Ploieşti: Urlaţi are cea mai mare fabrică de şampoane din regiune

Investiţia Procter&Gamble se ridică la peste 100 de milioane de dolari, iar cea mai mare parte a producţie va merge către export.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi a fost inaugurată la Urlaţi una dintre cele mai mari fabrici de îngrijire a părului din lume. Peste 90% din producţia de la Urlaţi va fi destinată pieţelor din regiune şi din alte ţări cum ar fi Turcia, Rusia şi Ucraina. „Avem patru linii de producţie de ultimă generaţie. Aici se fabrică şampoane şi balsamuri Head&Shoulders, Pantene şi Wash&Go", a declarat Luc Viaene, directorul fabricii. Fabrica din Urlaţi are peste 250 de angajaţi, majoritatea acestora fiind din Ulaţi şi localităţile învecinate, iar 50% dintre aceştia sunt femei.


„Dintre fabricile pe care P&G le-a construit până în acest moment, noua fabrică de la Urlaţi este una dintre cele mai avansate, atât din perspectiva tehnologiei folosite, cât şi în ceea ce priveşte aspectele ecologice. Ea serveşte drept model pentru alte investiţii din lume", a precizat Bob McDonald, preşedintele Consiliului de Administraţie.


Construcţia fabricii P&G a început în februarie 2009, iar la ridicarea construcţiei au lucrat peste 3.000 de angajaţi. Produsele fabricate ]n Prahova folosesc peste 130 de ingrediente care sunt utilizate de companie la nivel mondial. Din 2009 şi până în prezent, investiţia de la Urlaţi a contribuit la bugetul local cu peste un milion de dolari.


Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos
citeste totul despre: