Trenuleţ francez pe drum românesc pe perioada sezonului estival

Trenuleţ francez pe drum românesc pe perioada sezonului estival

Trenuleţul va circula pe toată perioada estivală

Din acest weekend, pe drumurile Reşiţei circulă primul tren mecanic pus la dispoziţia celor care vizitează municipiul. Iniţiativa firmei de transport în comun este unică la nivelul judeţului, iar ca să îl cumpere, aceasta a plătit aproape 50.000 de lei. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Trenuleţul de fiţe care circulă prin oraş de câteva zile nu are alt scop decât cel de agrement şi relaxare pentru turiştii, dar şi pentru reşiţenii care vor să admire oraşul. Obiectivul circulă zilnic din staţia de la Victoria şi până la staţia Nera, din centrul oraşului, iar în weekenduri ajunge până la Lacul Secul.  Deşi infrastructura Reşiţei lasă încă de dorit, din cauza drumurilor sparte şi refăcute în bătaie de joc de constructorul ISPA, oamenii se bucură că trenuleţul este „atrăgător” şi estetic. Adi Străin, alături de fiica sa, Amalia, nu au stat pe gânduri şi s-au gândit să testeze noul mijloc de transport în comun. „Este foarte bine că s-a pus în circulaţie, iar dacă merge până la Şură, în weekend este numai bine”, a spus bărbatul, care şi-a plimbat fiica de doi ani îndrăgostită de culoarea roşie a trenuleţului. Vehiculul este adus tocmai din Franţa şi are un motor de Peugeot.  În ce priveşte capacitatea pe care o are, aceasta este de 18 locuri pe vagon.

Succes la public

„Va circula toată vara şi sperăm să se încadreze circulaţiei din acest oraş. Întreţinerea lui se face la fel ca şi cea a unui autoturism normal. Trebuie să avem grijă mare la frâne şi la roţi. Din prima impresie, are priză la public şi sperăm să fie aşa pe tot parcursul verii”, a spus Adrian Raţiu, administratorul societăţii Ro-A-Tir, cea care a preluat în concesiune mijloacele de transport în comun.

Automobilul pleacă la ore stabilite de operator, din staţia de la Victoria şi merge până la staţia Nera în cursul săptămânii, iar în weekenduri, până la Lacul Secul, care este la doar câţiva kilometri de oraş. Preţul unui bilet este ceva mai scump decât cu tramvaiul sau un autobuz normal şi valorează 3 lei, dus-întors.

Soarta turismului de la Secul 

Turismul în zona lacului nu se poate dezvolta din cauza unui litigiu mai vechi dintre Primăria Reşiţa şi SC Turist Semenic. Ca să pregătească terenul pentru vizitatori, municipalitatea face curăţenie, ca zona să fie plăcută măcar la privit. „În fiecare luni salubrizăm, ridicăm containerele. Până când se hotărăşte instanţa, eu cred că noi suntem administratorii”, a spus Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

citeste totul despre: