Calculatoare la reducere pentru elevi şi studenţi

Calculatoare la reducere pentru elevi şi studenţi

Programul de achiziţionare cu reducere a calculatorelor se adresează elevilor şi studenţilor cu venituri reduse. Foto: Arhivă

De la 1 aprilie, elevii şi studenţii din familii cu venituri mici se pot înscrie în programul guvernamental „Euro 200“. Înscrierile pentru achiziţionarea unui calculator cu o reducere de 200 de euro se pot face la secretariatele şcolilor până în data de 21 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a demarat la sfârşitul săptămânii trecute o nouă ediţie a acţiunii sociale „Euro 200”. Astfel, până la data de 21 aprilie 2011, elevii sau studenţii săraci, al căror venit pe membru de familie nu depăşeşte 150 de lei lunar, pot să îşi cumpere un calculator cu o reducere de 200 de euro.

Bonul în valoare de 200 de euro se acordă elevilor şi studenţilor cu vârsta până la 26 de ani pe baza documentelor doveditoare. Cei interesaţi trebuie să depună o cerere de acordare a ajutorului financiar, însoţită de adeverinţele de venit, la secretariatele unităţilor de învăţământ pe care le frecventează până la data de 21 aprilie. De asemenea, în familiile cu mai mulţi copii, dar cu venituri mici se va putea cumpăra un singur calculator.
La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare încă nu se cunoaşte numărul celor care vor beneficia de această reducere. „Procedura de acordare a bonului valoric este destul de lungă. Întâi se depun cererile însoţite de adeverinţele de venit, se centralizează şi, în final, se trimit la Bucureşti spre a fi aprobate. În funcţie de acest lucru se hotărăşte numărul de bonuri valorice care ne va fi trimis. Au fost foarte puţine cazuri în care candidaţii nu au fost eligibili”, spune Mariana Brumboiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare.

215 beneficiari anul trecut
La ediţia de anul trecut a programului „Euro 200” s-au înscris puţini elevi sătmăreni. Doar 215 elevi din judeţul Satu Mare au beneficiat de calculatoare cu reducere. Lista cu elevii eligibili, care şi-au depus actele în termen şi care vor beneficia de reducerea de 200 de euro, va fi publicată pe pagina ministerului, www.edu.ro, pe data de 1 iunie 2011. Bonurile valorice vor fi eliberate între 24 iunie şi 30 iulie, iar calculatoarele vor fi achiziţionate până în 30 august de la magazinele înscrise în program.

Cifre: 215 elevi şi studenţi din familii sărace au beneficiat de reducere anul trecut.


citeste totul despre: