Pitesti: Centrele de prim ajutor pentru zilele caniculare nu funcţionează!

Pitesti: Centrele de prim ajutor pentru zilele caniculare nu funcţionează!

Canicula s-a abătut asupra Piteştiului. Pentru următoarele două zile, vom avea de suportat căduri de peste 38 de grade Celsius. Prefectura, Primăria şi Inpsectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă care sunt centrele de prim ajutor din oraş. În aceste centre, organizate la unităţi şcolare, se dă apă potablă şi îngrijiri medicale celor care au probleme din cauza temperaturilor ridicate.  

Pitesti: Ilarie Isac, „Inventatorul” Simfoniei Lalelelor

Pitesti: Ilarie Isac, „Inventatorul” Simfoniei Lalelelor

„Simfonia Lalelelor” este o tradiţie şi un simbol al Piteştiului. Cel care a conceput-o este Ilarie Isac care ne mărturiseşte: „Intervenţia mea este urmarea apariţiei recente a unei aşa-zise „istorii a Simfoniei lalelelor” în care „istoricul” afirmă că nici eu, nici cei care m-au sprijinit(Gheorghe Pacea şi Valeriu Nicolescu) nu mai supravieţuim. Familia mea început să primească telefoane de condolanţe.Trăiesc, sun

Pitesti: Piteştiul se topeşte

Pitesti: Piteştiul se topeşte

În zilele de vineri şi sâmbătă se anunţă depăşirea pragului critic de căldură. În Piteşti temperaturile vor trece de  38 de grade Celsius la umbră, iar oamenii sunt deja puternic afectaţi de caniculă. Au fost deja stabilite câteva puncte de prim ajutor, unde se va distribui apă potabilă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş este pregătit să „dea alarma”  şi să le ceară autorităţilor subordonat

Pitesti: La un pas de un dezastru

Pitesti:  La un pas de un  dezastru

Panică pe Calea Câmpulung. O echipă de muncitori care executa lucrări în parcarea  Indcarf  a anunţat dispeceratul 112 , semnalând scurgeri de gaze, după ce unul dintre utilajele cu care lucra, a lovit conducta Distrigaz.

Pitesti: Asfixiaţi de eşapament

Pitesti: Asfixiaţi de eşapament

Într-un sondaj făcut printre piteşteni de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM), cei chestionaţi au fost rugaţi să dea note (de la 1 la 5), în funcţie de gravitatea unei anumite probleme de mediu.

Vi le-amintiţi? Erau dramatice. Şi, pe alocuri, stârneau teamă. Dar şi un soi de dependenţă greu de lecuit. Marea Morevna, Finist Şoimanul, Coşcei cel făr’ de moarte. Şi-aveau un ton anume, un fir, un aer – un ceva separator; într-un cuvânt, erau inconfundabile. Cum a fost, în mintea mea, şi Orchestra Naţională Rusă în cele două seri de festival: mândră şi inconfundabilă. Un corp perfect autonom, funcţionând fără cusur.

acum 9 zile · comentarii (3)

Sunt atitudini pe care noi, medicii le întâlnim zilnic şi cărora trebuie să învăţăm să le facem faţă pentru că nimeni, în şcoală nu ne-a vorbit despre ele - aparţin realităţii palpabile. Sunt provocări noi cărora le ţinem piept cu un singur gând - SĂNĂTATEA PACIENŢILOR NOŞTRI.

acum 9 zile · comentarii (0)

A început un nou an şcolar, cu emoţii şi cu zarvă. Este încă un prilej pentru a dezbate situaţia disperată a sistemului românesc de educaţie – un subiect despre care nu vorbim niciodată prea mult, având în vedere uriaşa sa miză: pregătirea celei mai importante resurse a acestei ţări, oamenii săi.

acum 9 zile · comentarii (8)

Românii din Bucovina de Nord au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, rugându-l să intervină la Kiev pentru amendarea Legii învăţământului adoptată zilele trecute de Parlamentul ucrainean. Deşi scrisoarea a fost transmisă în 8 Septembrie a.c., până azi, 12 Septembrie, Preşedintele României nu a spus nimic! În schimb Igor Dodon a luat poziţie pentru apărarea şcolilor româneşti din Ucraina!

acum 9 zile · comentarii (52)

Sub 10% din şcolile generale din Bucureşti au la acest moment autorizaţii de funcţionare eliberate de către ISU Bucureşti-Ilfov. Premierul Mihai Tudose a venit cu o explicaţie halucinantă: nu există autorizaţii pentru că nu ştiu primăriile să facă dosarele. Afirmaţia nu are însă nici o legătură cu realitatea.

acum 10 zile · comentarii (3)

Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff: „Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!“

acum 10 zile · comentarii (0)

11 septembrie a reprezentat în istorie o dată destul de importantă şi înainte de momentul tragic 11 septembrie 2001, care, de atunci se pare că a fost monopolizată de acesta. Multe personalităţi s-au născut, altele au decedat în această zi. Au fost evenimente tragice, dar şi multe evenimente fericite petrecute într-o zi de 11 septembrie.

acum 10 zile · comentarii (0)

Anna Pavlova era deja o balerină cunoscută a Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg atunci când Mihail Fokin a creat pentru ea, în anul 1905, solo-ul „Moartea lebedei“, pe muzică din „Carnavalul animalelor“ de Camille Saint-Saëns. Iar baletul acesta incredibil de trist, despre viaţă, în ultimele ei clipe, despre moartea căreia i te predai, a devenit emblema Annei. Şi-apoi a devenit etern. Ca şi Pavlova. Balerina cu majuscule.

acum 10 zile · comentarii (1)

O inaugurare cu opera „Oedipe” era mai mult decât necesară. Dacă n-a fost să fie printr-o producţie scenică a oricărui teatru ce o are în repertoriu, preferabil Opera Naţională Bucureşti, binevenit s-a arătat un concert cu susţinere internaţională de prestigiu, mai ales prin prezenţa pe podium a celebrei London Philharmonic Orchestra, condusă de Vladimir Jurowsky.

acum 10 zile · comentarii (1)
Postari Recente