PIteşti: Sorin Dinu, profesorul de Feng Shui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PIteşti: Sorin Dinu, profesorul de Feng Shui
PIteşti: Sorin Dinu, profesorul de Feng Shui

Feng shui este o știință, o artă și o tradiție, iar Sorin Dinu a devenit pasionat de acest domeniu vast și necunoscut multora cu mulți ani în urmă. Pentru că nu este ceva ce poate fi înțeles rapid de către oricine, meseria de consilier feng shui nu este întotdeauna ușoară. Oamenilor  le vine foarte greu să înțeleagă în ce fel știința feng shui le poate schimba viața.

Profil:
Data și locul nașterii: 23 mai 1963, Costești
Studii: Liceale, Institutul  feng shui-Olanda
Stare civilă: căsătorit, doi băieți

Autodidact pe un teren necunoscut
Sorin Dinu a lucrat toată viața în Arpechim și de mai mulți ani este pasionat de feng shui. A încercat să învețe cât mai mult în acet domeniu, fără a-i fi însă ușor. „În anii 90, când am început eu să învăţ câte ceva din acest domeniu, era foarte greu să găseşti pe cineva care să te îndrume, mai ales la noi, în România,” spune Sorin. Cu toate acestea s.a folosit de orice ocazie care i-a ieşit în cale şi a aprofundat un domeniu absolut necunoscut la noi în acea perioadă. „Feng shui este o ştiinţă, artă şi tradiţie vechi de peste 6000 de ani, povenind din China.” La modul general feng shui se referă la felul în care ne ordonăm viaţa materială, mediul înconjurător, ambientul unde locuim pentru a asigura un flux de energie echilibrat. Prin echilibrul energetic se asigură bunăstarea. Desigur că feng shui-ul este plin de simboluri şi de secrete pe care nu oricine le poate înţelege, dar care pot schimba viaţa oricui. Asta crede Sorin şi entru asta se luptă. „Feng shui, în traducere liberă, înseamnă echilibru, iar eu întotdeauna am fost fascinat să obţin echilibrul în toate planurile vieţii,” enţionează Sorin Dinu.
Modelul său a fost bunicul
Începuturile carierei Lui Sorin Dinu de consilier feng shui sunt legate de un om  special: bunicul său. „Buncicul meu era un om deschis, evoluat, cult şi el este cel care m-a îndreptat în această direcţie probabil fără să o ştie. Într-o zi, copil fiind, l-am întrebat Ce este Dumnezeu?. El mi-a răspuns scurt: Dumnezeu este echilibru!” De atunci, Sorin a pornit în căutarea echilibrului şi a început să cerceteze toate căile prin care îl poate obţine. Nu şi-a dorit niciodată să obţină diplome, ci mai mult şi-a dorit să cunoască. Fiind jucător de rugby în vremea adolescenţei, în cantonamente avea suficient timp să citească, ceea ce a şi făcut. Aşa a descoperit feng shui-ul şi cum era fascinat de echilibru, domeniul i-a devenit foate repede unul extrem de interesant. Acum oferă consiliere personelor particulare şi companiilor care îi cer sfatul şi lucrează la descoperirea valenţelor energetice ale câtorva simboluri româneşti. „Cele mai importante simboluri româneşti sunt, în opinia mea, cele care vin din arta lui Brâncuşi(Poarta sărutului, Masa tăcerii, Coloana infinitului), Gânditorul de la Hamangia şi Ceasul solar de la Sarmizegetusa. Ele au un rol aparte pentru acest neam.”
România se află sub influenţa unor blesteme
Sorin Dinu consideră că situţia dificilă din România vine dintr-o serie de evenimente sângeroase care s-au produs în jurul anilor 1400 şi au dus la o serie de belsteme. „În ani 1400 au avut loc o serie de evenimente, care au presupus multe crime, răzbunări şi vărsare de sânge. Această ţară se află sub semnul unor blesteme care vin din acea perioadă,” explică Sorin Dinu. Cât priveşte elementul acestei ţări, acesta este pământul şi culoarea acestei ţări este galbenul. „De ce credeţi că deşegaţiile de sportivi români  aleg de multe ori această culoare? Pentru că ştiu că această culoare îi ajută să obţină succesul,” explică acesta.
Ce-i place:
Oamenii care ştiu să-şi dezvolte şi să-şi folosească talentele şi aptitudinile. Echilibrul în toate. Lecturile care îl ajută să înţeleagă cât mai multe din esenţa fiinţei umane. 
Ce nu-i place:
Faptul că majoritate oamenilor pun bunurile materiale pe primul loc. O societate în care ne temen să luăm deciyii singuri şi mereu ascultăm de opiniile altora mai mult decât de ale noastre.
Două întrebări
Care este visul tău, acel ceva pentru care ai renunţa la toată viaţa?
Un zbor în cosmos. Dacă acum mi s-ar propune să plec spre o staţie de labsare şi să plec în spaţiu, aş facea chiar dacă aş ştii că este ultimul lucru pe care îl fac.
Ce anume a destabilizat statul român?
Există cinci paşi prin care se poate destabiliza un stat şi toţi au fost făcuţi în ceea ce priveşte această ţară: devalorizarea monedei naţionale, disctrugerea învăţământului, agriculturii şi sistemului de sănătate, indiferenţa faţă de copii şi bătrâni, dezorientarea tinerilor şi renunţarea la tradiţii. Aveasă ţară trebuie mai întâi să ajungă la un zero absolut pentru ca apoi să poată evolua.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite