Brânza care nu se strică, fabricată în Satu Mare

Brânza care nu se strică, fabricată în Satu Mare

Brânza produsă de Natur Lact nu are termen de valabilitate

Produsul este unic în România şi este expus încă de ieri la Muzeul Judeţean, în cadrul expoziţiei „Fabricat în Satu Mare“. 50 de societăţi comerciale îşi prezintă, în acest weekend, gama de produse la târgul care este deschis până mâine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Produs unic în ţară, brânza pe bază de bacterii, care nu are termen de valabilitate, se „fabrică“ în Satu Mare. Acesta a fost unul din produsele prezentate de cele 50 de firme care şi-au deschis standuri în incinta Muzeului Judeţean, în cadrul primei ediţii a expoziţiei „Fabricat în Satu Mare“.
Expoziţia se bucură de un public numeros. Mulţi dintre curioşi s-au oprit la standul cu „lapte viu“, produs de fabrica din Odoreu. Aceasta a lansat pe piaţă o băutură unică în lume, care, în opinia producătorilor, înlocuieşte orice tratament medicamentos. „Am reuşit să înregistrăm acest produs, băutura de zer, unică în lume“, a declarat Gabriel Iuga, unul dintre cei doi investitori ai fabricii.

Recomandată diabeticilor
Băutura din zer, dulce la gust, este recomandată, conform studiilor de specialitate, pentru tratarea diabetului. Natur Lact a început un studiu, în care sunt cuprinşi mai mulţi oameni, care va arăta rezultatele la persoanele diagnosticate cu diabet, în urma consumului de zer dulce. „Din mărturiile oamenilor am aflat că mulţi dintre ei au reuşit să scape de diabet. Am vrut să înregistrez medicamentul la Cantacuzino, însă interesele sunt prea mari, iar costurile se ridică la 500.000 de euro“, a declarat Gabriel Iuga.
Caz concret
Ana Bărbuş, din localitatea Băbăşeşti, a fost diagnosticată în vara anului 2009 cu diabet, în urma unor analize medicale. Ea a început din prima zi să consume zer, înainte de mâncare, iar rezultate au fost uimitoare. „Mi-a scăzut diabetul, nu îmi vine să cred. Îl recomand tuturor, face mai mult decât orice medicament“, spune femeia.

Lapte „viu“
Cei doi fermieri care deţin fabrica de lapte din Odoreu susţin că au descoperit leacul pentru diabet, cancer mamar, pancreas, col uterin şi de colon. „Nu este ceva nou, noi readucem în plin plan băutura de zer pe care o făceau demult strămăşii noştri, produs care nu conţine conservanţi şi alte chimicale. Dacă un român a inventat insulina, eu spun că am găsit leacul potrivit“, a mai spus Gabriel Iuga.

Deschisă până duminică
Organizată în premieră la Satu Mare, expoziţia rămâne deschisă până duminică, în incinta Muzeului Judeţean. Ea este organizată de Asociaţia Economică Germano – Română şi are drept scop promovarea produselor fabricate în Satu Mare..

citeste totul despre: