Băi nocturne la ştrand în Carei

Băi nocturne la ştrand în Carei

Patru din cele zece bazine de la Carei au apă termală/foto: Arhiva

Modernizările de o jumătate de milion de euro atrag mii de turişti la baza de agrement situată la 35 de kilometri de Satu Mare. Pe lângă baie, inclusiv noaptea, şi plajă pe nisip, la complexul de la Carei se poate face si echitaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma modernizărilor, ştrandul din Carei a fost dotat cu tobogane, piscine mărite şi amenajat cu spaţiu verde. Pe lângă bazinele deja cunoscute, turiştii au parte de trei tobogane mari, un tobogan mic pentru copii, o minibază de echitaţie, terenuri de volei şi fotbal, o zonă de campare cu căsuţe şi rulote, dar şi o discotecă mai mare, în aer liber. Investiţiile se ridică la peste 500.000 de euro. „Am vrut să oferim cât mai multe facilităţi turiştilor şi am luat decizia modernizării ştrandului“, a declarat Roland Hagen, administratorul ştrandului careian. Baza de agrement, situată pe str. Viilor nr 55, din municipiul Carei, se află la o distanţă de 35 de kilometri de municipiul Satu Mare, 99 de kilometri de Baia Mare şi 112 kilometri de Zalău. Se întinde pe o suprafaţă de 45.000 metri pătraţi, cu o plajă de nisip de 5.000 de metri şi dispune de 10 bazine din care patru cu apă termală, unde se pot face şi băi nocturne.

Cazare şi preţuri pe alese

În ce priveşte posibilităţile de cazare la ştrandul careian, acestea sunt multiple. Sătmărenii pot alege între dormitul în căsuţe, rulote sau corturi. Cazarea în căsuţele de două persoane costă 50 de lei pe noapte, pentru rulotele de patru persoane se percepe un tarif de 60 de lei, iar pentru cele de şase persoane, 70 de lei. Pentru corturi, adulţii plătesc 10 lei pe noapte, iar copiii, pensionarii şi studenţii – 50 de lei. Persoanele care nu doresc să rămână peste noapte la ştrand, au la dispoziţie un număr mare de oferte de cazare în vile şi case particulare, cu preţuri începând de la 50 lei pentru o noapte. Cu 70 de lei se pot închiria rulote, în imediata vecinătate a ştrandului sau căsuţe de lemn. Ştrandul este deschis din 1 mai până în 15 septembrie, în fiecare zi, după următorul program: de luni până joi de la 8.00 la 23.00, vineri şi sâmbăta de la 8.00 la 4.00 dimineaţa, iar duminică de la 8.00 la 22.00.

citeste totul despre: