Râmnicu Vâlcea: Şeful celei mai puternice reţele de hackeri, de negăsit

Râmnicu Vâlcea: Şeful celei mai puternice reţele de hackeri, de negăsit

Nicolae Popescu e dat în urmărire generală

Bărbatul, acuzat de fraudă informatică, e dat în urmărire generală. El a dispărut de la Tribunalul Vâlcea, în timpul audierilor. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Citeşte şi:

Află cine sunt cei 34 de tineri propuşi pentru arestare pentru escrocherii informatice

VIDEO Gruparea de hackeri vâlceni acţionează în Praga si SUA

VIDEO Hackeri de Vâlcea „deconectaţi" de FBI

Nicolae Popescu de 30 ani din Alexandria, unul din tinerii acuzaţi de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) de fraude informatice e căutat de două zile de poliţişti. Miercuri seara, în timpul audierilor de la Tribunalul Vâlcea, bărbatul a reuşit să fugă de sub nasul jandarmilor care erau preocupaţi să nu care cumva să pozeze presa infractorii. „E dat în urmărire general. E căutat de efective ale poliţiei în toată ţara şi în zona capitalei, dar nu a fost găsit până în această dimineaţă. El coordona una din cele trei grupuri infracţionale", a declarat subinspectorul Cristina Hănulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea.

Grupul condus de Popescu, cel mai activ

Mandatul de reţinere al lui Nicolae Popescu a expirat miercuri, în jurul orei, 18.00, în timpul audierilor de la Tribunal, moment în care acesta a dispărut. În jurul orei 23.00 când judecătorii au emis mandatele de arestare pentru 29 de zile, pentru toţi cei 34 de inculpaţi a fost observată dispariţia lui Nicolae Popescu. „Acesta nu s-a prezentat la locul de reţinere şi nici nu a fost stabilită locaţia sa", a precizat Hănulescu. Din rechizitoriul procurorilor reiese că, grupul infracţional condus de Nicolae Popescu era cel mai activ, din cele trei. Grupul era structurat pe mai multe nivele şi active în Cehia şi SUA. Din reţea făceau parte inculpaţii Ştefan Iordache, Ilie Ovidiu Frumosu şi Alin Constantin Cota. Bunurile oferite de acest grup erau cu valori foarte ridicate. Cei 33 de hackeri sunt închişi în arestul IPJ Vâlcea şi în penitenciarele din Olt şi Argeş.

citeste totul despre: