Pitesti: Scăpăm de gropi spre Poienile Vâlsanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semnarea contractul pentru finanţarea drumului judeţean de interes turistic Muşăteşti – Brăduleţ – Brădetu – Poienile Vâlsanului dă în sfârşit o şansă turismului în această zonă.

În prezent, decât să porneşti spre Muşăteşti cu gând să te relaxezi, mai bine îţi alegi altă destinaţie. Pe cât de pitoresc e peisajul care te-aşteaptă acolo, pe-atât de prost e drumul pe care trebuie să-l parcurgi. După ce, ani buni, turiştii care s-au încăpăţânat s-ajungă  la Brăduleţ, Brădetu sau Poienile Vâlsanului au tot blestemat autorităţile judeţene pentru starea proastă a carosabilului, după un contract de finanţare semnat săptămâna trecută ei pot spune că le-a mai venit inima la loc. 
 

 Bani pentru drum

În sfârşit, a fost semnat contractul pentru finanţarea drumului judeţean de interes turistic Muşăteşti – Brăduleţ – Brădetu – Poienile Vâlsanului. Proiectul este promovat de Consiliul Judeţean Argeş şi este inclus în obiectivele strategice pentru perioada 2008-2012, precum şi în Programul Operaţional Multianual al Judeţului.

Reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii pe cei 24,7 km  ai DJ 703 I ar trebui să faciliteze accesul către zona centrelor istorice şi balneare din Brăduleţ, Brădetu şi către zona Cheilor Vâlsanului.
Va fi creată, totodată, o axă de comunicare între zona turistică şi cea balneară deja existentă în Brădet şi viitoarele  puncte care se vor dezvolta conform Masterplanului de dezvoltare turistică din zona montană a judeţului Argeş, ca de exemplu pârtia de schi de la Moviliş. De asemenea, se va crea legătura cu zona turistică Vidraru – Cumpăna, care face obiectul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii generale şi specifice activităţilor în zona turistică Lacul Vidraru – Cumpăna”.
 Proiectul se ridică la aproximativ 45 de milioane de euro, iar lucrările ar putea începe în câteva luni. Despre un termen final al lucrărilor încă nu se poate vorbi.
 
Noi locuri de muncă
„Modernizarea acestui drum şi optimizarea circulaţiei vor asigura dezvoltarea zonei prin facilitarea schimbului de produse sat-oraş, accesul la reţeaua de drumuri judeţene, naţionale şi de căi ferate, dezvoltarea agroturismului, turismului balnear, turismului de agrement şi de afaceri în spaţiul submontan din zonă. Această revitalizare a turismului în regiune va duce la crearea de locuri de muncă, atât în servicii turistice, cât şi în activităţi conexe: producţie artizanală, realizarea de preparate culinare tradiţionale, târguri şi manifestări specifice regiunii”, a precizat Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.


Obiective turistice:
*Zona montană „Cheile Vâlsanului” faimoasă prin flora şi fauna specifică;
* Muzeul satului din Galeş, Casa Memorială „Constantin Dobrescu Argeş”
*Vechi lăcaşe de cult datând din sec. al XIV-lea, importante puncte de atracţie turistică: Biserica din Brădetu, Mănăstirea Robaia, Biserica Vâlsăneşti, Biserica Valea Faurului, Biserica Înălţarea Domnului;
*Punctele turistice „La Pustnici”, „La Fântâna de Leac”, „La Metoc”;
*Localitatea Brăduleţ, cu zece pensiuni şi un hotel, însumând 108 locuri de cazare;
*Staţiunea balneoclimaterică Brădetu, cu o capacitate de 250 de locuri, ce include spitalul de recuperare şi izvoarele sulfuroase, clorurate, sodice, hipotone, cu secţii de hidroterapie;

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite