Andreea Niculescu, un artist pasionat de mărțișoarele hand-made

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taraba cu mărțișoare a Andreei Niculescu, o insulă de hand-made la Ploiești
Taraba cu mărțișoare a Andreei Niculescu, o insulă de hand-made la Ploiești

Aşa cum foloseşte fiecare cuvânt cu atenţie şi multă grijă pentru semnificaţii, aşa şi bijuteriile și mărțișoarele create de artistul ploieștean Andreea Niculescu sunt lucrate până la perfecţiunea detaliilor.

Miniaturile din lut pictat sau din mărgele de numai doi milimetri sunt ca niște insule de frumusețe printre tarabele din oraș, doldora de mărțișoare în serie, kitchioase

Cu toate acestea, Andreea cochetează, încă, cu graphic-design-ul, o pasiune mai veche, dar și o sursă de existență mai sigură decât arta și bijuteriile. „La noi nu se poate trăi din artă. Îmi dau seama şi din faptul că, la multe din târgurile unde merg, străinii sunt cei care îmi apreciază creaţiile. Îmi iubesc însă ţara şi nu mi-am pus niciodată problema să plec de aici. Poate părea desuet, e însă un simţământ cât se poate de real", spune Andreea.

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie cu mărțișoarele Andreei

Întâmplări providențiale

Andreea Niculescu a intrat în acest domeniu printr-o întâmplare providențială, când l-a cunoscut în urmă cu câțiva ani pe actualul logodnic, Marian Căpraru, mai cunoscut prahovenilor ca pictorul, gravorul și sculptorul Manuro. „Avem o afacere de familie, în sensul că lucrăm împreună. El lucrează foarte mult în os, eu cu mărgele și lut", spune Andreea. S-au apucat de mărțișoare încă din noiembrie, și parcă tot a fost târziu. „Lutul are cerințele lui, trebuie să-l lași să se odihnească, să se imprime de inspirație și culori", explică artistul.

Mărțișoare inspirate din ceramica Corund, la Ploiești

Minuni din hârtie, în tehnica quilling, pe pot de mărțișoare

Anul acesta, mărțișoarele Andreei merg foarte mult pe simbolistică, monograme și motive florale, o revenire la trendul din anii '80-'90. Munca i-ar fi mult mai ușoară, iar profitul mai mare dacă ar putea să-și procure material primă de afară, însă comenzile în străinătate sunt condiționate de cantități mari și de investiții serioase. „Nu se pune problema de profituri importante din mărțișoare. Poate peste câțiva ani, când se va schimba mentalitatea consumatorilor. Deocamdată, sunt preferate cele în serie, la 1-2 lei. Asta nu înseamnă, însă, că ne vom lăsa de artă și hand-made", concluzionează Andreea Niculescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite