Tânărul şcolit la Yale, care a demisionat din administraţia publică din România: „Înainte de toate, sunt om“

Tânărul şcolit la Yale, care a demisionat din administraţia publică din România: „Înainte de toate, sunt om“

Dan Hodoş, consilierul personal al lui Cornel Ionică, primarul Piteştiului (PSD), şi-a dat demisia săptămâna trecută, după şase luni petrecute în funcţie. Fost bursier în Ştiinţe Politice şi Administrative în Madrid, la Universidad Carlos III, cu studii la Yale şi Ecole Centrale Paris, Dan Hodoş şi-a motivat decizia printr-o scrisoare deschisă în care critică argumentat problemele numeroase de la Primăria Piteşti.

Averea uluitoare a fostei Biserici Sfântul Nicolae din Piteşti. Avea spaţii în care funcţionau berării, cafenele, restaurante şi cofetării

Averea uluitoare a fostei Biserici Sfântul Nicolae din Piteşti. Avea spaţii în care funcţionau berării, cafenele, restaurante şi cofetării

Până în 1962, în centrul Piteştiului străjuia vechea catedrală Sfântul Nicolae. Lăcaşul, cunoscut ca şi Biserica cu ceas, după orologiul instalat în turla clopotniţei, a fost, ani buni, una dintre cele mai bogate biserici ale oraşului. A ajuns însă, în ultima parte a existenţei sale, un biet aşezământ cu doar 20 de enoriaşi şi a sfârşit trist sub tancurile comuniste, din raţiuni de sistematizare urbană.

Decizie scandaloasă a Casei de Pensii a Armatei: soldaţii morţi la Dragoslavele într-un camion militar rămas fără frâne „au decedat fără legătură cu serviciul“

Decizie scandaloasă a Casei de Pensii a Armatei: soldaţii morţi la Dragoslavele într-un camion militar rămas fără frâne „au decedat fără legătură cu serviciul“

Oficialii Casei de Pensii a Armatei au anunţat recent că cei trei militari decedaţi pe 29 iunie într-un grav accident de circulaţie petrecut în localitatea argeşeană Dragoslavele au murit „fără legătură cu serviciul”. În replică, reprezentanţii Ministerul Apărării Naţionale au dispus emiterea unor decizii ”corecte” de pensionare.

Cu ce ceaiuri de plante poţi să-ţi menţii rinichii sănătoşi

Cu ce ceaiuri de plante poţi să-ţi menţii rinichii sănătoşi

Problemele renale, care, de obicei, apar în tăcere, dar se acutizează destul de dureros, se ameliorează nu doar cu medicamente, ci şi cu ajutorul plantelor medicinale, pe care însă le putem folosi, la fel de bine, pentru a preîntâmpina insuficienţa renală şi alte afecţiuni ale acestor organe. Iată câteva recomandări venite din partea unui specialist în fitoterapie.

Povestea lui George Oprescu, criticul de artă care a donat Academiei Române capodopere fabulos de scumpe, pictate de Rembrandt, Delacroix şi Picasso

Povestea lui George Oprescu, criticul de artă care
a donat Academiei Române capodopere fabulos de scumpe, pictate de Rembrandt, Delacroix şi
Picasso

Istoric şi critic de artă de talie internaţională, precum şi un mare colecţionar de artă, George Oprescu a fost membru de onoare al Academiei Române, profesor al Academiei de Belle-Arte şi membru corespondent al mai multor academii străine. A donat Academiei Române bogata sa colecţie de artă care includea numeroase capodopere.

Vi le-amintiţi? Erau dramatice. Şi, pe alocuri, stârneau teamă. Dar şi un soi de dependenţă greu de lecuit. Marea Morevna, Finist Şoimanul, Coşcei cel făr’ de moarte. Şi-aveau un ton anume, un fir, un aer – un ceva separator; într-un cuvânt, erau inconfundabile. Cum a fost, în mintea mea, şi Orchestra Naţională Rusă în cele două seri de festival: mândră şi inconfundabilă. Un corp perfect autonom, funcţionând fără cusur.

acum 9 zile · comentarii (3)

Sunt atitudini pe care noi, medicii le întâlnim zilnic şi cărora trebuie să învăţăm să le facem faţă pentru că nimeni, în şcoală nu ne-a vorbit despre ele - aparţin realităţii palpabile. Sunt provocări noi cărora le ţinem piept cu un singur gând - SĂNĂTATEA PACIENŢILOR NOŞTRI.

acum 9 zile · comentarii (0)

A început un nou an şcolar, cu emoţii şi cu zarvă. Este încă un prilej pentru a dezbate situaţia disperată a sistemului românesc de educaţie – un subiect despre care nu vorbim niciodată prea mult, având în vedere uriaşa sa miză: pregătirea celei mai importante resurse a acestei ţări, oamenii săi.

acum 9 zile · comentarii (8)

Românii din Bucovina de Nord au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, rugându-l să intervină la Kiev pentru amendarea Legii învăţământului adoptată zilele trecute de Parlamentul ucrainean. Deşi scrisoarea a fost transmisă în 8 Septembrie a.c., până azi, 12 Septembrie, Preşedintele României nu a spus nimic! În schimb Igor Dodon a luat poziţie pentru apărarea şcolilor româneşti din Ucraina!

acum 9 zile · comentarii (52)

Sub 10% din şcolile generale din Bucureşti au la acest moment autorizaţii de funcţionare eliberate de către ISU Bucureşti-Ilfov. Premierul Mihai Tudose a venit cu o explicaţie halucinantă: nu există autorizaţii pentru că nu ştiu primăriile să facă dosarele. Afirmaţia nu are însă nici o legătură cu realitatea.

acum 10 zile · comentarii (3)

Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff: „Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!“

acum 10 zile · comentarii (0)

11 septembrie a reprezentat în istorie o dată destul de importantă şi înainte de momentul tragic 11 septembrie 2001, care, de atunci se pare că a fost monopolizată de acesta. Multe personalităţi s-au născut, altele au decedat în această zi. Au fost evenimente tragice, dar şi multe evenimente fericite petrecute într-o zi de 11 septembrie.

acum 10 zile · comentarii (0)

Anna Pavlova era deja o balerină cunoscută a Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg atunci când Mihail Fokin a creat pentru ea, în anul 1905, solo-ul „Moartea lebedei“, pe muzică din „Carnavalul animalelor“ de Camille Saint-Saëns. Iar baletul acesta incredibil de trist, despre viaţă, în ultimele ei clipe, despre moartea căreia i te predai, a devenit emblema Annei. Şi-apoi a devenit etern. Ca şi Pavlova. Balerina cu majuscule.

acum 10 zile · comentarii (1)

O inaugurare cu opera „Oedipe” era mai mult decât necesară. Dacă n-a fost să fie printr-o producţie scenică a oricărui teatru ce o are în repertoriu, preferabil Opera Naţională Bucureşti, binevenit s-a arătat un concert cu susţinere internaţională de prestigiu, mai ales prin prezenţa pe podium a celebrei London Philharmonic Orchestra, condusă de Vladimir Jurowsky.

acum 10 zile · comentarii (1)
Postari Recente