Scandalul din jurul conacului Brătienilor din Argeş. Cum au reacţionat politicienii locali după ce preşedintele Iohannis a contestat legea pentru achiziţia clădirii | pnl

Scandalul din jurul conacului Brătienilor din Argeş. Cum au reacţionat politicienii locali după ce preşedintele Iohannis a contestat legea pentru achiziţia clădirii

După ce preşedintele Klaus Iohannis a formulat joi, 9 noiembrie, o sesizare referitoare a neconstituţionalitatea Legii privind achiziţionarea Vilei Florica (conacul Brătienilor din Ştefăneşti, Argeş) de către Ministerul Culturii, conducerea Consiliului Judeţean Argeş şi-a arătat indignarea.

Cum să te faci mai bine înţeles în cuplu: „Ideea conform căreia celălalt ar fi trebuit să ştie provoacă adeseori răni“

Cum să te faci mai bine înţeles în cuplu: „Ideea conform căreia celălalt ar fi trebuit să ştie provoacă adeseori răni“

Vrem să ne facem înţeleşi în relaţia cu partenerul, dar nu suntem dispuşi să fim foarte atenţi la semnalele lui. Ne-aşteptăm ca, după un timp, celălalt să ştie ce gândim, dar noi înşine nu suntem dispuşi la prea multă empatie. Răbufnim în certuri repetate, înainte să facem efortul de a le evita, deşi pretindem că numai asta nu ne dorim. Sunt doar câteva dintre greşelile care fac deficitară comunicarea în cuplu, potrivit specialiştilor.

Românca din vârful industriei modei. Un parfum creat împreună cu soţul ei a fost desemnat cel mai bun din lume în 2016

Românca din vârful industriei modei. Un parfum creat împreună cu soţul ei a fost desemnat cel mai bun din lume în 2016

Românca Mădălina Stoica-Blanchard a ajuns la New York în 1996 şi a urmat cursurile unui program unic în lume, care pregăteşte directorii de top în industria frumuseţii. 16 ani mai târziu şi-a deschis în Franţa, împreună cu soţul său, propria casă de parfumuri de lux. Ulterior, a semnat, alături de partenerul de viaţă, parfumul desemnat în 2016 drept cel mai bun din lume.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a atacat la Curtea Constituţională Legea privind achiziţionarea Vilei Florica. Conducerea CJ Argeş se arată şocată

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a atacat la Curtea Constituţională Legea privind achiziţionarea Vilei Florica. Conducerea CJ Argeş se arată şocată

Şeful statului, Klaus Iohannis, a trimi, joi, Curţii Constituţionale o sesizare referitoare a neconstituţionalitate Legii privind achiziţionarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu - Florica, situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş, de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Bibiana Stanciulov, furnizoarea de dulceţuri a Casei Regale, a inventat un magiun de dovleac 100% natural. Poate fi consumat inclusiv de către diabetici

Bibiana Stanciulov, furnizoarea de dulceţuri a Casei Regale, a inventat un magiun de dovleac 100% natural. Poate fi consumat inclusiv de către diabetici

Bibiana Stanciulov, singurul producător din România care a primit de la Comisia Europeană un certificat de Indicaţie Geografică Protejată, a lansat în 2017 un alt deliciu dulce, fără zahăr adăugat. Magiunul de dovleac este un produs dietetic, recomandat inclusiv diabeticilor, care are un proces de fabricaţie de 40 de ori mai lung decât cel al unui magiun industrial.

Cum a ajuns Titu Maiorescu deputat

Cum a ajuns Titu Maiorescu deputat

Personalitate de prim rang a culturii române, critic literar, eseist şi scriitor de mare valoare, Titu Maiorescu a avut şi o carieră politică foarte apreciată. Din poziţia de prim-ministru şi ministru de Externe, a negociat Pacea de la Bucureşti, în urma celui de-Al Doilea Război Balcanic, prin care România a primit sudul Dobrogei.

Infuzia de cimbru, o reţetă eficientă în multe afecţiuni

Infuzia de cimbru, o reţetă eficientă în multe afecţiuni

Renumit mai ales pentru capacitatea sa de a preveni apariţia bolilor şi de a întări sănătatea organismului, cimbrul are şi o serie de calităţi vindecătoare, datorită substanţelor active valoroase pe care le conţine. Utilizat sub forma infuziei combinate, cimbrul poate trata eficient nu doar faringitele şi amigdalitele, ci şi o serie de micoze şi candidoze.

Licean traficant de droguri dat de tatăl său pe mâna poliţiştilor

Licean
traficant de droguri dat de tatăl său pe mâna poliţiştilor

Un tânăr din Piteşti care era narcoman şi făcea trafic de droguri aduse din Olanda şi Anglia a fost dat de tatăl său pe mâna poliţiştilor. Tatăl, un profesor eminent din oraş, a găsit în cutia poştală trei plicuri cu droguri şi a sesizat BCCO Piteşti. În această toamnă, tânărul a fost condamnat de Tribunalul Argeş la şapte ani şi jumătate pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, sentinţa nefiind definitivă.

Cum se prepară pulberea de cicoare, depurativul natural care are şi capacităţi de întărire a imunităţii

Cum se prepară pulberea de cicoare, depurativul natural care are şi capacităţi de întărire a imunităţii

Despre cicoare, studiile arată că măreşte şi fluidifică secreţia biliară, stimulează funcţiile hepatice, digestive şi renale, scade glicemia, stimulează activitatea cerebrală, favorizând concentrarea mentală şi este remediu împotriva stărilor de nervozitate, isterie, somnolenţă şi astenie. În plus, planta ajută şi la curăţarea sângelui de impurităţi.

Povestea fetiţei născute în România cu o malformaţie gravă, lăsată în spital şi tratată de familia adoptivă din America

Povestea fetiţei născute în România cu o malformaţie gravă, lăsată în spital şi tratată de familia adoptivă din America

O tânără de 17 ani, adoptată din România imediat după naştere de către o familie din Statele Unite, a pornit recent demersuri cu scopul de a-şi găsi părinţii biologici. A reuşit să-i identifice şi să se întâlnească cu ei. A aflat că familia naturală o credea moartă, pentru că la naştere medicii nu i-au dat fetiţei şanse de supravieţuire.

Anii întregi de „linişte” mediatică privind gazele naturale, au fost înlocuiţi de o ”nelinişte”, tot mediatică, în ultimele săptămâni. Analizele au fost înlocuite de anchete. Expertiza s-a substituit bârfelor. Tema gazelor a devenit un subiect la ordinea zilei, pe care ne d[m cu părerea despre independenţa energetică, criza gazelor, neînmagazinarea gazelor, câte burse să existe în România, creşterea preţului gazelor.

acum 9 zile · comentarii (0)

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a încercat să facă o paralelă între referendumul pentru Unire, ce urmează a se organiza în perioada următoare, şi cel realizat în regiunea Crimeea şi prin care s-a justificat alipirea regiunii ucrainiene la Federaţia Rusă. Însă între cele două nu se poate face o paralelă deoarece în primul caz vorbim de respectarea dreptului internaţional, în timp ce în cel de al doilea e vorba de încălcarea lui.

acum 9 zile · comentarii (6)

Un funcţionar public oarecare a ieşit la pensie (pensie specială, deşi n-a făcut nici special la muncă) cu 6.000 de lei pe lună. După o jumătate de an, a dat concurs pentru postul de pe care tocmai se pensionase şi a fost reangajat cu o leafă de 9.000 de lei. Veniturile cumulate, plătite din bani publici, ajung la 15.000 de lei pe lună. Pare bizar, dar în ţara noastră cu mintea şuie, manevra este considerată legală şi morală.

acum 9 zile · comentarii (30)

Comentăm o acţiune declanşată de Ministerul Educaţiei, într-un program bazat pe fonduri europene. Mai exact, în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi“ (CRED) se va realiza abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice (15.000 din învăţământul primar şi 40.000 din învăţământul gimnazial) în vederea unei abordări metodologice centrate pe competenţe-cheie, în acord cu noul curriculum.

acum 9 zile · comentarii (0)

Sugestia făcută de ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, pare să fie perfect logică şi limpede precum apa de izvor: în opinia sa, reprezentatul oficial al Federaţiei Ruse spune că „soluţia referendumului“ ar fi cea mai potrivită pentru facilitarea unirii României cu Republica Moldova, asta fiind cea mai bună cale de urmat, şi nu invocarea unor considerente istorice.

acum 9 zile · comentarii (111)

Mă gândesc de o săptămână cum să încep textul ăsta. Nu ştiu cum ar fi drept. Dar cine mai ştie ce e drept pe lumea asta? Sigur nu e drept ca un copil să sufere. Şi sigur nu e drept ca un părinte să-şi privească neputincios copilul suferind. Dar ce putem face noi? Poţi face suferinţa şi neputinţa cuiva să dispară? Nu, sigur că nu ai o asemenea putere. Dar le poţi alina. Iar în ultimele zile tot mai mulţi oameni au făcut-o.

acum 10 zile · comentarii (6)

Nu cred că, într-o relativ lungă carieră de jurnalist care m-a purtat de mai multe ori împrejurul lumii, am fost martor la ceva atât de stupefiant cum este reacţia oficială a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) aflată în subordinea atât de generosului nostru guvern, la ştirea care a revenit de câteva ore în atenţia presei internaţionale.

acum 11 zile · comentarii (75)

Clişeul este acela că, la 100 de ani de comunism, trecem prea repede cu vederea marile ctitorii şi beneficii ale regimului – comunismul ne-a făcut blocuri, l-a mutat pe ţăran de la sat la oraş, ne-a dat tuturor locuri de muncă sigure în fabrici şi uzine, etc. Este un clişeu care mă zgârie (tare) pe scoarţa cerebrală.

acum 11 zile · comentarii (4)

De o vreme mă preocupă soluţiile la problema românească. M-am săturat să tot aud formule defetiste şi fataliste privitoarea la imuabila fortună românească. Am schiţat în câteva texte anterioare modalităţi de a rezolva diferite „insolubile“ mioritice. Am întârziat însă destul de mult în a scrie textul de faţă care îşi doreşte să propună una dintre cele mai grandioase idei de salvare a României:

acum 11 zile · comentarii (23)