Metoda „Mătura“, patentată la Piteşti. Cum sunt puşi să-şi cureţe mizeria în miez de noapte necivilizaţii din cartiere

Metoda „Mătura“, patentată la Piteşti. Cum
sunt puşi să-şi cureţe mizeria în miez de noapte necivilizaţii din cartiere

Ca să îi disciplineze pe cei care fac noaptea mizerie în parcuri şi pe lângă blocuri, aruncând seminţe, ambalaje sau sticle, poliţiştii locali din Piteşti apelează de câteva săptămâni la o metodă inedită şi eficientă: şi-au luat mături in dotare şi toţi cei care sunt prinşi că fac mizerie sunt puşi pe loc să măture. Zeci de tineri au fost puşi la măturat în ultimele săptămâni.

„Cu cât omul este mai perfect la exterior, cu atât mai mulţi demoni are în interior“. Maxima lui Freud, explicată de un psiholog

„Cu cât omul este mai perfect la exterior, cu atât mai mulţi demoni are în interior“. Maxima lui Freud, explicată de un psiholog

Psihologul şi psihiatrul austriac Sigmund Freud, considerat fondatorul psihanalizei, este specialistul care şi-a pus adânc amprenta asupra psihologiei, antropologiei, sociologiei, medicinei, artei şi literaturii secolului XX. Una dintre maximele sale, potrivit căreia cu cât omul este mai perfect la exterior, cu atât mai mulţi demoni are în interior, este legată inclusiv de ipotezele pe care sunt fondate teoriile şcolii sale de psihanaliză.

Istoria fotbalului: cum l-a umilit Dobrin pe argentinianul Kempes

Istoria fotbalului: cum l-a umilit
Dobrin pe argentinianul Kempes

Pe 18 octombrie 1978, la câteva săptămâni după ce eliminase grecii de la Panathinaikos, FC Argeş întâlnea pe titrata Valencia în turul doi al Cupei UEFA. Iar echipa spaniolă îl avea ca superstar pe proaspătul campion mondial argentinian Mario Kempes. Un duel dezechilibrat la prima vedere. La Piteşti însă, FC Argeş a răsturnat calculele hârtiei graţie geniului lui Dobrin.

Acasă la „Ibrahim“, românul suspectat că ar fi membru ISIS: „Dacă băiatul meu era terorist, s-ar fi aruncat în aer, n-ar fi stat într-o casă prăpădită, fără apă şi curent“

Acasă la „Ibrahim“, românul suspectat că ar fi membru ISIS: „Dacă
băiatul meu era terorist, s-ar fi aruncat în aer, n-ar fi stat
într-o casă prăpădită, fără apă şi curent“

A făcut vâlvă în ultimele zile cazul lui Ionuţ Cătălin Bălan (39 de ani), zis „Ibrahim“, bărbatul suspectat de terorism după ce s-ar fi radicalizat în Franţa şi ar fi aderat la gruparea teroristă Statul Islamic. „Adevărul“ a fost în satul unde stătea „Ibrahim” şi a stat de vorbă cu mama acestuia şi cu mai mulţi cunoscuţi. Iar experienţa a fost una demnă de un film.

Mărturii despre accidentul în care a fost implicat camionul cu militari care a căzut în prăpastie: şoferul ar fi sărit din maşină FOTO VIDEO

Mărturii despre accidentul în care a fost implicat camionul cu militari care a căzut în prăpastie: şoferul ar fi sărit din maşină FOTO VIDEO

Trei militari au murit şi alţi nouă au fost răniţi noaptea trecută, după ce un camion cu militari a căzut într-o prăpastie. Epava camionului se află încă la faţa locului şi există puţine şanse să fie ridicată în cursul zilei de vineri. Zona în care s-a oprit ce a mai rămas din maşina militară este extrem de greu accesibilă.

Drama femeii care a ridicat o mănăstire confiscată de Biserică prin „actul de sfinţire“: „Soţul meu a murit de supărare“

Drama femeii care a ridicat o mănăstire confiscată de Biserică prin „actul de sfinţire“: „Soţul meu a murit de supărare“

După aproape 7 ani în care a fost târâtă prin instanţe de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, intrată abuziv în biserica şi clădirile construite de familia Acatrinei  prin asociaţia înfiinţată în memoria fiului mort, oamenii au contestat  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie felul în care Biserica a pretins şi obţinut de la instanţele sucevene dreptul de proprietate asupra construcţiilor şi odoarelor bisericeşti: prin „actul de sfinţire“.

