FOTO Soția primarului arestat din Bănești candidează din partea PDL

FOTO Soția primarului arestat din Bănești candidează din partea PDL

Edilul arestat din Bănești și candidatura depusă de soția acestuia la primărie

Situație inedită la primăria Bănești din Prahova. Livia Ion Costache, soția edilului arestat pentru luare de mită și trafic de influență, este candidatul PDL pentru primăria din localitate. Oamenii din comună au fost luați prin surprindere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu doar câteva zile înainte de arestarea preventivă a primarului Petre Ion Costache, PDL îl anunţase oficial pe acesta drept candidat pentru un nou mandat. Calculele s-au schimbat după arestarea acestuia pe 24 martie pentru infracțiuni de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu în formă calificată și conflict de interese.

Toată lumea se aștepta ca înlocuitorul acestuia să fie Amelin Mihalache, actualul viceprimar, însă PDL Prahova a decis altceva.

Livia Ion Costache, soția primarului arestat, este candidatul acestui partid pentru alegerile locale, iar femeia și-a depus deja candidatura. Livia Ion Costache este profesor de matematică la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina.


Click pe imagini pentru o fotogalerie cu vila primarului din Bănești

"În urma sondajului efectuat de noi la Băneşti, soţia fostului primar s-a clasat pe primul loc. Nu mai suntem în anii 50, când toată familia plătea pentru o problemă cu deportarea în Bărăgan. Doamna Costache este o persoană respectată în Băneşti. Justiţia nu şi-a spus cuvântul în dosarul domnului Petre Costache", a declarat Adrian Dobre, candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova. 

Acasă la primar, doar mama acestuia, Tudora Ion, a rămas „ofițer de relații de presa". Spune că nora ei este plecată să-i ducă pachete soțului și să se ocupe de apărea acestuia în instanță. De altfel, Livia Ion Costache și-a luat concediu și de la școala unde lucrează.

CITIȚI ȘI:

Cele mai ciudate candidaturi din Prahova

Acuzațiile aduse de procurori primarului Ion Costache

Cum mințea locuitorii din Bănești primarul arestat, Ion Petre Costache

Mama primarului arestat s-a îmbolnăvit cu inima și nu înțelege prea clar de ce fiul ei este arestat. „Nu a făcut nimic din ce s-a spus, se ocupa de comună, uneori nu avea timp nici să mănânce, ajungea foarte târziu acasă. Ne-am îmbolnăvit și suntem foarte supărați", spune Tudora Ion.

Oamenii din comună sunt și ei împărțiți. Pentru ei, arestarea primarului este fie un abuz, fie un act de dreptate care s-a realizat într-un final pentru că, spun ei, „ar fi multe de povestit despre ce făcea primarul". Nici candidatura soției nu este văzută cu ochi buni. „Cum să o votez dacă barbatul ei a făcut ce a făcut?", ne-a spus un vecin al primarului.

Livia Ion Costache are patru contracandidați la primăria din Bănești.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Prahova despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!citeste totul despre: