Ce subiecte „au picat“ la admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina. Pentru prima dată în istorie, un candidat a fost admis cu punctaj maxim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne Carmen Dan inspectând promoţia de agenţi de poliţie de la Câmpina FOTO Diana Frîncu
Ministrul de Interne Carmen Dan inspectând promoţia de agenţi de poliţie de la Câmpina FOTO Diana Frîncu

Criza acută de poliţişti, provocată de valul de pensionări din acest an, a determinat Ministerul de Interne să ia măsuri fără precedent pentru rezolva problema.

În acest context, pentru examenul de admitere care s-a finalizat sâmbătă, 9 septembrie, la Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina, MAI a dublat numărul de locuri chiar în timpul desfăşurării examenului.

Iniţial, au fost aprobate 500 de locuri pentru sesiunea de admitere din august-septembrie 2017, dar, în final, cei 1.441 de candidaţi rămaşi în examen, dintre care 273 fete, au concurat pe 1.000 de locuri. Mai mult, surse oficiale din cadrul MAI anunţă că în luna ianuarie va fi organizată o nouă sesiune de admitere când vor fi încadraţi în sistem încă 1.000 de agenţi, decizie unică în istoria Şcolii de Poliţie de la Câmpina.

Practic într-un singur an, vor deveni poliţişti 2.000 de tineri, în condiţiile în care în 2016 au terminat cursurile doar 500 de absolvenţi, iar în decemrie anul acesta vor ieşi din şcoală alţi 700 de subofiţeri. Pentru a elimina riscul ca posturile scoase la concurs să nu fie ocupate, nivelul subiectelor la limba română şi limbă străină au fost foarte lejere, mult sub nivelul celor din anii trecuţi.

Au avut de identificat, de exemplu, sinonim pentru cuvântul “detectare”, cu variante de răspuns “sesizare”, “distragere”, “măsurare”, “interzicere” sau au avut de găsit serii de cuvinte din aceeaşi familie lexicală. Alte exemple:trebuia găsit antonimul termenului "ilizibil" din lista: "clar", "ilizibil", "invizibil", "indivizibil" sau trebuia reperat numeralul scris corect din seria: şaisprezece, şasesprezece, optisprezece, optsprezece etc.

 Candidaţii au avut de rezolvat 90 de întrebări cu mai multe variante de răspuns, iar pentru a fi declaraţi admişi era necesar un punctaj minim de 50 de puncte, în condiţiile în care s-a acordat din oficiu 10 puncte.

Subiectele aici: http://www.scoalapolitie.ro/

La examenul de admitere din această toamnă a fost pentru prima dată în istoria Şcolii de la Câmpina când un candidat a obţinut punctajul maxim de 100 de puncte, iar aproape 900 dintre cei declaraţi admişi au obţinut peste 70 de puncte.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite