Poliţia Română, somată să-şi ridice mercurul „uitat“ de 20 de ani la Rafinăria Steaua Română din Câmpina

Poliţia Română, somată să-şi ridice mercurul „uitat“ de 20 de ani la Rafinăria Steaua Română din Câmpina

Poliţia Prahova a fost anunţată că trebuie să ridice o cantitate de 20 de kilograme de mercur lăsat în custodia rafinăriei Steaua Română din Câmpina. Mercurul provine din confiscări în dosare vechi, din perioada 1997-2001, şi a fost păstrat la rafinărie întrucât Poliţia nu deţine un depozit autorizat pentru deţinerea unor substanţe periculoase.

Fostul director IT din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, reţinut de DNA Ploieşti. Este acuzată că a primit un milion de euro mită

Fostul director IT din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, reţinut de DNA Ploieşti. Este acuzată că a primit un milion de euro mită

Anda Ancuţa Macovei, fostul director IT din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor a fost reţinută, joi, de procurorii DNA din Ploieşti, într-un dosar de corupţie. Macovei este acuzată că a luat un milion de euro şi o excursie în SUA pentru a interveni astfel încât licitaţia să fie câştigată de un anume consorţiu de firme.

Doi profesori de liceu, trimişi în judecată pentru luare de mită. Cereau bani de la elevi pentru note de trecere

Doi
profesori de liceu, trimişi în judecată pentru luare de mită. Cereau bani de la
elevi pentru note de trecere

Adrian Anghel şi Ion Mărgărit, profesori de economie, respectiv matematică, la Colegiul Toma Socolescu din Ploieşti, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită. Aceştia sunt acuzaţi că au cerut bani de la elevi pentru a le acorda o notă care să le permită să promoveze în anul următor. Profesorii au fost prinşi în flagrant de ofiţerii anticorupţie din cadrul DGA Prahova.

Povestea petrolistului Anton Raky, un Jock Ewing al României. Explora resurse uriaşe, în America, Africa şi Europa

Povestea petrolistului Anton Raky, un Jock Ewing al României. Explora resurse uriaşe, în America, Africa şi Europa

La începutul secolului XX, terenurile din jurul actualului municipiu Câmpina din judeţul Prahova deveniseră un punct de atracţie pentru marii industriaşi ai vremii, în primul rând pentru zăcămintele de păcură. În preajma Primului Război Mondial, zona era deja în plină ascensiune economică, iar conform documentelor, la începutul anilor 1900, la Câmpina exista deja o primă schelă de extracţie a aurului negru, printre puţinele din Europa.

Ploieşti
Articol publicitar

Se dă startul la Karpatia Horse Show 2017. Trei zile de competiţie, aventură şi distracţie pe Domeniul Cantacuzino de la Floreşti

Se dă startul la Karpatia Horse Show 2017. Trei zile de competiţie, aventură şi distracţie pe
Domeniul Cantacuzino de la Floreşti

Participanţi din 15 ţări se pregătesc pentru a lua startul la ediţia din 2017 a Karpatia Horse Show. De vineri, 29 septembrie până duminică, 1 octombrie,  Karpatia Horse Show este locul ideal de întâlnire pentru toţi cei cei pasionaţi de echitaţie, dar şi pentru cei care-şi doresc să petreacă timp de calitate şi să trăiască experienţe pline de suspans şi adrenalină.

Procedura de “impeachment”, demiterea Preşedintelui, este prevazută în Constituţia SUA, pentru  cazuri de “trădare, mită, sau alte infracţiuni şi delicte grave” ( “...Treason, Bribery, or other high Crimes and Misdemeanors.”— U.S. Constitution, Article II, section 4), şi se desfăsoară în două etape principale.

acum 2 zile · comentarii (29)

Să nu ne amăgim. Actuala perioadă de creştere economică s-ar putea încheia mult mai rapid decât ne-am dori cu toţii. Semnalele îngrijorătoare de pe pieţele asiatice, dar în special din China, ne arată că boom-ul global ce a influenţat în bine inclusiv economia românească după criza de acum 7-8 ani, se poate încheia.

acum 2 zile · comentarii (5)

Secolul al XX-lea a rămas cunoscut, din păcate, şi ca secolul ideologiilor. Acestea au avut destulă forţă pentru a determina milioane de cogeneraţionali să trăiască o reverie atât de iraţională, încât omul nu a mai fost în stare să recunoască un alt om, iar individul a fost deposedat de acea calitate fără de care libertatea devine sclavie: demnitatea umană.

acum 2 zile · comentarii (29)

Undeva, la o aruncătură de băţ murdar de Dunărea dată în seama bălăriilor şi prea departe de munţii spre care se tîrăşte o şosea strîmtorată de cîrciumi şi mall-uri, lăbărţat ca o balegă supraetajată de beton, fără alt rost decît îngrămădirea isterică a 2 milioane de oameni care îl umplu de peturi şi scuipat,

acum 2 zile · comentarii (63)

Ce mă intrigă la pelerinajul de la Iaşi nu este numărul impresionat de participanţi, ci motivele pentru care oamenii aleargă la biserică. Când administraţia bisericii încurajează în mod intenţionat ritualurile în defavoarea unor tratamente psihiatrice sau psihoterapeutice pentru unele afecţiuni psihice este o problemă gravă.

acum 3 zile · comentarii (126)

Cu aproape o săptămână în urmă, în data de 10 octombrie 2017, cu ocazia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), preşedintele ceh Milos Zeman a declarat că Occidentul ar trebui să recunoască anexarea Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, ceea ce ar conduce către evitarea unui război.

acum 3 zile · comentarii (32)

Am fost şi sunt uluit în faţa superficialităţii şi indolenţei autorităţilor în a se adresa viitorului. Proiectele pe termen lung sunt scoase din uz. Totul se face de pe o zi pe alta, fără a ridica întrebări în privinţa viitorului. Aşa se face că toate ne iau prin surprindere: zăpezi, inundaţii, incendii etc.

acum 3 zile · comentarii (3)

Într-o încăpere elegantă (probabil la Washington), la fiecare una sau două luni, cel mai puternic dintre preşedinţii lumii de azi se consulta cu un număr restrâns de oameni importanţi. Care să fie priorităţile noastre? În ce direcţie să ne concentrăm puterea? Cine ne sunt aliaţii? Dar duşmanii? Cum va arata lumea de mâine dimineaţă?

acum 3 zile · comentarii (5)

Presa bucureşteană se arată cum nu se poate mai interesată de viitorul politic al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Iar marea majoritate a comentatorilor ce socotesc că războiul de patru zile din PSD din această săptămână s-ar fi încheiat cu victoria clară a premierului Mihai Tudose se şi grăbeşte să-i cânte prohodul super-baronului de Teleorman.

acum 3 zile · comentarii (34)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 3 zile · comentarii (159)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 3 zile · comentarii (18)

Andi Gherghe e un tânăr regizor şi actor profund interesat de interacţiunea între teatru şi societate şi propune un tip de spectacol direct, puternic racordat la realitatea imediată, prin care explorează teme actuale, dar absente din spectrul artistic curent. Fiind el însuşi de origine etnică mixtă, este preocupat de conflictele internetice din Transilvania şi de tot ceea ce derivă din acestea.

acum 4 zile · comentarii (3)
Postari Recente