Afacere cu flori la sera din Reşiţa pentru bani în plus la buget

Afacere cu flori la sera din Reşiţa pentru bani în plus la buget

Angajatele serei de la Reşiţa îngrijesc florile care vor colora, la vară, întregul oraş

Sute de panseluţe, muşcate şi begonii prind rădăcini în sera de la Reşiţa şi reprezintă o bună sursă de profit pentru oraşul de pe Bârzava. Profitul serei ajunge deocamdată doar pentru investiţia în seminţe, iar angajaţii au renunţat la căldura de la stat, ca să reducă cheltuielile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sera de la Reşiţa ar putea deveni o sursă veritabilă de profit pentru oraş, odată cu modernizarea ei. Deocamdată, „afacerea” municipalităţii este în stadiu incipient. „Din profitul pe care l-am scos anul trecut, am reuşit să cumpărăm seminţe pentru florile de vară şi primăvară, astfel încât să amenajăm frumos oraşul”, spune inginerul horticultor Raluca Hollschwandner. „Stocul care rămâne în urma amenajării, îl scoatem la vânzare”, a adăugat aceasta. Din acest an, executivul are un plan, prin care sera va încheia contracte cu asociaţiile de proprietari din Reşiţa, ceea ce înseamnă bani în plus.

„În această primăvară, vom planta în oraş 22.000 de flori, iar pentru vară avem în plan mai mult de 50.000 de flori”, a adăugat inginerul. Din 2010, sera se încălzeşte cu lemne provenite din toaletarea copacilor din oraş şi a renunţat la căldura furnizată de CET, ca să economisească bani.

citeste totul despre: