Ploieşti: Panouri anticerşit în principalele intersecţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Panouri anticerşit în principalele intersecţii
Ploieşti: Panouri anticerşit în principalele intersecţii

Zece panouri care îi îndeamnă pe ploieşteni să nu mai dea bani cerşetorilor vor fi amplasate în cele mai aglomerate zone din oraş.

„Iniţiativa aparţine primarului pentru că în ultima vreme numărul cerşetorilor a crescut, în special a copiiilor şi, cu siguranţă, aceştia nu stau de capul lor să cerşească”, ne-a declarat Cristina Iancu, consilier al Serviciului Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Primăriei Ploieşti.

Cetăţenii nu cred că panourile ne vor scăpa de cerşetori
Ploieştenii sunt de acord cu iniţiativa primăriei însă nu cred că în felul acesta cerşetorii vor dispărea din oraş.
„Este bună ideea, însă după părerea mea nu se va rezolva nimic până când nu va conştientiza fiecare că banii pe care îi dai unui cerşetor ajung în altă parte şi nu la cineva care chiar are nevoie de ei”, ne-a spus Ramona Ghiţulescu.

Şi Virginia Ilina este de părere că ploieştenii ar trebui să nu mai fie atât de creduli şi să se gândească de două ori până să dea bani unui cerşetor. „Chiar puţin mai devreme când stăteam la o terasă venise un cerşetor să îmi ceară bani pentru o înmormântare. I-am cerut să îmi arate certificatul de deces şi bineînţeles că nu avea”.

Cei mai mulţi cerşetori sunt din Moldova
Emil Drăgănescu, şeful Serviciului Ordine Publică, Monitorizare, Intervenţii şi Transport Valori din cadrul Poliţiei Comunitare spune că agenţii comunitari legitimează zilnic aproximativ 30-40 de cerşetori. “Majoritatea acestor persoane provin din judeţe din Moldova şi pot fi întâlnite în principalele intersecţii din oraş. Noi îi legitimăm, îi sancţionăm contravenţional dacă sunt adulţi sau îi ducem la un centru social dacă sunt minori şi amendăm părinţii”.

Acesta spune că este “este o fugă de-a şoarecele şi pisica din cauza legii proaste din domeniu. De cele mai multe ori aceste persoane nu au venituri şi atunci nu plătesc amenzile, dar nici nu suportă alte consecinţe. Până când legislaţia nu va fi modificată în sensul ca aceste persoane să presteze muncă în folosul comunităţii sau să facă închisoare în cazul neplăţii amenzii situaţia nu se va rezolva”.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite