VIDEO Fără Autostrada Piteşti-Sibiu, Renault ia în calcul să părăsească Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Dacă Autostrada Piteşti-Sibiu nu se va construi în câţiva ani, Renault va închide uzinele Dacia de la Mioveni!", acesta este viitorul uzinei în viziunea lui Ion Iordache, viceliderul sindical de la Automobile Dacia

În eventualitatea în care va creşte preţul producţiei la automobilele Dacia, din cauza transportului, Renault va părăsi uzina. Ipoteza porneşte de la faptul că lucrările la autostrada Piteşti-Sibiu au fost sistate la ieşire din Piteşti, după ce a fost construită centura oraşului. 

”Toată lumea priveşte cu îngrijorare această problemă. Noi am avut întâlniri repetate cu parlamentarii care ne-au promis şi ne-au garantat că ei vor face toate demersurile pentru ca autostrada, culoarul 4, să treacă prin Piteşti spre Sibiu. Pentru Dacia şi Uzinele Ford, această autostradă este vitală. Întâlnirile pe care le-am avut cu preşedintele Carlos Ghosn şi cu alţi oameni de decizie la Renault s-au concretizat prin această propunere: În cazul în care Dacia îşi măreşte preţul (n.r. de producţie) din diferite motive, şi amintim acum preţul transportului, Renault ia în calcul să părăsească Dacia”, a spus Ion Iordache.

 Oamenii ameninţă cu proteste

 Muncitorii de la Dacia ameninţă cu proteste pentru că le este teamă că îşi vor pierde locurile de muncă. „Eu sunt convins că în câţiva ani de zile, dacă autostrada Piteşti-Sibiu nu se va face, Dacia nu mai are viitor. Sindicatele Dacia au vrut să protesteze. Acum suntem într-un dialog să discutăm aceste lucruri. Ne-am asumat cu toţii că vom fi competitivi pe piaţă şi faptul că nu se ia în calcul această autostradă, înseamnă că eforturile noastre de a fi competitivi pe piaţa automobilistică sunt inutile”, a mai declarat viceliderul sindical Ion Iordache. 

Consiliul Judeţean Argeş, însă, dă asigurări că autostrada Piteşti - Sibiu a fost cuprinsă în Programul Naţional de Dezvoltare 2014 - 2020, şi că nu va fi amânată,  şi nu amânată, aşa cum agitase spiritele ministrul Dan Şova.

Un studiu care a vizat identificarea secţiunilor critice de transport, atât în ceea ce priveşte traficul de mărfuri, cât şi cel al autoturismelor în scop de tranzit şi turistic, indică faptul că volumul cel mai mare de mărfuri se tranzitează pe tronsonul DN7 Sibiu-Rm. Vâlcea - Piteşti. “Acest aspect ne indică faptul că pe traseul Piteşti-Sibiu este vitală realizarea unei autostrăzi pentru a prelua tot acest trafic care, în acest moment, se desfăşoară cu o viteză destul de redusă“, spune Cristian Soare, prefectul de Argeş. 

Tronsonul de autostrada A1 Sibiu - Pitesti face parte din proiectul prioritar numărul 7 (ce se suprapune în ţara noastră peste Coridorul IV Pan-european), care prevede ca în România să fie realizată A1 Nădlac-Sibiu-Piteşti-Bucureşti şi A6 Lugoj - Calafat. Autostrada  ce va face parte din noul coridor european de transport Rin - Dunăre (unul din cele două care trec prin ţara noastră), prioritar pentru sistemul de transport din UE, va beneficia de 85% fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

brasov
Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite