Tatăl copilului ucis de gaze emanate de o sondă OMV, după ce a primit despăgubiri de 135.000 de euro: „Doar atâţia bani pentru o viaţă de om? O să fac recurs“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Furcelea, tatăl lui Marian, băiatul din comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani ucis în urmă cu patru ani de gazele de la o sondă OMV, este dezamăgit de valoarea daunelor morale admise de judecătorii ploieşteni.

Bărbatul susţine că 135.000 de euro, atât cât a aprobat Judecătoria Ploieşti drept daune morale pe care trebuie să le plătească societatea OMV, găsită vinovată de ucidere din culpă, este mult prea puţin ”pentru viaţa unui om”. Deşi sentinţa în dosar a fost dată în cursul zilei de marţi, 6 martie, Cristian Furcelea, care s-a constituit parte vătămată în procesul penal, nu a fost înştiinţat oficial de soluţia instanţei de judcată. Acesta a aflat din presă sentinţa.

”Este mult prea puţin. O să fac recurs. 135.000 de euro pentru viaţa unui om, atât au dat? Eu ştiu că în Bucureşti s-a dat un milion de euro pentru o mână, dacă vă aduceţi aminte cazul cu fata care a rămas fără mână în accident şi două milioane de euro pentru cazul cu copilul omorât de câini. În România nu poţi să-ţi faci dreptate, nu se face justiţie. Numai noi ştim cât am suferit”, spune Cristian Furcelea.

Familia lui Marian Furcelea are posibilitatea să atace la instanţa superioară decizia Judecătoriei Ploieşti.

Reamintim că judecătorii din Ploieşti au dat astăzi sentinţa în dosarul penal în care OMV Petrom a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru ucidere din culpă. Societatea a fost găsită vinovată pentru moartea unui copil în vârstă de nouă ani care s-a intoxicat cu gazele de la o sondă situată pe un deal în comuna Ariceştii Rahtivani.

OMV a fost obligată să plătească daune morale de 135.000 de euro şi o amendă penală în valoare de 380.000 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite