Bătaie între fete la Colegiul Naţional „Ioan Slavici“. Vinovatele vor fi pedepsite cu exmatricularea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul zilei de marţi, 20 februarie, în jurul orei 14.00, în parcul din imediata apropiere a Colegiului Naţional „Ioan Slavici“ din Satu Mare a avut loc o bătaie între mai multe tinere. Se pare că patru dintre acestea au tăbărât pe o altă elevă, târând-o de păr şi lovind-o la nivelul corpului.

Scandalul ar fi pornit din interiorul liceului, acolo unde două eleve de clasa a XI-a i-au pus gând rău unei alte adolescente, fostă miss boboc. Se pare că la mijloc a fost vorba de un băiat. Cele două eleve complice au mai apelat la ajutorul a două prietene, surori, una elevă a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară şi una elevă de clasa a VIII-a. Toate patru au aşteptat ieşirea de la ore a elevei vizate pentru a o putea agresa.

Bătaia fetelor a fost oprită de colegii de clasă a celor implicate, ei fiind şi cei care au anunţat poliţia. Eleva agresată a fost dusă de către părinţi la Unitatea de Primiri Urgenţe, aceasta prezentând escoriaţii la nivelul feţei şi a membrelor. La scurt timp s-a prezentat şi una dintre agresoare, cu aceleaşi simptome.

Inspectorul şcolar Călin Durla a afirmat că au fost pornite anchete la nivelul tuturor celor trei instituţii de învăţământ din care fac parte agresoarele şi cel mai probabil elevele de liceu vor fi exmatriculate, în cazul celei de clasa a VII-a nefiind posibil acest lucru, aceasta fiind încadrată la forma de învăţământ obligatoriu.

Deşi incidentul a avut loc în afara instituţiei de învăţământ şi în afara orelor de curs, Inspectoratul Şcolar nu doreşte să treacă cu vederea incidentul şi să lase nepedepsite persoanele vinovate, considerând că dacă ar face acest lucru ar încuraja pe viitor agresiunile între elevi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite