Unul dintre noii vicepreşedinţi ai CJ Prahova este judecat într-un dosar de corupţie. Şi-a făcut mutaţie de la Călăraşi ca să poată candida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Tudone (stânga), a fost ales vicepreşedinte al CJ Prahova
Dumitru Tudone (stânga), a fost ales vicepreşedinte al CJ Prahova

Dumitru Tudone, fost secretar general al Consiliului Judeţean Călăraşi, a fost ales, luni 26 octombrie, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Tudone a candidat la alegerile locale pe listele PNL Prahova, pentru un mandat de consilier judeţean. Acesta este inculpat într-un dosar de corupţie, trimis în judecată de DNA, dar a fost achitat de instanţa de fond. Dosarul se află acum în faza de apel la Curtea de Apel din Bucureşti.

Noul vicepreşedinte al CJ Prahova a fost votat de către 33 din cei 34 de consilieri prezenţi la şedinţă, votul fiind unul secret.

 Dumitru Tudone nu este prahovean, el şi-a făcut mutaţie în Plopeni pentru a putea candida de pe  listele filialei judeţene a PNL. Este cunoscut drept un apropiat al noului preşedinte al CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, fost parlamentar ales în Călăraşi.

Tudone a fost deferit justiţiei de către DNA în septembrie 2016, alături de nume importante din administraţia judeţeană din Călăraşi. Pe lista inculpaţilor se află şi fostul prefectul al judeţului Călăraşi, Jenel Şerban, fostul primarul al oraşului Fundulea, Dorel Dorobanţu, dar şi alţi şapte primari de comune din judeţ.

Dosarul s-a judecat pe fond la Tribunalul Călăraşi care a dispus achitarea lui Dumitru Tudone. Acum ancheta judecătorească se află în faza de apel şi se judecă la Bucureşti.

Dosarul în care noul vicepreşedinte al CJ Prahova este inculpat viza scoaterea din patrimoniul statului a unui terene de aproape 2000 de hectare, aflat în administrarea Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Fundulea (I.N.C.D.A. Fundulea), în vederea punerii în posesie a unor persoane deşi prevederile privind reconstituirea dreptului de proprietate „nu erau aplicabile terenurilor aflate în administrarea institutelor de cercetare agricolă”, susţin procurorii DNA.

„Prin acest demers, s-a produs o pagubă în dauna patrimoniului statului, constând în diminuarea acestuia cu terenul dezafectat din domeniul public, în cuantum de 3.771.012 euro, concomitent cu prejudicierea I.N.C.D.A. Fundulea cu suma de 8.632.940 lei, reprezentând lipsa de folosinţă a terenului. În această modalitate au fost obţinute foloase necuvenite pentru persoanele care au fost puse în posesie cu suprafeţele de teren respective, având o valoare mult mai mare decât cele la care erau îndreptăţite, dacă reglementările legale ar fi fost respectate,” se arată într-un comunicat DNA remis presei la data trimiterii  dosarului în judecată.

Următorul termen de judecată a fost stabilit de Curtea de Apel Bucureşti pentru 20 noiembrie.

Vă recomandăm şi:

Surse. Baron PNL, urmărit penal pentru trei infracţiuni: abuz în serviciu, conflict de interese şi fraudă cu fonduri europene

Directori şi şefi din primărie, prinşi în flagrant pe când primeau mită. Şpaga era de 30.000 de euro

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite