Bery Constantin lucrează la primul album al trupei „Nativ“ care va fi lansat în aprilie

Bery Constantin lucrează la primul album al trupei „Nativ“ care va fi lansat în aprilie

Bery Constantin

Actorul reşiţean, pasionat de muzică, se pregăteşte pentru o mare lansare a primului album al Trupei Nativ. Membrii trupei lucrează din greu pentru a-şi vedea visul cu ochii. Până în momentul de faţă „Nativ“ are pregătite 12 piese gata să fie ascultate de fani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profil:

Născut. 6 decembrie 1974
Studii. Licenţiat în Arta Teatrală şi Film, UNATC Bucureşti
Familie. Necăsătorit

Tânărul este de peste zece ani actor al Teatrului de Vest din Reşiţa. Cu toate că s-a născut la Bucureşti, faptul că este în Reşiţa de foarte mulţi ani îl face pe Bery să se considere reşiţean din toate punctele de vedere, mai ales că aici are cei mai mulţi prieteni. Pasiunea lui Bery a însemnat tot timpul muzica. Încă de la o vârstă fragedă, Bery se considera unul dintre cei mai mari fani ai lui Elvis, melodiile căruia le fredona zilnic. „Cântam în fiecare zi. Dar studiul aprofundat l-am început la vârsta de 16 ani, când am studiat la Bucureşti cu Anghel Grigoriu“, povesteşte Bery.

Primii doi ani a făcut doar vocalize, iar apoi a început să cânte efectiv. Au trecut anii, iar tânărul pasionat şi de teatru a urmat cursurile unei facultăţi cu specific teatral. „După licenţă eram nevoit să-mi fac stagiatura şi am ales să vin la Reşiţa. Toată lumea fugea când auzea de acest oraş, dar mie mi s-a părut o mare provocare. În primă fază am crezut că voi sta aici doar un an, dar anul acela s-a transformat în 13 ani“, mai spune Bery.

Trupa „Nativ“

În urma unei reprezentaţii pe scena Casei de Cultură, în care Bery a cântat două melodii, pasiunea pentru muzică şi-a spus cuvântul. „Mi-am dat seama că pentru mine muzica este totul şi am început să caut oameni cu care aş putea să lucrez la un proiect foarte serios“, povesteşte Bery Constantin. Tânărul crede în destinul care a făcut să cunoască tineri foarte talentaţi la Reşiţa. Prima fază a proiectului a fost înfiinţarea trupei „Bery Band“.

„Am cântat o perioadă în acea formulă până când oamenii s-au triat şi am rămas cei de acum. Mă refer la Cătă - chitară ritmică, Hary - chitară bass, John - chitară solo, Dani-tobe şi eu voce. Pentru că am crezut şi încă mai credem mult în acest proiect, am ales numele trupei Nativ”, mai spune Bery. Motto-ul trupei este „Crede, iubeşte, visează, ascultă nativ“.

Primul album

Faptul că a luat fiinţă această trupă, l-a ambiţionat pe Bery care s-a şi pus să muncească pentru primul album. „De fapt este o muncă de echipă. Toţi contribuim la piese şi toţi am venit cu idei. Este minunat să vezi cum pasiunea ta primeşte formă“, povesteşte Bery Constantin.
După aproape un an petrecut în sala de repetiţie şi în studio, artistul povesteşte că îl mai desparte doar câteva luni de lansarea primului album. „Sper ca lansarea să fie în luna iunie. Se lucrează intens şi avem mare nororc că am întâlnit oameni remarcabili“, a mai adăugat Bery Constantin.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de greu este să lucrezi la un album?

În momentul de faţă avem finalizate 12 piese. Este o muncă infernală, dar am avut noroc cu oamenii din jurul nostru. Vreau să le mulţumesc tuturor. Fără Alina Cumpan, directorul de imagine, Cată Dincă, cel care ne-a ajutat în concertele din ţară, Cătă Suciu, inginerul de sunet, Claudiu Puşcău - imagine blog, nu cred că ne-am descurca.

Ce înseamnă pentru voi „Crede, iubeşte, visează, ascultă nativ“?
Totul este legat de ceea ce simţim noi ca şi trupă. Acest motto reprezită tot ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă în acest proiect. Am crezut şi credem în această trupă şi îi îndemnăm şi pe oameni să creadă în ceea ce nativ le-a fost dat să creadă sau să-şi  aleagă calea în viaţă pe acelaşi principiu.

Ce-i place
Îmi place ca tot timpul să-mi urmez instinctul nativ. Este adevărat că de multe ori suntem nevoiţi să facem şi compromisuri, dar cred cu ardoare că lucrurile făcute cu pasiune sunt acelea pe care le simţim cu toată fiinţa a fi cele mai bune.

Ce nu-i place
Este greu de spus. În general nu-mi place să dau vina pe cei din jurul meu sau pe oricine altcineva pentru neajunsurile mele sau pentru neîmplinirile pe care le-aş avea.

citeste totul despre: