Topul celor mai scumpe terenuri din municipiul de pe Bârzava

Un metru pătrat de pământ ajunge chiar şi la preţul de 250 de euro, în zonele centrale ale Reşiţei. Piaţa este ofertantă în municipiul de pe Bârzava, iar ofertele sunt variate, dar cumpărătorii întârzie să apară. Terenurile buisness sunt sunt cele mai scumpe şi sunt amplsate chiar în centrul oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În topul celor mai scumpe terenuri scoase la vânzare la nivelul Reşiţei, pe primul loc se situează terenurile business, aşa cum sunt numite de specialişti. Amplasate chiar în centrul Reşiţei, acestea depăşesc chiar şi 250 de euro pe metru pătrat. Agenţii imobiliari spun că aceste terenuri sunt dedicate în special construirii de birouri sau blocuri. Ele beneficiază de front stradal şi de toate utilităţile.

„Cele mai scumpe terenuri din localitate sunt amplasate, bineînţeles, în zona centrală. Aici, preţul variază între 200 şi 250 de euro metrul pătrat”, a spus Ion Bălănoiu, director general de agenţie imobiliară.  Pe un loc secund în topul celor mai scumpe terenuri din municipiu se află parcele din zonele Calea Timişoarei şi Calea Caransebeşului. Acolo, pentru un  metru de pământ, cei interesaţi trebuie să plătească între 30 şi 50 de euro.

Calea Caransebeşului, codaşă

„O zonă ofertantă este cea de pe Calea Timişoarei. Aici sunt chiar şi 20 de mii de metri pătraţi de pământ disponibili pentru cei care vor să investească. Pământurile pe care noi le avem în zonă pleacă de la 30 de euro şi pot ajunge chiar şi la 50 de euro”, a mai spus Ion Bălănoiu. Una dintre cele mai accesibile zone este Calea Caransebeşului, la ieşirea din Reşiţa. Acolo au început deja să apară construcţiile de case.

„Preţurile practicate pentru Calea Caransebeşului în zona Kilometrul 3, 4 sau 5 sunt de 20 de euro pe metru pătrat. Totul depinde şi de utilităţi şi de locaţie. Numărul celor interesaţi este rezonabil, dar tranzacţiile finalizate sunt aproape inexistente”, a spus Dan Nănuţ, administratorul unei agenţii din Reşiţa.

citeste totul despre: