Oraş din România, invidiat de mai mulţi primari din ţară. ”Colegii noştri din Primărie vin şi sâmbăta la serviciu”

Oraş din România, invidiat de mai mulţi primari din ţară. ”Colegii
noştri din Primărie vin şi sâmbăta la serviciu”

O delegaţie a administraţiei publice locale din Ploieşti a programat o vizită de documentare în Oradea, municipiul clasat pe primul loc al celor mai eficiente administraţii din România de către UrbanizeHub. Vizita de lucru în Bihor vine la dorinţa primarului municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, care a fost fascinat de felul în care s-a dezvoltat Oradea în ultimii zece ani.

VIDEO Scandal de pomină între preot şi primar din cauza unor fotografii de pe Facebook. „A sunat la Prefectură şi la Poliţie să trimită trupe aici că l-am bătut“

VIDEO Scandal de pomină între preot şi primar din cauza unor fotografii de pe Facebook. „A sunat la Prefectură şi la Poliţie să trimită trupe aici că l-am bătut“

Un scandal de proporţii a izbucnit într-o comună din România între liderii comunităţii locale. Protagoniştii sunt primarul şi preotul din localitate. Primul îl acuză pe părinte că este ”cerşetor şi pomanagiu”, iar cel de-al doilea susţine că primarului ”nu-i place de faţa lui”.

VIDEO Castelul Peleş, într-o avansată stare de degradare. Terase sprijinite cu proptele, mucegai gros pe marmura de Carrara, plus balcoane şubrede

VIDEO Castelul Peleş, într-o avansată stare de degradare. Terase sprijinite cu proptele, mucegai gros pe marmura de Carrara, plus balcoane şubrede

Muzeul Peleş din Sinaia, vizitat anual de jumătate de milion de turişti, cei mai mulţi străini, se află într-o avansată stare de degradare. Terasele exterioare, atât cea principală cât şi cele din partea de Nord, sunt cele mai afectate, astfel că în prezent administratorii muzeului au intervenit cu proptele din lemn şi cu protecţii din tablă pentru a evita distrugerea totală.

O lungă epistolă a dlui Tăriceanu mă obligă să-i dau o replică. Prea le suceşte şi învârteşte pornind de la propriile interese. Şi ale membrilor ALDE, pentru că 20% dintre persoanele de la vârful partidului său au probleme cu legea. Aşa că repetă la intervale regulate nişte alegaţii pentru cei cu mai puţină carte şi cunoaştere a principiilor şi valorilor democraţiei.

acum 20 zile · comentarii (35)

Aşa cum anticipasem, după ce a luat un mic elan iniţial, mişcarea prin care administraţii locale din Republica Moldova adoptă decizii simbolice de unire cu ţara noastră s-a sufocat la prima mare încercare: Chişinăul. Depusă de aleşii locali ai Partidului Liberal, pentru a fi dezbătută în Consiliul Municipal, declaraţia nici măcar nu a intrat pe ordinea de zi.

acum 20 zile · comentarii (65)

4 martie e duminica marilor incertitudini italiene. Pot prelua populiştii eurosceptici puterea? Va fi posibilă formarea unei majorităţi guvernamentale sau Italia va reveni la tradiţia instabilităţii? Soarta proiectului relansării UE se joacă la Roma. Între necunoscute, un reper inconturnabil: Berlusconi. Pare de râs. Dar politica italiană se configurează, iar, în jurul lui.

acum 20 zile · comentarii (9)

Deci, am mai trăit ca să o vedem şi pe asta. Un cunoscut distih de pe vremuri zicea: „La masa verde, faţă-n faţă /Cer unii moarte, alţii viaţă”. În Marţea cea mixtă, albă şi neagră au stat faţă în faţă Tudorel Toader şi Laura Codruţa Kövesi. Dânsul, în calitate de ministru şi procuror, dânsa, în calitate de procuror şi inculpat. Procesul începe cu acuzarea, deci cu Tudorel (mânca-l-ar tata sau mama pe el).

acum 20 zile · comentarii (13)

Interesant, foarte interesant şi binevenit pentru lămurirea lucrurilor, atât în ţară, cât şi pentru ştiinţa şi corecta informare a cancelariilor şi instituţiilor de la Bruxelles este acest demers cinstit, hotărât şi pe deplin transparent al PSD de a-şi declara sprijinul necondiţionat pentru Polonia.

acum 21 zile · comentarii (43)

Mă văd nevoit să atrag din nou atenţia asupra unui fapt pe care l-am semnalat şi din poziţia de ministru al Culturii. Ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri din 1918, an în care ar trebui să onorăm memoria celor ce au contribuit la realizarea idealului naţional. Şi totuşi, pe mulţi dintre cei care în urmă cu un secol au îndeplinit cu succes cel mai important obiectiv naţional, pare că i-am uitat.

acum 21 zile · comentarii (4)

Formarea continuă şi armonizarea profesională la standardele internaţionale, potrivit evoluţiei impredictibile a sectorului, reprezintă provocări permanente pentru profesioniştii din domeniul medical, dar şi priorităţi pentru aceştia. În tot procesul de adaptare la dinamica globală, cunoaşterea unei limbi străine - cu precădere a limbii engleze, nu mai este de mult timp o simplă opţiune pentru medici şi asistenţi medicali, ci o necesitate majoră.

acum 21 zile · comentarii (0)

În sfârşit, mai repede decât am putut crede, „Raportul“ lui Tudorel Toader a ajuns la CSM, el fiind dezbătut în ziua de Marţi, zi decisivă chiar la scară istorică. La şedinţa de analiză au fost prezenţi procurorul DNA, Laura Codruţa Kovesi, în calitate de acuzată (inculpată), dar şi autorul „Raportului“ acuzator, Tudorel Toader, în calitate de „procuror“.

acum 21 zile · comentarii (7)

În Republica Moldova, intrarea în an electoral afectează tot mai mult evoluţiile politice şi polarizează şi mai mult scena publică. Nu mai există nuanţe, nu mai există critici îndreptăţite sau aprecieri nevinovate, există doar alb şi negru, cu mine sau împotriva mea.

acum 22 zile · comentarii (32)

În prima parte a anului viitor, ţara noastră are marea şansă de a fi în fruntea Uniunii Europene timp de şase luni. Chiar dacă, astăzi, riscul de a părea nepregătiţi în faţa uzanţelor şi a procedurilor birocratice de la Bruxelles este unul destul de mare, România este obligată de această misiune importantă să propună un proiect de anvergură prin care să provoace o schimbare în Uniunea Europeană.

acum 22 zile · comentarii (9)

Am mai spus că am de mult o boală pe cei care taie pădurile în România. Dacă e să mă întrebaţi care ar fi motivele pentru care aş vota un partid politic, acesta este unul dintre ele – i-aş vota pe cei care m-ar putea convinge că vor lua în serios acest subiect; că zonele protejate vor rămâne protejate; că se vor reduce tăierile marilor exploatatori precum Holzindustrie; şi că zonele tăiate vor începe să fie reîmpădurite.

acum 22 zile · comentarii (2)

Un duş rece pentru coaliţia de guvernare prezenţa la Bucureşti a prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene. Prin ideile susţinute, prin replica dură dată şefilor coaliţiei, Timmermans a adus un balon de oxigen celor care înţeleg şi susţin democraţia reală. Şi care se opun din răsputeri realităţii paralele pe care încearcă s-o creeze PSD-ALDE, sprijinite de două trusturi de presă.

acum 22 zile · comentarii (22)

Astăzi se împlinesc 29 de ani de la sinuciderea pictorului şi sculptorului braşovean Liviu Cornel Babeş, care şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov pentru a protesta faţă de regimul ceauşist. Nu este un număr rotund de ani trecuţi de la dispariţia sa şi cu atât mai bine, pentru că nu are nicio importanţă. Gestul său extrem trebuie înţeles şi reîmprospătat în memorie măcar o dată pe an, nu pe deceniu sau cincinal.

acum 22 zile · comentarii (19)

Ieri, doamna Alina Gorghiu a scos una din prostiile ce pot fi catalogate, cu uşurinţă, ca fiind super-rasiste. Întrebată de reprezentanţii presei ce le-a transmis domnul Timmermans după vizita acestuia din Parlament, fosta preşedintă a Partidului Naţional Liberal a spus că “ne-a recomandat să nu ne înecăm ca ţiganul la mal, vorba românului”.

acum 22 zile · comentarii (175)

În 2015, un antrenor a fost acuzat că în timpul cantonamentelor a avut relaţii sexuale cu 7 fete cu vârste între 11 şi 14 ani. În 2017 este condamnat definitiv la 19 ani de închisoare. Pe cele 7 fetiţe cine le-a protejat? Cine le-a învăţat despre propriul corp, atingeri interzise, viaţa privată, abilităţi de refuz? Cine le-a învăţat cum să se apere?

luna trecuta · comentarii (13)

Salut, Internet! Numele meu este Bogdan şi sunt elev în clasa a XII-a în Ploieşti. În judeţul meu nu au fost închise şcolile, în oraşul în care locuiesc nu a fost dată zăpada de pe drum, iar patinajul artistic este o probă obligatorie pentru toţi pietonii, deoarece autorităţile nu se ocupă corespunzător de treaba asta cu „iadul alb”.

acum 25 zile · comentarii (29)

Ne hrănim cu bârfe şi cu scandaluri, băgăm certuri în sânge. Nu ne place să intervenim ca să aplanăm un conflict, indiferent că e vorba de cele de amploare în care pot exista repercusiuni serioase sau de cele ridicole în care îţi pierzi zâmbetul tâmp de pe faţă dacă le întrerupi, că doar eşti fanul lor. Cel mai rău e că nu eşti singurul.

acum 3 luni · comentarii (23)
Postari Recente