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 5 zile · comentarii (0)

Bucureştenii sînt obişnuiţi, mai degrabă, cu vuietul maşinilor şi cu ţiuitul claxoanelor, cu ritmuri de manea şi „n-aveţi un leu să iau o pîine?”, sunete pe care le păstrează mereu în fundal. Aşa încît, în drumurile noastre zilnice, deseori nu mai observăm unele din lucrurile care ne înconjoară şi nu mai sîntem conştienţi de tot restul universului sonor din jur. Mai ştim să ascultăm cu atenţie Bucureştiul?

acum 5 zile · comentarii (0)

La Kostas a fost deschis acum cinci ani într-o magazie de lângă Foişorul de Foc, o vulcanizare, un atelier sau ceva de felul acela, cu o curte alături. Era un fel de street food sau un mic loc de adunare pentru prieteni, nu cred că s-au gândit de la început că vor face o adevărată afacere cu asta. Au pus câteva bănci de lemn direct pe pietriş şi gata terasa La Kostas.

acum 5 zile · comentarii (7)

De ce are rost să mai discutăm despre USR? Păi, pe de o parte, suntem unii care au senzaţia că, deşi are un început dezamăgitor, există acolo ceva care merită susţinere şi înţelegere. De cealaltă parte, avem cinicii politicii româneşti care se sperie de orice ar merita o investiţie emoţională, aşa că preferă să ţipe permanent: „ţi-am spus eu că nu sunt în stare?!“. Şi-l mai avem pe Nicuşor Dan, despre care încă nu ştim cine e şi ce doreşte.

acum 5 zile · comentarii (57)

Aş trimite, cu jubilaţie imensă, „Cel care cheamă câinii“ unor medici şi unor asistente, cartea asta aş trimite-o unor şefi de companii aeriene, unor psihologi şi cu maximă voluptate aş trimite-o unei doamne care locuieşte pe undeva prin Mestecăniş. Ar însemna să iau romanul lui Lucian Dan Teodorovici ca pe o carte-documentar.

acum 5 zile · comentarii (4)

Sînt ani buni de cînd public, săptămînal, comentarii „de actualitate”. Vorbesc adică despre oameni şi împrejurări care, într-un moment sau altul, sînt, sau au fost, în centrul atenţiei şi la originea regulilor (şi neregulilor) care ne modelează viaţa zilnică. Îmi dau şi eu cu părerea. Şi se găsesc gazete (cea de faţă de pildă) dispuse să mă tipărească generos şi răbdător.

acum 5 zile · comentarii (258)

Zilele trecute, publicaţia britanică The Telegraph anunţa că, în urma unei campanii susţinute timp de mai multe luni de către grupul Stonewall (care promovează interesele minorităţilor sexuale), conducerea metroului londonez vrea să ia măsuri prin care formulele de adresare din cadrul primei reţele de metrou din lume să excludă clasica formulă „Doamnelor şi domnilor...“ în favoarea unor variante neutre.

acum 5 zile · comentarii (12)

În contextul evenimentelor ce marchează 100 de ani de la Marea Unire, invităm toate organizaţiile non guvernamentale şi grupurile de iniţiativă să se reunească sub umbrela „Proiectului 2018“, care va fi lansat la Parlamentul României, pe 20 august. Aceasta este iniţiativa Declaraţiei de la Câmpul Românesc din Canada, pe care o voi reda mai jos:

acum 5 zile · comentarii (2)

Alt Shift e cunoscut pentru clientela sa. Mai mulţi mi-au spus că Alt Shift ar fi un local preferat de hipsteri, însă mie nu mi s-a părut a fi chiar aşa. Or, cel puţin nu la ceasurile prânzului, când am fost eu acolo. Conform definiţiei, pe hipsteri îi recunoşti după câţiva markeri sociali distinctivi, etalaţi (adesea ostentativ) în public, după interese, comportamente, viziuni, preferinţe.

acum 6 zile · comentarii (1)

Urmează o toamnă mai mult decât interesantă în ce priveşte devoalarea termenilor în care „motorul franco-german“ construieşte şi deja consolidează un joc comun, acela al unui nulceu foarte dur care-şi propune să meargă mult mai rapid înainte în formula unei viziuni cu puternice accente federaliste.

acum 6 zile · comentarii (20)

Ne-a anunţat că aşa va proceda, în urmă cu câteva zile: „PSD va avea o altă atitudine, nu va mai întoarce celălalt obraz“; „E o campanie împotriva mea şi a PSD. Vor să mă înlăture şi să distrugă PSD. Noi am vrut pace în România, se pare că ei nu vor pace. Nu ştiu cine sunt ei. O să aflăm. Nu vom mai sta că până acum. Nu vreau să mai rămânem într-o situaţie în care doar să încasăm, vrem să guvernăm“.

acum 7 zile · comentarii (32)
Postari Recente