Iulian Tonenchi economistul pasionat de coafură şi pantofi

Iulian este masterand la Administrare fiscală, iar în timpul liber lucrează ca şi hair-stylist la un salon din Reşiţa. Prima pasiune a lui Iulian au fost pantofii. Licean fiind, în clasa a XI-a, a descoperit că are înclinaţii artistice. La început, a desenat rochii, sperând ca cineva, la un moment dat, să le şi croiască.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ulterior, am trecut la pantofi. Am avut contact direct cu o fabrică de pantofi din Timişoara, care, de altfel, acum şi realizează ceea ce eu desenez”, povesteşte Iulian.

Lecţii de coafură

Publicul său ţintă îl reprezintă femeile. Pantoful de tip buisness pentru femeia de peste 30 de ani este preferatul lui. Creaţiile lui Iulian se îndreaptă spre aceleaşi două categorii: business şi peste 30 de ani. Pentru că nu putea avea propria lui afacere în domeniul pantofilor, tânărul reşiţean a căutat o meserie care să însemne câştig, fără prea multe investiţii. Aşa a ajuns coafura în atenţia lui. Nu a mai stat pe gânduri şi s-a apucat de treabă.

„Mama mea lucrează în domeniu şi am avut ocazia să intru în contact cu multe persoane talentate, care mi-au şi îndrumat paşii în acest sector de activitate. Persoanele pe care am testat calităţile mele de începător au fost cele apropiate mie: vara mea, prietenele mele”, povesteşte tânărul. Dacă a reuşit să îi mulţumească pe cei apropiaţi, Iulian a decis că a sosit momentul să renunţe la capitolul „după ureche” şi să treacă la un nivel profesionist. Aşa a ajuns să apeleze la Gabi, pe care a remarcat-o la un concurs, la care Iulian a luat parte alături de mama sa. „Gabi Bunda este cea de la care am învăţat tot ceea ce ştiu. Mi s-a părut că este foarte talentată, iar rugămintea mamei mele de a se ocupa de mine a încântat-o”, a spus tânărul reşiţean. Treptat, Iulian a început să devină tot mai priceput.

„În timp, am primit încredere în forţele mele. Nu îmi este teamă să pun mâna pe foarfecă şi să tai din păr. Prefer frezele de seară, care îmi ies perfect, întotdeauna”, spune Iulian, care pe timpul facultăţii se împărţea între Reşiţa, unde învăţa coafură, şi Timişoara, unde se pregătea să devină economist. 

Coafură la Reşiţa

Iulian a absolvit facultatea la Timişoara şi ar fi putut să rămână acolo, pentru că acum urmează masteratul în Administrare Fiscală în acelaşi oraş, dar a preferat să revină acasă, pentru că aici are multe comenzi de la publicul reşiţean, care deja a început să îl cunoască şi să îl aprecieze pentru ceea ce face.

„Nu m-am gândit să mă întorc la Timişoara. Sunt nehotărât în această privinţă. Deocamdată, mi-e bine aici”, a spus reşiţeanul. De altfel, Iulian este nehotărât şi în ceea ce priveşte viitorul său job. „Nu ştiu dacă mi-ar plăcea să lucrez ca şi economist sau în domeniul specializării mele. Cred că voi încerca, totuşi. Testez să văd ce îmi place şi ce mă reprezintă mai bine. Nu mă văd totuşi, stând, la un orar fix şi completând acte şi nici nu ştiu dacă aş putea să renunţ la ceea ce fac acum”, spune Iulian.

Întrebări şi răspunsuri
Te-ai gândit vreun moment să alegi Facultatea de Artă?
Deşi desenam haine şi pantofi încă din liceu, nu mi-ar fi plăcut să fiu student la design. Mai degrabă, arhitectura m-ar fi atras, dar nu au fost ai mei de acord. Aşa că, am ajuns să fiu student la Facultatea de Economie.

Ce categorie de femei sunt cele mai pretenţioase la designul pantofilor?
Miresele ! Sunt alertate, stresate să iasă totul perfect şi au pretenţii ca şi pantofii să fie perfecţi, atât la proiectare, cât şi după ce e gata produsul finit. 

Ce-i place
„Tot ce ţine de modă, să citesc beletristică, să merg la cumpărături”.

Ce nu-i place
„Să mă trezesc dimineaţa, lipsa de punctualitate, fiţele gratuite şi superficialitatea. De asemenea, nu îmi place să scriu şi să vorbesc la telefon”.

Profil
Născut. 23.11.1987.
Studii. Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, masterand Administrare Fiscală.
Ocupaţie. Hair stylist şi masterand.

citeste totul despre: