Pitesti: Emoţii şi lacrimi la bacalaureant

Pitesti: Emoţii şi lacrimi la bacalaureant

Absolvenţii claselor a XII-a au intrat în ferbra examenului de maturitate. Prima probă a bacalaureatului, la limba şi literatura română-oral, a debutat în această dimineaţă fără probleme în Argeş, primii elevi examinaţi obţinând note între 8 şi 9.

Piteşti:Termoficarea, în faliment

Piteşti:Termoficarea, în faliment

Societatea Termoficare 2000 s.a. a intrat in insolvenţă. Furnizorii  ameninţă cu sistarea gazelor iar piteştenii răscă să râmînă fără apă caldă. În plus, peste 600 se salariaţi îţi vor pierde locul de muncă odată cu trecerea la noul sistem  bazat pe centrale termice de cartier.

Pitesti: Parcometrele nu iau şpagă

Pitesti: Parcometrele nu iau şpagă

Parcometrele montate în zona centrală a oraşului au adus municipalităţii încasări record.  Doar luna trecut aparatele au virat bugetului local 67,5 mii lei,în condiţiile în care incasatorii ADP nu strângeau mai mult 32 mii de lei de pe aceleaşi locuri de parcare

Nu este exgerată afirmaţia din titlu. Într-o lume agitată şi complicată, în faţa oportunităţilor deschise de recunoaşterea internaţională a rolului României în context regional şi european, drumul pe care va merge ţara în următoarele luni şi în următorii ani devine extrem de important.

acum 2 zile · comentarii (38)

Aceasta-i realitatea politică a momentului. Să ne imaginăm că, din varii motive, poliţe de plătit, ruperi de segmente din PSD şi/sau ALDE, moţiunea de cenzură nu trece. Ar rămâne Grindeanu singur, dat afară din PSD, obligat să formeze un alt guvern, cu altă componenţă politică. Care va urma să fie validat de Parlament.

acum 9 zile · comentarii (14)

În cadrul vizitei sale în România, Michael Fallon a fost şi la Cincu, în ultima zi a exerciţiului NOBLE JUMP 2017, primul mare exerciţiu de acest gen organizat în România, premieră şi pentru NATO care, cu această ocazie, şi-a testat pentru prima dată capacitatea de a efectua o dizlocare de trupe de asemenea anvergură susţinută cu real succes de logistica românească şi de forţa de luptă a brigăzii multinaţionale de la noi.

acum 9 zile · comentarii (9)

Dragnea: „[Am ales] să spunem adevărul, indiferent cât ar fi de crud“. Fie „să spunem adevărul“ este ultima şi cea mai de fiţă modă de carpaccio în Brazilia şi în Alexandria, fie ăsta vrea să provoace un infarct la toată concurenţa din PSD. Nu de alta, dar adevărul e că PSD-ul e putrezit şi plin de Nicolicea, de Codrin, de Vâlcov, de Olguţa, de Nicolae, de Firea, de „crud“ ce e.

acum 9 zile · comentarii (12)

Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.

acum 10 zile · comentarii (5)

Rămâne de aflat cât va dura procesul şi în ce măsură îi va găsi vinovaţi, îi va pedepsi sau achita instanţa de judecată pe inculpaţii acuzaţi de „infracţiuni contra umanităţii”. Unii dintre celebrii inculpaţi s-au arătat nemulţumiţi de decizia Parchetului, clamându-şi categoric nevinovăţia! Chiar se consideră victime şi reclamă că acuzaţiile au fost mistificate!!!

acum 10 zile · comentarii (6)

Toată construcţia lui Liviu Dragnea din discursul de ieri se bazează pe doi piloni inexistenţi. Unul, rezerva de cadre a PSD este suficient de mare să-i permită să mai scoată un guvern performant, format din alţi oameni decât cel precedent şi, al doilea, PG (Programul de guvernare) este bazat oricum pe ficţiuni, n-ar putea fi pus în operă nici de Angela Merkel, Helmuth Kohl sau Margaret Thatcher.

acum 10 zile · comentarii (5)

La români exhibarea zonelor intime e o practică socială. Graniţa dintre spaţiul privat şi cel public este extrem de subţire la noi. Ridicarea poalelor de la fóte şi arătarea părţilor intime în public face parte din modul nostru de viaţă. Aşa sunt scandalul pe scara blocului, rezolvarea problemelor intime prin parcuri şi cafenele, aplanarea divergenţelor de familie prin mijloacele de transport. De ce ar fi politica dâmboviţeană diferită?

acum 10 zile · comentarii (12)

Ceea ce s-a întîmplat miercuri, 14 iunie, până la ora 20 în România respectă numai aparent scenariul celor petrecute în aceeaşi ţară în decembrie 1999. Atunci când preşedintele Emil Constantinescu, de comun acord cu liderii CDR, a pus la cale o acţiune la limita Constituţiei prin care a obţinut izolarea şi apoi demisia premierului Radu Vasile.

acum 10 zile · comentarii (4)

Curtea Constituţională a făcut publică, în sfârşit, motivarea ultimei din cele cinci decizii pe care le-a luat în legătură cu ordonanţa 13. Dacă până acum existau dubii, acum încep să apară şi dovezi: dacă Guvernul nu anula ordonanţa 13, aceasta ar fi trecut fără niciun fel de problemă de filtrul Curţii Constituţionale. Abia acum aflăm ce glonţ ne-a trecut astă-iarnă pe lângă ureche.

acum 10 zile · comentarii (32)
Postari Recente