Piteşti:Risc de explozie

Piteşti:Risc de explozie

Canalele unde sunt plasate robinete pentru conductele de gaze se umplu cu mâl. Robineţii se pot eroda şi fisura, riscând o explozie, dacă nu se intervine la timp pentru întreţinerea lor.

Piteşti: Final de festival

Piteşti: Final de festival

Muzica şi voia bună s-au revărsat aseară peste Parcul Ştrand. Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional Carpaţi, cel a care a deschis seria manifestărilor dedicate Sărbătorile Argeşului şi Muscelului, s-a încheiat cu un spectacol pe cinste.

Piteşti: Cu trenuleţul prin parc

Piteşti: Cu trenuleţul prin parc

Picii care vin în Parcul Ştrand în weekend vor musai să meargă la plimbare cu „bătrâna locomotivă“. În cei 35 de ani de când  locomotiva trenuleţului din Parcul Ştrand scoate aburi, s-au plimbat cu ea generaţii după generaţii. Biletul pentru prichindei costă doar trei lei, dar se pot plimba si adulţii.

Pitesti: Show cu vedete la Bradu

Pitesti: Show cu vedete la Bradu

Aseară, pe aerodromul Geamăna, manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi zilei de Sfântă Maria, au mobilizat o mulţime de persoane, venite cu mic cu mare să se bucure de artiştii invitaţi. Vedetele s-au ridicat la înălţime, făcând spectatorii să cânte şi să danseze împreună cu ele.

Piteşti: Argeşean electrocutat la pescuit

Piteşti: Argeşean electrocutat la pescuit

A vrut să arunce undiţa, dar a lovit firele de înaltă tensiune şi s-a ales cu arsuri Un bărbat din Curtea de Argeş a fost transportat, ieri, cu elicopterul SMURD, la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Bucureşti pentru că are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.  

Anii întregi de „linişte” mediatică privind gazele naturale, au fost înlocuiţi de o ”nelinişte”, tot mediatică, în ultimele săptămâni. Analizele au fost înlocuite de anchete. Expertiza s-a substituit bârfelor. Tema gazelor a devenit un subiect la ordinea zilei, pe care ne d[m cu părerea despre independenţa energetică, criza gazelor, neînmagazinarea gazelor, câte burse să existe în România, creşterea preţului gazelor.

acum 9 zile · comentarii (0)

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a încercat să facă o paralelă între referendumul pentru Unire, ce urmează a se organiza în perioada următoare, şi cel realizat în regiunea Crimeea şi prin care s-a justificat alipirea regiunii ucrainiene la Federaţia Rusă. Însă între cele două nu se poate face o paralelă deoarece în primul caz vorbim de respectarea dreptului internaţional, în timp ce în cel de al doilea e vorba de încălcarea lui.

acum 9 zile · comentarii (6)

Un funcţionar public oarecare a ieşit la pensie (pensie specială, deşi n-a făcut nici special la muncă) cu 6.000 de lei pe lună. După o jumătate de an, a dat concurs pentru postul de pe care tocmai se pensionase şi a fost reangajat cu o leafă de 9.000 de lei. Veniturile cumulate, plătite din bani publici, ajung la 15.000 de lei pe lună. Pare bizar, dar în ţara noastră cu mintea şuie, manevra este considerată legală şi morală.

acum 9 zile · comentarii (30)

Comentăm o acţiune declanşată de Ministerul Educaţiei, într-un program bazat pe fonduri europene. Mai exact, în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi“ (CRED) se va realiza abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice (15.000 din învăţământul primar şi 40.000 din învăţământul gimnazial) în vederea unei abordări metodologice centrate pe competenţe-cheie, în acord cu noul curriculum.

acum 9 zile · comentarii (0)

Sugestia făcută de ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, pare să fie perfect logică şi limpede precum apa de izvor: în opinia sa, reprezentatul oficial al Federaţiei Ruse spune că „soluţia referendumului“ ar fi cea mai potrivită pentru facilitarea unirii României cu Republica Moldova, asta fiind cea mai bună cale de urmat, şi nu invocarea unor considerente istorice.

acum 9 zile · comentarii (111)

Mă gândesc de o săptămână cum să încep textul ăsta. Nu ştiu cum ar fi drept. Dar cine mai ştie ce e drept pe lumea asta? Sigur nu e drept ca un copil să sufere. Şi sigur nu e drept ca un părinte să-şi privească neputincios copilul suferind. Dar ce putem face noi? Poţi face suferinţa şi neputinţa cuiva să dispară? Nu, sigur că nu ai o asemenea putere. Dar le poţi alina. Iar în ultimele zile tot mai mulţi oameni au făcut-o.

acum 10 zile · comentarii (6)

Nu cred că, într-o relativ lungă carieră de jurnalist care m-a purtat de mai multe ori împrejurul lumii, am fost martor la ceva atât de stupefiant cum este reacţia oficială a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) aflată în subordinea atât de generosului nostru guvern, la ştirea care a revenit de câteva ore în atenţia presei internaţionale.

acum 11 zile · comentarii (75)

Clişeul este acela că, la 100 de ani de comunism, trecem prea repede cu vederea marile ctitorii şi beneficii ale regimului – comunismul ne-a făcut blocuri, l-a mutat pe ţăran de la sat la oraş, ne-a dat tuturor locuri de muncă sigure în fabrici şi uzine, etc. Este un clişeu care mă zgârie (tare) pe scoarţa cerebrală.

acum 11 zile · comentarii (4)

De o vreme mă preocupă soluţiile la problema românească. M-am săturat să tot aud formule defetiste şi fataliste privitoarea la imuabila fortună românească. Am schiţat în câteva texte anterioare modalităţi de a rezolva diferite „insolubile“ mioritice. Am întârziat însă destul de mult în a scrie textul de faţă care îşi doreşte să propună una dintre cele mai grandioase idei de salvare a României:

acum 11 zile · comentarii (23)