Marius Nedelea este avocatul pasionat de drumeţii în natură

Marius Nedelea este avocatul pasionat de drumeţii în natură

Marius Nedelea

Reşiţeanul îşi petrece zilele de lucru în sălile de judecată. Tocmai de aceea, alege să se relaxeze în natură, în excursii. Marius Nedelea este avocat de aproximativ cinci ani. Acesta a reuşit, pe parcursul activităţii sale, să aibă succes în aproximativ 60 la sută din cazurile pe care le-a reprezentat în instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

PROFIL
Născut. 10.04.1978, la Reşiţa
Studii. Facultatea de Ştiinte Juridice de la Oradea
Ocupaţia. Avocat
Familia. Necăsătorit

Victoriile nu l-au făcut să uite însă de pasiunea sa pentru drumeţii. Atracţia faţă de natură şi ieşirile cu prietenii a venit în jurul vârstei de 20 de ani, atunci când, spune el, mediul social în care a trăit i-a oferit oportunitatea de a descoperi o lume superbă. 
„Era prin anul 2000, atunci când o colegă m-a convins să merg pentru prima dată la o plimbare, la Herculane. Am descoperit un loc superb cu peşteri deosebite, trasee pe care multă lume nu le cunoaşte”, a spus acesta.

Îndrăgostit de munte


După prima ieşire în natură, avocatul a vrut să afle tot mai multe despre împrejurimile montane ale judeţului şi a început să se documenteze şi să exploateze tot mai mult această pasiune.

În mijlocul pustietăţii, Marius găseşte oameni cu respect pentru natură şi pentru cei din jur.  „După prima excursie, au urmat şi altele. Peştera de la Pecinişca este un obiectiv foarte frumos de vizitat, multe popasuri, traseul spre crucea care este situată deasupra Hotelului Roman din Herculane, Cascada Vântunătoarea, un traseu abrupt pe care nu multă lume îl cunoaşte. Poţi ajunge pe fiecare versant din jurul oraşului pentru a te plimba pe trasee montane”, explică Marius.

Deşi până la 20 de ani nu a ştiut ce lucruri frumoase ascunde zona Banatului, tânărul a profitat de fiecare zi liberă, s-a documentat pe internet şi şi-a pus echipamentul necesar pentru drumeţii într-un rucsac şi a plecat la drum. „Pentru fiecare drumeţie mă documentez înainte. Trebuie să îţi faci un traseu bine stabilit, să ai popasuri şi toate celelate lucruri. Nu este recomadabil să pleci într-o drumeţie de unul singur. Tot timpul plecăm în grupuri mai mari sau mai mici.  De la colegii mei am avut mereu de învăţat”. 

În opinia avocatului, muntele te ajută foarte mult să te cunoşti, iar plimările montane au fost revelatoare.
După perioada studiilor, Marius s-a îndreptat spre meseria de avocat şi acum cinci ani acesta a dat concursul pentru a intra în barou. „În 2005, am dat examenul la Bucureşti şi, două luni mai târziu, la stăruinţa domnului profesor Antonie Iorgovan, am fost cooptat în cabinetul de avocatură al acestuia. Îmi desfăşuram activitatea în cabinetul de la Reşiţa”, îşi aminteşte avocatul.

Întrebări şi răspunsuri

Care este traseul care care v-a plăcut cel mai mult?

Traseul de la ochiul Beiului mi-a plăcut foarte mult. Acea zonă este divină. Imaginea acea albastră pe care o regăşeşti când ajungi la destinaţie este superbă.

Care este cel mai recent traseu e care l-aţi străbătut?
Ultimul a fost tot la Herculane, pentru că este una din locaţiile mele preferate. Am fost la Cascada Vânturătoare. A fost un traseu marcat forestier de cinci zile.

Care este cel mai important caz pe care l-aţi reprezentat?

Un caz important este „Trifa”, fiul judecătorului de la Arad. Dosarul este o speţă interesantă. Am muncit foarte mult, au fost refăcute probele de acum aproximativ cinci ani.

Ce-i place
„Îmi place să citesc, îmi place să fac sport, în special fotbal şi tenis de câmp.  Îmi place să ascult muzică, mai ales pe cea a anilor ‘80. Ascult Julio Iglesias şi citesc cărţi scrise de Octavian Paler”.

Ce nu-i place

„Nu îmi place demagogia, pentru că sunt foarte multe persoane care reuşesc să ajungă pe picioarele lor undeva, dar din păcate uită de unde au plecat. Nu îmi place faptul că nu există modele şi caractere adevărate şi nici moderatori de caractere, aşa cum a fost regretatul profesor Antonie Iorgovan”.

citeste totul despre: