Râmnicu Vâlcea: Daniel Ilinca, fotograful care lucrează cu oameni

Râmnicu Vâlcea: Daniel Ilinca, fotograful care lucrează cu oameni

Râmnicu Vâlcea: Daniel Ilinca

Surprinde imagini cu oameni în diferite ipostaze şi face videoclipuri cu Irina Loghin, Liliana Sima, Adriana Antoni pentru toate televiziunile.

Ştiri pe aceeaşi temă

profil
NĂSCUT - 31 iulie 1976, Râmnicu Vâlcea.
STUDII - Colegiul Naţional Economic, specializarea contabilitate.
FAMILIE - Căsătorit, o fetiţă.

  Daniel Ilinca e pasionat de fotografie de când era copil. La vârsta de 13-14 ani avea un aparat rusesc cu care făceam tot felul de poze pe la bloc. „Mergeam la fostul Cinematograf Flacăra, actualul Cinema Ostroveni şi făceam poze. Cel mai pozat era ecranul pe care se difuzau filmele. Pe urmă duceam clişeele la developat, la un domn din Ostroveni. L-am disperat pe bietul om cu pozele mele", povesteşte fotograful. Daniel Ilinca s-a apucat să facă fotografie studio şi comercial, mai serios, din anul 2007. „Era o pasiune şi o dorinţă veche de care am zis să mă ocup mai serios. Îmi place mult să lucrez cu oamenii. Pozele mele au tot timpul oameni. Nu îmi place să fac peisaje sau poze cu arhitectură", mărturiseşte fotograful. Prima expoziţie la care a participat cu lucrări a avut-o luna aceasta la „Festivalul Naţional Luna Fotografiei din România" care s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea, la Centrul Comercial Winmarkt Cozia. „A fost prima expoziţie la care am participat cu şase imagini în care sunt prezentaţi oameni în diverse ipostaze", declară Daniel Ilinca. Tânărul a expus alături de alţi 11 fotografi din cadul Fotoclubului „Floarea de Colţ". Expoziţia mai poate fi văzută de râmniceni până pe 31 ianuarie, la Cozia.


Peste trei luni, în revista britanică Digitel Fotografi


Pentru ca o imagine să fie cât mai reală,fotograful lucrează între două şi cinci ore. „Lucrez cu aparatul mult şi nu cu adaosuri din fotoshop", spune fotograful. Aparatura pe care o foloseşte Daniel e importantă până la un punct, spune el. „Cel mai important e omul, dar şi comenzile pe care le dai la aparat. Faptul că deţii un aparat nu te face fotograf", menţionează tânărul. Tânărul a învăţat să facă fotografii singur. În luna aprilie, în revista britanică Digitel Fotografi va apărea un mic interviu cu Daniel şi o parte din imaginile surprinse de el. O parte din aparatura pe care o foloseşte pentru a surprinde imaginile a câştigat-o la concursurile organizate de firma de echipamente foto Depos. Daniel Ilinca va avea în curând şi o expoziţie de fotografie personală, la Galeria de Artă „Artex" sau în complexul Cozia. Pe lângă fotografie Daniel Ilinca face şi producţie publicitară, design şi 3D Modeling. A făcut clipul Samagon & Prefericitul & Mcy Ripley pentru piesa „Respect de sine". „Mai am o colaborare cu o firmă de producţie video din Piteşti, unde fac videoclipuri pentru folclor. Realizez videoclipuri pentru Irina Loghin, Liliana Sima, Adriana Antoni, pentru toate posturile de televiziune. Asta e muncă pentru bani", mărturiseşte fotograful.

ce-i place


Să facă videoclipuri pentru diferite persoane şi să facă grafică. Îi place să călătorească, să cunoască cât mai multe locuri noi şi să asculte muzică veche.


ce nu-i place


Urăşte trezitul de dimineaţă. Nu îi place să fie stresat şi să fie cicălit la cap. Nu suportă minciuna şi persoanele care nu se ţin de cuvânt.

Întrebări şi răspunsuri?


Ce le recomanzi tinerilor care vor să devină fotografi?


D.I.: Foarte multă perseverenţă pentru că pare uşor la un moment dat, deşi nu e. Dacă nu sunt pregătiţi să renunţe şi să se apuce de această meserie când sunt pregătiţi.


Ce idealuri ai?


D.I.:  Să fac din fotografie o profesie stabilă şi să pot trăi din ea. În momentul de faţă nu se poate trăi din fotografie într-un judeţ cum e Vâlcea. În Bucureşti se poate trăi din fotografie sau în străinătate.


citeste totul despre: