Andreea Muşat este consiliera pasionată de bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La serviciu se ocupă de consiliere pe proiecte europene, însă timpul liber îl dedică confecţionării de bijuterii unicat

La bază, are pregătire de informatician, un domeniu fără prea mari legături cu marea pasiune din timpul liber. Nici serviciul de zi cu zi, consilier la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, nu îi solicită firea artistică, pentru că Andreea Muşat trebuie să fie foarte atentă la cifre, legi şi detalii tehnice.

Acasă, însă, lucrurile se schimbă. „Ori de câte ori am dispoziţie, mă aşez la măsuţa de lucru şi improvizez o bijuterie sau învăţ noi tehnici de confecţionare", spune Andreea.

Pasiunea a început cu totul întâmplător, în Cehia. A ajuns acolo pe când era studentă şi şi-a cumpărat mărgele la kilogram de la un târg de toamnă. Se gândea iniţial să le folosească pe post de decoraţiuni, dar, ajunsă acasă, şi-a dat seama că boabele delicate de sticlă s-ar putea transforma în nişte cercei spectaculoşi.

A învăţat din tutorialele de pe internet cum se fac cerceii şi şi-a cumpărat accesoriile şi uneltele necesare, iar rezultatele nu au întârziat să apară. „Eram profesoară pe atunci, iar colegele mele au cumpărat cerceii pentru ele sau pentru a le face cadou. Apoi, au început să ceară coliere şi brăţări asortate, iar eu a trebuit să învăţ cum să le confecţionez. Niciodată însă, nu am făcut două bijuterii la fel, deşi clienţii mi-au cerut acest lucru", povesteşte Andreea despre începuturi.

Bijuterii pentru copii

 

În 2009, a participat la primul târg de hand-made, la Bucureşti, şi a creat şi un blog pentru a-şi promova bijuteriile. De atunci, este plecată aproape în fiecare weekend, prin ţară, la expoziţii şi târguri ale artiştilor plastici, profesionişti, dar şi amatori. „Am ajuns cu bijuteriile şi în Belgia, la o expoziţie de reprezentare a judeţului Prahova. Străinii au admirat foarte mult standul nostru cu vinuri şi straie populare, iar eu m-am întors cu foarte puţini cercei de acolo. Sunt mari admiratori şi cumpărători ai lucrurilor unicat, făcute manual, lucru pe care l-am observat în toate locurile pe unde am fost", spune Andreea.

O mare parte din bijuteriile Andreei sunt dedicate copiilor: coliere şi cercei din lemn colorat sau elastic, ornate cu buburuze, fluturi şi tot felul de animăluţe. O tentează să-şi deschidă şi un magazin real, pe lângă cel virtual, însă este conştientă că nu are, deocamdată, timpul necesar pentru a confecţiona toată marfa de care are nevoie pentru a-l umple. A cooptat şi o prietenă, dar şi pe sora mai mică în această pasiune, iar în viitor vor să lucreze şi lumânări, precum şi alte obiecte hand-made pentru cadouri.

Ce-i place

Plimbările şi excursiile, atât pin ţara noastră, cât şi pe meleaguri străise, sunt o altă pasiune de a Andreei. De asemenea, cititul şi gătitul beneficiază de o parte importantă din timpul său liber.

Ce nu-i place

Oamenii care se cred cei mai buni şi cei încrezuţi nu sunt pe placul Andreei. Vremea ploioasă nu o îndeamnă la mărgelit şi o deprimă.

Din ce sunt confecţionate bijuteriile tale?

Folosesc materiale foarte diversificate: cristale de Bohemia, mărgele de nisip, perle de cultură, pietre cabochon şi semi-preţioase, lemn, plastic şi chiar ziare sau şerveţele. Orice se poate transforma într-o bijuterie, cu puţin gust şi multă migală.

Există şi un trend în bijuterii?

Bineînţeles, diferă atât pe parcursul unui an, de exemplu, bijuteriile de vară sunt mai colorate şi mai uşoare, cât şi de la an la an. Chiar şi lumina pune altfel în valoare o piesă. În anotimpurile calde atrată într-un fel, iar iarna cu totul altfel.

Profil

Născută. 14 mai 1984, Ploieşti

Familie. Necăsătorită.

Studii. Facultatea de matematică-informatică şi Facultatea de management

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite