Alertă la Ploieşti. O adolescentă în vârstă de 14 ani a dispărut fără urmă. A plecat la pregătire la matematică şi nu s-a mai întors acasă

Alertă la
Ploieşti. O adolescentă în vârstă de 14 ani a dispărut fără urmă. A plecat la
pregătire la matematică şi nu s-a mai întors acasă

Alertă la Ploieşti după ce o adoescentă în vârstă de 14 ani a dispărut, marţi, fără urmă. Georgiana Cătălina Moise a fost văzută ultima dată marţi dimineaţa, la ora 7, atunci când a plecat de acasă pentru a merge la pregătire. Familia a alertat Poliţia care a început căutările, dar fără rezultat până la această oră

Superstiţii şi tradiţii străvechi la naşterea şi botezul copilului. Cum era anunţat sexul copilului şi de ce le era furată căciula bărbaţilor

Superstiţii şi
tradiţii străvechi la naşterea şi botezul copilului. Cum era anunţat sexul
copilului şi de ce le era furată căciula bărbaţilor

Ceremonia de botez, de creştinare a nou-născutului, a fost şi este considerată încă, cel puţin la români, cel mai important eveniment din viaţa unei familii tinere. Din păcate multe dintre tradiţiile autentice româneşti care au legătură cu taina botezului s-au pierdut, iar dacă sunt încă practicate, puţini sunt cei care mai cunosc semnificaţia anumitor gesturi sau ritualuri pe care le practicăm în prezent pentru că „aşa se face”.

Fostul deputat PSD Vlad Cosma, trimis în judecată într-un nou dosar penal. Este acuzat de instigare la evaziune fiscală şi spălare de bani

Fostul deputat PSD Vlad Cosma, trimis în judecată
într-un nou dosar penal. Este acuzat de instigare la evaziune fiscală şi
spălare de bani

Un nou dosar penal deschis pe numele lui Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fost deputat PSD în legislatura anterioară.  Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat  cercetările într-o cauză de evaziune fiscală şi spălare de bani în care Cosma junior este acuzat de complicitate la aceste fapte.

Rezultate surpriză la alegerile parţiale. Petrecere pe străzile din Băicoi după ce Ciprian Stătescu, primarul condamnat penal, a pierdut fotoliul de primar

Rezultate surpriză la alegerile parţiale. Petrecere pe
străzile din Băicoi după ce Ciprian Stătescu, primarul condamnat penal, a
pierdut fotoliul de primar

Rezultate neaşteptate la alegerile parţiale care au avut loc, duminică, 11 iunie, în Prahova. Ciprian Stătescu, candidatul liberalilor la primăria oraşului Băicoi, considerat cu cele mai mari şanse de reuşită, a pierdut alegerile la o distanţă de 25 de procente faţă de câştigător, Marius Constantin, medicul veterinar cu care ALDE a mers în competiţie.

Nu este exgerată afirmaţia din titlu. Într-o lume agitată şi complicată, în faţa oportunităţilor deschise de recunoaşterea internaţională a rolului României în context regional şi european, drumul pe care va merge ţara în următoarele luni şi în următorii ani devine extrem de important.

Termenul postdramatic care a intrat în vocabularul critic contemporan face carieră şi e justificat de o realitate scenică în care textul de scenă e altceva decât ştiam. Adică nu doar o creaţie literară de sine stătătoare, o construcţie finită, premergătoare montării pe scenă, ci mai degrabă un scenariu de spectacol rezultat din creaţia colectivă a echipei de realizatori condusă de regizor care în anumite cazuri îşi asumă întregul.

Pe lângă zânzania muştelor roşii de a sta în vârful rahatului guvernamental, România, ca ţară, s-a făcut încă odată de râsul lumii. Politica-i mai grea decât carnea de porc, face victime tot timpul. A căzut guvernul, vom avea un nou guvern, dar cu aceeaşi păpuşari în spate. Firesc, opinia publică se întreabă dacă vom avea premier şi miniştri noi mai buni decât predecesorii. Să facă ceva şi pentru ţară şi cetăţenii ei.

N-am mai citit de ceva vreme liniştită acasă la mine, ca omul, pe pat sau pe un fotoliu, atentă doar la ce se întâmplă în carte. Mereu apare câte ceva, mereu trebuie să mă întrerup pentru că-mi amintesc ce ar mai fi de făcut, aşa că am ajuns să citesc mai bine când sunt în tramvai, în drum spre lucru, de exemplu. Prind uneori dimineaţa chiar şi 40 de minute bune de citit în aglomeraţie, când, culmea, mă pot concentra cel mai bine.

acum 2 zile · comentarii (4)

Ceea ce luni seara părea a fi o mare victorie a UDMR s-a răsturnat peste noapte într-un mare eşec. UDMR a profitat de criza lui Liviu Dragnea şi a forţat linia roşie, linia sensibilă între români şi unguri. Strategiile politice ale UDMR-ului se dovedesc a fi greşeli cu repetiţie, pe care unii ori nu le văd, ori nu vor să le vadă. Cine are interes să le repete?

acum 2 zile · comentarii (194)

La 1928, Oliver Wendell Holmes Jr., pe atunci judecător al Curţii Supreme a SUA, afirma că într-o societate liberă trebuie să protejăm „nu numai exprimarea liberă a celor care sunt de acord cu noi, ci şi libertatea pentru gîndul pe care îl detestăm”. Cu aproape jumătate de secol mai tîrziu, Curtea de la Strasbourg explica clar nevoia de a proteja sub umbrela libertăţii de exprimare şi acele formulări care „ofensează, şochează sau deranjează”.

acum 2 zile · comentarii (64)

Doar două lucrări din Istoria Omenirii mai seamănă cu programul de guvernare al domnului Liviu Dragnea: Biblia şi Manifestul Partidului Comunist. Toate trei, fiecare în felul său, sunt atât de vaste în ambiţiile lor, atât de generoase, de seducătoare şi atât de incompatibile cu firea umană, încât bietul om, oricât s-ar strădui, nu poate decât să tindă să le respecte, dar fără să reuşească vreodată integral.

acum 2 zile · comentarii (52)

Aş sta în bancă, lipit umăr la umăr şi îngrămădit până la sufocare cu marxistul cel mai marxist şi cu conservatorul care a făcut 28 de copii, pentru că el crede că prezervativul e unealta diavolului, iar avortul e o crimă. Aş face asta dacă cei doi ar înţelege că politica responsabilă în România de astăzi este despre modernizarea acestei ţări şi nu despre dreapta sau despre stânga.

acum 2 zile · comentarii (39)

Aşa după cum am susţinut în repetate rânduri din momentul în care s-a declanşat criza guvernamentală a cărei rezolvare de moment s-a concretizat prin demiterea guvernului Sorin Grindeanu sau, mai exact, a ceea ce mai rămăsese din acesta, în toată această ceartă ca la uşa cortului dintre două găşti iresponsabile, hulpave, imorale nu există nici un câştigător real.

acum 2 zile · comentarii (39)

În premieră, la finele acestui articol, veţi găsi un document cu circulaţie limitată, propunerea de concluzii ale Consiliului European care va avea loc joi şi vineri la Bruxelles, eveniment la care urmează să participe şi Preşedintele României.

acum 2 zile · comentarii (1)

La un sfert de veac de la disoluţia URSS, Federaţia Rusă nu poate tolera “frontierele strâmte” şi urmăreşte să fie înconjurată de „zone-tampon” precum Kaliningrad, Belarus, Ucraina, Transnistria, Osetia de Sud şi Abhazia, asupra cărora să-şi poată exercita influenţa şi care să-i permită accesul la Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Caspică, o „străpungere” a „rimland”-ului euroatlantist.

acum 2 zile · comentarii (8)

Ţările arabe din Golful Persic sunt într-o criză fără precedent. Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu statul peninsular Qatar. Ei au tăiat legăturile pe uscat, pe apă şi zborurile aeriene ordonând oficialilor qatarezi reîntoarcerea în propria ţară. Qatarul este o piesă cheie în ecuaţia geostrategică din Orientul Mijlociu Lărgit.

acum 2 zile · comentarii (23)

Într-una din zilele trecute, încercând să explice, într-o postare pe o reţea socială, brusca simpatie de care parcă a început să se bucure nu doar în rândul oamenilor simpli, ci şi printre o seamă de analişti politici sau la câteva posturi de televiziune dl. Sorin Grindeanu, poetul şi fostul disident anticomunist Dorin Tudoran făcea o observaţie cât se poate de adevărată.

acum 3 zile · comentarii (30)
Postari Recente