Vizita lui Donald Trump în Asia este un moment extrem de important în ecuaţia relaţiilor internaţionale. Preşedintele Donald Trump a lăsat în urmă, la Washington, o serie de bătălii politice care se concentrează asupra comerţului şi securităţii dar şi asupra staffului său de campanie prezumat a fi avut relaţii cu Rusia în timpul campaniei din 2016.

acum 13 zile · comentarii (3)

Anul ăsta, la ultima lui vizită la doctor, întrebat câţi ani are, tataie Costică a zis că mai are 9 şi face 100. Era încă bine pe atunci. Asistenta a râs, iar eu, când am auzit povestea, am avut un fel de animal voios în loc de inimă pentru câteva clipe, convinsă că dacă un om îşi propune ceva sigur va reuşi. Uneori oamenii au nevoie să creadă în lucrurile astea ca să doarmă mai bine.

acum 14 zile · comentarii (32)

Prezentarea ministrului Ionuţ Mişa a lămurit lucrurile. Aşa cum spuneam şi în alte articole, la bugetari cresc salariile, adică brutul, nu şi netul, care rămâne acelaşi. Banii care rămân în buzunarul bugetarului nu sunt mai mulţi. Sunt aceiaşi ca în 2017. În condiţiile în care preţurile si cursul de schimb cresc. Şi atunci, de ce au votat bugetarii actuala coaliţie?

acum 14 zile · comentarii (7)

La primul val de manifestaţii din iarna trecută, susţinătorii PSD au spus că protestatarii sunt plătiţi de Soros, că în spate s-ar afla multinaţionalele şi Sistemul. Acum, cu ocazia noilor nemulţumiri legate de pachetul de legi privind Justiţia de de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă care modifică legislaţia fiscală aceste explicaţii au fost aduse la scenă deschisă. Din nou sunt de vină multinaţionalele şi conspiraţia mondială.

acum 14 zile · comentarii (32)

Copleşiţi de scandalul transferului de contribuţii de la angajator la angajat, omitem să observăm alte lucruri grave care se petrec în noul Cod Fiscal, iar Guvernul are tot interesul să tacă asupra lor. Este vorba de reducerea contribuţiilor la Pilonul II de pensii şi despre favorizarea fiscală a firmelor de încasat şpăgi.

acum 14 zile · comentarii (52)

Imaginea Federaţiei Ruse în rândul opiniei publice româneşti este, în mare parte, negativă. Un fapt ce se datorează, în special, experienţelor istorice. De aceea, tot ce este livrat din partea Rusiei în România, cu excepţia culturii, este privit cu neîncredere. Realitatea este că mesajul transmis prin intermediul canalelor media oficiale ale statului rus nu prind în faţa publicului din Bucureşti, Cluj sau Iaşi, dar nici în restul ţării.

acum 14 zile · comentarii (101)

Focusaţi pe temele privind legile Justiţiei şi cele ale revoluţiei fiscale, am tratat cu uşurinţă una dintre cele mai importante manifestări ale unei societăţi democratice: alegerile. Duminica trecută au avut loc alegeri parţiale în mai multe localităţi din ţară, însă cele din municipiul Deva au fost „cap de afiş“. Dezolare este cuvântul prin care aş descrie procesul electoral din Deva. Dar, să explic de ce.

acum 14 zile · comentarii (20)

Există o complementaritate între clasa politică românească şi conducerea Armatei Române? „Declarativ... DA“ - crede generalul (r.) dr. Virgil Bălăceanu, preşedintele Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România / A.O.R.R., la lansarea căreia au avut contribuţii iniţiale complementare generalii Paul Şarpe, Mihaiu Mărgărit, Constantin Degeratu -, dar „acţional mai puţin“.

acum 15 zile · comentarii (23)

Ca multe dintre cărţile lui Philip Roth, Pata umană (Polirom, 2003) are o complexitate a compoziţiei greu de rezumat. Teme importante, ca rasismul sau corectitudinea politică, sunt abordate din unghiuri neaşteptate. Tensiuni dialectice izbucnesc în mod la fel de neaşteptat şi străbat povestea, în aşa fel încât ea nu pare a avea un centru, un loc de unde poate fi apucată.

acum 15 zile · comentarii (0)

Despre ce înseamnă diplomaţia, cât de importantă e istoria în pregătirea diplomatului, în devenirea sa şi în evoluţia unei cariere de succes, care sunt unele din liniile directoare în evoluţia relaţiilor internaţionale actuale, a avut deosebita amabilitate să ne răspundă ambasadorul Dumitru Preda, profesor universitar, viaţa sa implicând o certă vocaţie dublată de o bogată  şi variată activitate, deopotrivă ca istoric şi diplomat.

acum 15 zile · comentarii (1)

Îmi place să recrutez asistente pentru oamenii importanţi din business, adesea îmi pune mintea la contribuţie mai mult decât atunci când trebuie să-i recrutez pe şefii lor. Puţini ştiu cât de mare poate să fie rolul lor în marile companii şi cât de mult pot contribui la eficienta activităţii directorului sau a boardului de care se ocupă.

acum 15 zile · comentarii (6)

Aceasta este întrebarea momentului. Guvernarea este într-un punct critic. Speranţa autorilor programului de guvernare, a multor lideri PSD (Florin Iordache, Şerban Nicolae şi alţii), că românii sunt proşti, pot fi aburiţi cu şmecherii şi minciuni fiscale, legislative, salariale, nu se confirmă. Cetăţenii, sindicatele, jurnaliştii nu pot fi păcăliţi, aşa cum spera echipa Vâlcov, Dragnea, Vasilescu. Ceea ce spune multe despre cine e mai prost.

acum 15 zile · comentarii (8)

APADOR-CH cere clarificarea sau eliminarea unor propuneri de modificare a legilor poliţiei, de natură să încalce drepturi ale omului sau să favorizeze abuzuri ale poliţiştilor – de la incriminarea unor simple huiduieli la proteste până la reţineri pe durată nedeterminată sau obligarea cetăţenilor să stea în „poziţie inofensivă“ în faţa organelor de ordine

acum 15 zile · comentarii (1)
Postari Recente