În spaţiile comerciale de închiriat din Reşiţa se aşterne praful

În spaţiile comerciale de închiriat din Reşiţa se aşterne praful

Deşi preţurile chiriilor au scăzut, clienţii se lasă încă aşteptaţi

Proprietarii de spaţii comerciale au scăzut preţurile pentru închiriere cu aproximativ 50 la sută faţă de anul trecut. Centrul oraşului şi bulevardul principal din Cartierul Govândari sunt cele mai scumpe zone pentru închirierea de spaţii comerciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Segmentul de piaţă imobiliar rămâne incert. În Reşiţa, proprietarii de spaţii comerciale sau birouri se confruntă şi ei cu o scădere masivă a numărului de clienţi şi, din această cauză, şi a preţurilor. Agenţii imobiliari spun că piaţa spaţiilor comerciale este în scădere.

„Preţurile au scăzut faţă de anii trecuţi. Totul depinde de zonă. Spaţiile de birou în zona Complexului sunt de închiriat la cinci sau şase euro metru pătrat. În centrul oraşului acestea sunt puţin mai scumpe şi se pot închiria la 10 sau 12 euro”, a spus Ion Bălănoiu, managerul unei agenţii din Reşiţa.

Preţuri pe jumătate

Nici spaţiile comerciale nu au scăpat de criză, valoarea de piaţă a acestora s-a depreciat cu aproape 50 la sută. Spaţiile care se închiriau acum doi ani cu 30 sau 40 de euro metrul pătrat acum sunt la 15 sau 25 de euro.

„Preţurile sunt variate. Depinde de suprafaţă, de zonă, de condiţiile pe care proprietarul le oferă clienţilor. Noi avem spre închiriere spaţii comerciale care ale căror preţuri pleacă de la cinci euro şi ajung până la 15 euro metrul pătrat, numai că nu mai există cerere aproape deloc”, a spus Dan Nănuţ, administrator agenţie imobiliară. Conform specialiştilor imobiliari, cele mai bune zone pentru spaţiile de închiriat sunt cele din centrul oraşului, dar şi cele din Cartierul Govândari.
„De exemplu un spaţiu în zona Intim, de aproximativ 300 de metri pătraţi, costă zece euro, acelaşi preţ pe care îl avem şi în centrul oraşului”, a mai spus Ion Bălănoiu.

citeste totul despre: