Ploieşti: La cantina studenţească mâncarea este ieftină şi bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii ploieşteni sunt mari amatori de cartofi prăjiţi

Singura cantină studenţească din Ploieşti, cea a Universităţii Petrol-Gaze (UPG), are zilnic o ofertă bogată de bucate, făcute după reţete tradiţionale româneşti.

Aici tinerii pot mânca mămăliguţă cu brânză, ciorbă de fasole, musaca de cartofi, cârnaţi semiafumaţi, muşchi sau pulpă de porc, piept de pui, cordon bleu cu diverse garnituri de piure, orez, cartofi prăjiţi şi salate.

La desert tinerii pot opta pentru clătite sau alte prăjituri din comerţ. Acest meniu însă se schimbă în fiecare zi, fiind adăugate alte feluri de mâncare.

500 de porţii pe zi
Într-o zi obişnuită din cursul săptămânii, cei patru bucătari ai cantinei pregătesc cel puţin 500 de porţii pentru masa de prânz.

„Vin studenţii cazaţi în cămine, cei care stau în Ploieşti, dar şi angajaţi ai firmelor din vecinătatea univesităţii. Totuşi, numărul de clienţi nu acoperă capacitatea maximă a cantinei, zi de zi”, explică Ştefan Drăgan, şeful Serviciului social-administrativ din cadrul UPG Ploieşti.

Potrivit unei bucătărese, studenţii ploieşteni, dar şi cei străini, veniţi din Vietman sau China sunt înnebuniţi după cartofi prăjiţi cu friptură, cererea pentru acest fel de mâncare fiind foarte mare, indiferent de zi sau de meniul pregătit de angajaţi.

Ca la mama
„De obicei mănânc cartofi şi ceva lângă şi îmi convine pentru că preţurile sunt convenabile, vin aici cel puţin o dată, de două ori pe săptămână, pentru că eu stau singur într-un apartament din Ploieşti şi nu îmi gătesc acasă, prefer să mănânc aici”, explică Vlad Florin Constantin, unul dintre studenţii care luau masa de prânz la cantină.

Clienţi vietnamezi
Pentru tinerii cazaţi în căminele studenţeşti masa la cantină este indispensabilă. De aceea preţurile sunt cele care îi atrag la masă zi de zi.

Vo Quoc Dung este un student venit tocmai din Vietman, care s-a adaptat uşor la bucătăria românescă.

„Eu prefer orezul cu pui, cu cârnaţi, dar mănânc şi tochitură, fasole sau varză. Mâncare vietnameză îmi pregătesc singur în bucătăria din cămin, unde îi chem şi pe colegii mei din Vietnam. Studenţii români nu mănâncă în stil vietnamez decât la petreceri, când mai fac eu câte ceva”, explică studentul. 

Preţuri foarte mici
Cei care îşi potolesc foamea la cantina UPG spun că preţurile sunt foarte bune, dar ar mai fi câte ceva de pus la punct.

„Am auzit o discuţie o dată între doi profesori că ar vrea să mărească preţurile felurilor de mâncare şi asta nu ar fi convenabil pentru noi.

În plus, ne-ar plăcea să nu mai fim serviţi din veselă de tablă, pentru că ne simţim ca la puşcărie. Preferăm farfurii şi căni de ceramică, iar dacă le mai sparg studenţii să le plătească”, spune Ionuţ, un alt tânăr aflat la masă la cantină, la ora prânzului.

Renovări şi investiţii
În urmă cu un an de zile cantina şi-a achiziţionat o maşină proprie cu care se face zilnic aprovizionarea, iar sala de mese a fost renovată în urmă cu doi ani de zile.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite