Cel mai mare cinema multiplex din Oltenia va fi deschis la Râmnicu Vâlcea. Ce presupune investiţia de 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul multiplex Cinema City deschis la Vâlcea, din 10 mai, Foto: Daciana Mitrache
Noul multiplex Cinema City deschis la Vâlcea, din 10 mai, Foto: Daciana Mitrache

La o jumătate de an de la inaugurarea primului centru comercial full concept din regiune, oferta de divertisment a Shopping City Râmnicu Vâlcea va fi completată de mâine, 10 mai, prin inaugurarea celui mai mare şi mai modern cinematograf multiplex – Cinema City.

Investiţia în centrul comercial s-a ridicat, potrivit celor de la NEPI (New Europe Property Investment) - grupul care deţine mall-ul Shopping City din Vâlcea, la peste 40 de milioane de euro.

Una dintre cele mai importante componente ale investiţiei este noul cinema multiplex din Vâlcea, cu şase săli şi peste 1000 de locuri. Investiţia se ridică la peste 5 milioane de euro şi a creat 45 de noi locuri de muncă, după cum a declarat pentru Adevărul directorul regional de marketing şi comunicare, Andrea Buda.

Vedeta inaugurării, noul multiplex se află la etaj, spaţiu dedicat total zonei de divertisment cu cinema, restaurante, cafenele şi terasă exterioară, singura de malul Oltului, locuri de joacă.

Noul cinema este dotat cu săli 2D şi 3D, complet digitalizate. Nu se exclude varianta ca pe viitor să existe şi la Vâlcea săli 4DX, care necesită doar reconfigurarea spaţiului existent, alături de celelalte cinci existente la nivelul ţării, în funcţie de cerere, dar pentru un IMAX ar fi nevoie să se facă o construcţie separată, date fiind dimensiunile pe care le-ar implica o astfel de tehnologie.

Centre mari din jurul Vâlcii, precum Craiova, Sibiu sau Braşov, nu au, deocamdată un multiplex Cinema City, astfel că locuitorii judeţelor pe care le reprezintă sunt aşteptaţi la Vâlcea.

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanţ de cinematografe din Europa. Râmnicu Vâlcea este al 19-lea oraş în care compania are multiplexuri, în total numărul acestora ridicându-se la 26.

Preţul biletului va varia în funcţie de zi, vârstă, categorie socială, oră, şi peliculă – 2 D sau 3 D, între 15 şi 23,5 lei, la care se adaugă şi costul ochelarilor 3,5 lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite