Gunoiul din întreg judeţul Caraş-Severin va fi depozitat la Lupac

Autorităţile judeţene au decis ca deponeul ecologic, pentru care au obţinut fonduri europene, să fie construit la Lupac. Locuitorii din comună se tem, însă, că localitatea lor va deveni o groapă de gunoi insalubră, iar acum, când au aflat ce planuri are administraţia judeţeană, se opun investiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu mai vrem să trăim în putoare. Ne-a fost de-ajuns haldina Reşiţei. E plin de ciori, ne mănâncă tot din grădini”, spune Nicolae Lauş. Tiberiu Pădurean, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Intercom Deşeuri” este convins că deponeul va fi ridicat la Lupac îi ciuda faptului că localnicii nu văd asta cu ochi buni. „Sunt destui localnici care se opun, dar există deja o hotărâre a Consiliului Local în acest sens. Ei trebuiau să se împotrivească înainte de hotărârea consilierilor, acum e târziu”. Ionesie Ghiorghioni, reprezentantul Consiliului Judeţean spune că locuitorii care se opun investiţiei nu mai pot interveni în planul de aplicare a proiectului.

„Câţiva contestatari nu pot împiedica finalizarea proiectului”, a spus Ghiorghioni. Victor Naidan, director la Direcţia de Integrare Europeană din Consiliul Judeţean susţine că toţi contestatarii vor primi prin poştă, de la Agenţia Regională de Mediu, răspuns la toate problemele ridicate.

citeste totul despre: