Ploieşti: Dată afară în brânci pe poarta bisericii Sfântul Anton

O ploieşteancă a fost îmbrâncită pe poarta bisericii Sfântul Anton şi agresată verbal pentru că venise să aprindă o lumânare şi să se roage la Dumnezeu.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Pentru că Dumnezeu îmi salvase fetiţa căreia i se făcuse rău la serviciu şi ajunsese la urgenţă, am vrut să îi mulţumesc. Nu mi-a venit să cred când unul dintre angajaţii bisericii m-a dat afară în brânci, aproape să cad pe scări, vorbindu-mi foarte urât. Aşa ceva nu mi s-a întâmplat în viaţa mea şi este cu atât mai regretabil cu cât incidentul a avut loc în curtea unei instituţii care se presupune că are grijă de enoriaşi”, spune revoltată Emilia Constantinescu, contabilă de peste 30 de ani.

Bărbatul care a împins-o pe femeie adresându-i cuvinte injurioase se numeşte Viorel şi are grijă de biserică de peste 20 de ani. Apropiaţii instituţiei de cult ştiu că acesta este cunoscut ca având probleme psihice, însă susţin că nu au auzit de un asemenea incident până acum.

Preotul nu prea dă crezare incidentului

În schimb, preotul Gheorghe Lazăr, care slujeşte la biserica Sfântul Anton nu pare să dea crezare incidentului. “Sunt surprins să aud aşa ceva. Ne pare rău dacă s-a întâmplat, dar doamna respectivă ar trebui să vină să stea de vorbă cu mine să vedem dacă este adevărat sau nu. Dacă era o bună credincioasă, ar fi venit direct la biserică şi nu s-ar fi adresat presei”, ne-a spus părintele.

Într-adevăr, Emilia Constantinescu s-a dus întâi la biserică pentru a-i spune părintelui despre incidentul petrecut chiar în curtea bisericii unde slujeşte, dar nu l-a găsit. “L-am căutat pe părinte pentru că vroiam ca acela care s-a purtat aşa urât cu mine să-şi ceară scuze. Dar pentru că nu era în acel moment la biserică, îl rog să ia măsuri pentru ca alţi ploieşteni să nu mai treacă prin ce am trecut eu”, a mai declarat femeia.

citeste totul despre: