Coronavirusul provoacă pierderi uriaşe pentru artişti. Zeci de spectacole amânate sau anulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de spectacole amânate sau anulate şi cel puţin 80.000 de lei pierderi pentru cele mai importante instituţii de cultură din Prahova, din cauza măsurilor impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Deşi nici Teatrul ”Toma Caragiu” şi nici Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploieşti nu au săli de spectacole cu o capacitate care să depăşească 1000 de locuri, conducerile celor două instituţii de cultură au decis să anuleze spectacolele programate pentru în luna martie pentru a proteja publicul, dar şi artiştii.

Decizia are însă consecinţe financiare serioase atât pentru teatru cât şi pentru filarmonică. Mihaela Rus, directorul Teatrului ”Toma Caragiu” din Ploieşti, a precizat că pentru luna martie erau programate aproximativ 30 de spectacole, iar pentru cele mai multe se jucau cu casa închisă.

”Sunt foarte multe spectacole anulate pentru că noi avem cam zece spectacole pe săptămână. În această perioadă era şi programul Săptămâna Altfel, iar trupa de la <<Imaginarium>> avea şi câte trei reprezenaţii pe zi. Cred că ajungem undeva la treizeci de spectacole anulate. Din punct de vedere financiar, pierderea este considerabilă”, a declarat Mihaela Rus.

Un bilet la teatru costă 30 de lei pentru adulţi şi între 8 şi 10 lei pentru copii. Sala Mare a Teatrului ”Toma Caragiu” are o capacitate de 240 de persoane, iar din ianuarie cele mai multe spectacole se joacă cu casa închisă. Pierderile, aşadar, depăşesc câteva zeci de mii de lei. Directorul teatrului ploieştean a precizat că a anunţat deja persoanele care au cumpărat bilete pentru spectacolele programate în luna martie că îşi pot recupera banii de la agenţia teatrală.

Şi la filarmonica din Ploieşti situaţia este la fel de gravă. Sunt zeci de spectacole anulate sau amânate, iar pierderile depăşesc 60-70.000 de lei, a precizat Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii ”Paul Constantinescu”.

”În momentul în care avem două, trei săptămâni de spectacole amânate sau anulate, în care nu sunt încasări deloc, discutăm deja de pierderi de cel puţin şase, şapte sute de milioane de lei (lei vechi n.r.)”,a declarat Vlad Mateescu.

"Sportivii" scapă mai ieftin

Instituţiile din Ploieşti, care organizează competiţii sportive, sunt mai puţin afectate din punct de vedere financiar, de măsurile impuse de autorităţi. Hipodromul din Ploieşti avea programate pentru luna martie două evenimente hipice, în data de 15 şi 29 martie. Disponibilitatea locurilor în tribuna hipodromului este de 1300, iar un bilet costă 5 lei. Următorul eveniment hipic este programat în data de 12 aprilie. Cursele amânate urmează să fie reprogramate, dar deocamdată nu sunt cunoscute datele.

Şi pentru stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti au fost impuse măsuri de prevenţie. Meciurile programate pentru luna martie nu vor fi anulate sau amânate, în schimb suporterii nu vor avea acces în tribune. În martie, pe stadionul din Ploieşti, sunt programate trei partide de fotbal. Astfel, duminică 15 martie, de la ora 11.00, are loc meciul dintre FC Petrolul Ploieşti-Ripensia Timişoara, următorul este programat în data de 21 martie, Chindia Târgovişte-Viitorul Constanţa, iar cel de-al treilea este programat în data de 28 martie, FC Petrolul- Universitatea Cluj. Afectate de lipsa încasărilor pentru bilete sunt doar cluburile de fotbal, nu şi Primăria Ploieşti, care încasează chiria pentru partidele care au loc pe ”Ilie Oană” de la organizatori.

Ploieşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite