Adela Vass - Tânăra care modelează siluete

Adela Vass - Tânăra care modelează siluete

Adela Vass

Este de șase ani instructor de fitness și culturism. Are 100 de cliente pe care le învaţă cum să își întreţină silueta și este unul dintre cei mai îndrăgiți antrenori sătmăreni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adela știe multe despre culturism, dar nu antrenează pe nimeni, deoarece, consideră ea, la Satu Mare nu se dă în vânt prea multă lume după acest sport. O găsești zilnic la una dintre cele mai moderne săli de fitness din oraș, antrenându-și clientele.
Tae Bo, pilates, fitness și culturism sunt sporturile preferate de ea, însă s-a axat mai mult pe predarea tae bo și pilates. „Îmi dedic cea mai mare parte a timpului antrenând. Am făcut gimnastică ritmică și sport de mică. Asta e pasiunea mea“, a declarat Adela. Este instructor calificat cu diplomă obținută din partea Federației Române de fitness și culturism din București, după ce a absolvit cursuri intense de doi ani. 
La tae-bo se ard până la 800 de calorii
Dacă exercițiile sunt executate ca la carte, într-o oră de tae-bo, clientele pierd până la 800 de calorii. „Facem 50 de minute mişcare, iar 10 minute exerciții de relaxare. Rezultate vizibile apar după aproximativ două luni de antrenament cu condiția ca regimul alimentar să fie unul corect“, mai spune tânăra instructoare. Recomandă aceste sporturi tinerilor care au trecut de vârsta de 14 ani.
Un alt tip de exerciții fizice de care se ocupă Adela sunt exercițile pilates. În cazul ambelor tipuri de exerciții, pilates și fitness, se lucrează toate grupurile de mușchi însă la pilates Adela spune că îți descoperi și muşchii pe care credeai că nu îi ai. „Fiecare program începe cu încălzirea pentru a ajuta corpul să se acomodeze cu efortul fizic și pentru a evita accidentările. Este indicat în tonifierea musculaturii sau doar pentru a slăbi. Cel mai important este ca exercițiile să fie executate corect, iar clientele să nu își forțeze organismul“, mai spune Adela. Sunt cinci principii de respectat în pilates: respirația, concentrarea, controlul, precizia și relaxarea.  Este un antrenament după care practicantele au beneficii atât fizice, cât și psihice. 
Tânăra recomandă Tae-bo-ul  persoanelor cărora le plac provocările. Este o combinație de aerobic, dans sportiv, balet, karate, box și antrenamente cu greutăți, o combinație coregrafică coerentă astfel antrenamentul poate fi extrem de variat, iar un instructor bun face în așa fel încât ora să nu fie niciodată plictisitoare.
Întrebări și răspunsuri
La ce ajută antrenamentele ?
A.V.: Sunt antrenamente care ajută la modelarea corpului, eliminarea surplusului de grăsimi și conferă o stare de bine generală. Am cliente de vârste diferite, chiar de vârste înaintate care nu se dau în lături de la sport și care vor să se mențină cât mai tinere.
Este dificil să obții o diplomă de instructor?
Vreau să subliniez faptul că la Satu Mare sunt multe persoane necalificate care se dau drept instructoari de fitness sau pilates când, de fapt, nu sunt. O diplomă o obții după ani de muncă însă la noi se pare că o obține cine vrea. Sunt supărată că nu se fac controale la sălile de fitness, pentru că instructorii trebuie să știe și să acorde primul ajutor nu doar să antreneze, iar mulți așa-ziși instructori nu au diplome.
Cei-place
Tot ceea ce se întâmplă în viața sa. Iubește viața, frumosul, adoră muzica indiferent de gen dacă e de calitate, iubește sportul la nebunie și este fericită că a reușit să își transforme hobby-ul într-un mod de viață.
Ce nu-i place
Urăște prefăcătoria și minciuna. În rest, trăiește în armonie cu tot ceea ce o înconjoară. Iubește mult natura și plimbările cu familia.
PROFIL
Născută: 11 ianuarie 1976, Satu Mare
Studii: Cursuri de instructor la Federaţia Română de Fitness și Culturism din București
Familie: Este căsătorită și are un băiat.

citeste totul despre: