Azi, CNAS a emis un comunicat de presă în care recunoaşte un fapt de o deosebită gravitate: sistemul informatic al CNAS este practic inutilizabil începând cu data de 3 mai. Citit cu atenţie, comunicatul ne arată o fenomenală nepăsare fără de pacienţi, medici şi în fapt o fugă de responsabilitate căruia nu ştii cum să îi răspunzi.

acum 10 zile · comentarii (8)

Explozie de proteste în ultimele zile pe toate meridianele. Un timp al răbufnirilor şi al contestării sub diverse motivaţii. Unele reale, unele dureroase, altele inventate sau doar valorificare politic. Avem astăzi o frescă completă a diferitelor manifestări publice de stradă, de protest, de pe întreg mapamondul, practic de pe toate meridianele.

acum 11 zile · comentarii (21)

Anul acesta s-a vrut o cât mai mare diversitate, am fost serviţi cu un cocktail, nu numai cel din deschidere, ci mai ales cel de pe ecran! Seara s-a încheiat cu unul dintre cele mai colorate, la propriu şi la figurat, „Rafiki/ Prietenie“, o peliculă interzisă în ţara de baştină, Kenya, dar măcar i s-a permis regizoarei să vină!

acum 11 zile · comentarii (0)

Potrivit lui Tăriceanu, lupta anti-corupţie nu este un demers natural al statului de drept ci unul politic. Pentru a-şi susţine afirmaţia aberantă, Tăriceanu a comparat lupta anti-corupţie cu lupta anti-moşierime şi anti-burghezie, invocând, cu un tupeu de neimaginat, duşmanii de clasă ai Partidului Comunist pentru a pune semnul egal între dictatura comunistă şi regimul democratic spre care tinde România.

acum 11 zile · comentarii (35)

Urmăresc de ceva timp discuţiile din jurul Referendumul pentru definiţia Căsătoriei în Constituţia României. Iar prima observaţie este că „discuţii” e foarte mult spus – pentru că despre tema propriu-zisă a Referendumului s-a discutat foarte puţin, în vreme ce tema a fost învăluită în foarte mult fum.

acum 11 zile · comentarii (7)

Aşteptăm azi decizia CCR în privinţa sesizării conflictului juridic de natură constituţională între preşedinţie şi guvern, generată de refuzul preşedintelui Iohannis de a o revoca pe şefa DNA, dna Kovesi. Că ministrul Tudorel Toader joacă politic, este clar. Rămâne să vedem dacă şi CCR s-a înregimentat politic, sau este o instituţie independentă, aşa cum prevede Constituţia.

acum 11 zile · comentarii (44)

Uniunea Europeană se confruntă în momentul de faţă cu o diviziare foarte clară pe axa Est-Vest. Brexitul a deschis cutia Pandorei, iar politica Europei cu două viteze propusă de Franţa şi Germania nu a făcut decât să lărgească falia deja existentă între statele mai dezvoltate din Vest şi statele foste comuniste din Est.

acum 11 zile · comentarii (2)

Donald Trump a luat cea mai riscantă decizie a sa de până acum în plan internaţional. Dincolo, însă, de denunţarea acordului nuclear cu Iranul, preşedintele american lasă uşa întredeschisă: embargoul ar urma să fie restabilit în maxim şase luni. Începe, aşadar, o negociere în forţă, sub presiunea ultimatumului dat ieri şi, probabil, după modelul testat de secretarul de stat Mike Pompeo în relaţia cu Coreea de Nord.

acum 12 zile · comentarii (2)