Start pentru un proiect de 162 de milioane de euro în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri este programată semnarea unui contract de aproape 10 milioane de euro pentru introducerea reţelei de canalizare pe 60 de kilometri în Comarnic. Lucrările fac parte din master-planul judeţean de apă şi canal, proiect de 162 de milioane de euro finanţat din fonduri europene

Hidro Prahova şi Consiliul Judeţean au organizat, miercuri, o primă dezbatere cu primarii pe tema master-planului de alimentare cu apă şi canalizare, conducerea CJ anunţând că intenţionează să desfăşoare asemenea şedinţe lunar, pentru a urmări îndeaproape, alături de autorităţile locale, mersul lucrărilor.

Master-planul are o valoare aprobată de 162,7 milioane de euro fără TVA, din care peste 146 de milioane sunt cheltuieli suportate din fonduri europene. Perioada de desfăşurare a proiectului este 2010-2015, iar Hidro a estimat că 210.480 de prahoveni vor beneficia de noile facilităţi, care prevăd realizarea a 350 de kilometri de canalizări, 7 staţii de epurare, 19 kilometri de reţea de transport apă şi mai multe staţii de clorinare. În total, vor fi organizate 11 licitaţii, dintre care două pentru proiectare şi supervizare tehnică şi nouă pentru lucrări. Din cele pentru servicii, una este deja adjudecată, cu o valoare de aproape 6 milioane de euro, iar a doua a fost lansată pe SEAP.

Prima licitaţie de lucrări desfăşurată vizează oraşul Comarnic, contractul urmând să fie semnat vineri. Valoarea totală a lucrărilor ajunge la 10 milioane de euro. Contractul prevede instalarea a 59,6 kilometri de canalizare în Comarnic, în condiţiile în care oraşul are, în prezent, doar 200 de metri, potrivit datelor furnizate de Hidro Prahova.

O altă licitaţie urmează să fie adjudecată săptămâna viitoare şi vizează realizarea unor staţii de epurare şi a reţelelor aferente pentru localităţile Mizil, Urlaţi şi Vălenii de Munte.

În master-plan sunt incluse 12 localităţi prahovene, Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Breaza, Câmpina, Băneşti, Băicoi, Plopeni, Urlaţi, Mizil şi Vălenii de Munte, grupate în opt aglomerări urbane. Conducerea Consiliului Judeţean a promis că va susţine financiar o mare parte din cheltuielile care le revin localităţilor. „Pentru noi este cel mai important proiect din 2012. Aportul localităţilor va rămâne foarte mic, de aceea există un buget al judeţului. Cu toate că de la bugetul de stat vom primi în acest an sume mai mici decât în 2011, vom reuşi să susţinem toate cheltuielile din fondul de rezervă", a precizat Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite