Ce pedeapsă a primit stăpânul de sclavi din Berevoeşti care a schingiuit copii. „Mă ardeau pe piele cu vătraiul încins după care mă dădeau cu ulei pe rană“

Ce pedeapsă a primit
stăpânul de sclavi din Berevoeşti care a schingiuit copii. „Mă ardeau pe piele cu vătraiul încins după care mă dădeau cu ulei pe rană“

La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Argeş a dat verdictul în ultimul proces al stăpânilor de sclavi de la Berevoeşti. Încă opt persoane au fost condamnate în acest dosar, fiind dată şi cea mai mare pedeapsă de până acum: 20 de ani şi 8 luni. Cei opt stăpâni de sclavi rămân în arest la domiciliu până când sentinţa va rămâne definitivă.

A murit scriitorul Marin Ioniţă. Cum vedea profesorul moartea: „Neagră ca de tuci, ca de smoală, ca de cărbune, ca de tăciune (..) Mireasa mea pe vecie“

A murit scriitorul Marin Ioniţă. Cum vedea profesorul moartea: „Neagră ca de tuci, ca de smoală, ca de cărbune, ca de tăciune (..) Mireasa mea pe vecie“

Unul dintre cei mai prolifici scriitori şi jurnalişti contemporani, profesorul Marin Ioniţă a încetat din viaţă aseară, la Bucureşti. Avea 89 de ani şi, ca o ironie a sorţii, in urmă cu doar câteva luni, primise ca omagiu din partea celor care l-au iubit şi apreciat un medalion literar-muzical şi o lectură publică sub genericul „Marin Ioniţă - la vremea infinitului dublu“.

Povestea impresionantă a românului care a salvat sute de animale. Are 46 de câini şi 4 pisici şi a ajuns viral pe Facebook cu o fotografie emoţionantă

Povestea impresionantă a românului care a salvat sute de animale. Are 46 de câini şi 4
pisici şi a ajuns viral pe Facebook cu o fotografie emoţionantă

O fotografie în care un bărbat plimbă opt câini în Parcul Carol din Capitală a devenit virală pe pagina de Facebook ”Oameni ai Bucureştiului” a devenit virală, strângând zeci de mii de like-uri, distribuiri şi comentarii. Jurnaliştii Adevărul l-au găsit pe protagonistul din fotografie. Numele său este Gabriel Octavian Preda şi a salvat sute de animale până acum şi el însuşi deţine 46 de câini şi 4 pisici de care are mare grijă.

Şase luni închisoare cu executare pentru un bărbat care a încălcat ordinul  de restricţie faţă de fosta sa concubină

Şase luni închisoare cu executare pentru un bărbat care a încălcat ordinul  de restricţie faţă de fosta sa concubină

Povestea de amor dintre doi concubini din Prahova, încheiată cu bătăi sistematice aplicate femeii a ajuns în faţa instanţei care l-a trimis pe bărbat, pentru o jumătate de an, după gratii, asta după ce fostul concubin a încălcat ordinul de protecţie obţinut de femeie, care-i interzicea să se apropie la mai puţin de 50 de metri de ea.

Cum prepari acasă uleiul de muşeţel. De ce este bine să-l ai în frigider

Cum prepari acasă uleiul de muşeţel. De ce este bine să-l ai în frigider

Folosit de mii de ani ca plantă medicinală, muşeţelul este apreciat pentru proprietăţile sale antiinflamatoare, antiseptice, analgezice, antihistaminice, cicatrizante şi gastrice, pentru acţiunea sa antiseptică şi decongestivă anorectal, iar beneficiile folosirii sale nu se opresc aici. Cele mai frecvente forme de utilizare, atât intern, cât şi extern, sunt ceaiurile, însă virtuţile tămăduitoare ale plantei pot fi exploatate şi altfel.

În 1989, dr. Chuck McIlhenny, pastor al primei Biserici Presbiteriene din San Francisco, a ajutat la respingerea unei legi a parteneriatului civil care, sub ameninţarea cu închisoarea sau cu amenzi grele, ar fi obligat publicul să trateze cuplurile de acelaşi sex ca pe familii. Episodul pe care îl prezint aici îl redau din sursele indicate la finalul relatării.

acum 9 zile · comentarii (30)

Sâmbăta viitoare va avea loc un marş motorizat gigantic: cel mai mare organizat vreodată în România. Moldovenii pornesc în marş spre Bucureşti pentru a cere construcţia autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni. Dacă problema nu se va trata cu responsabilitate vor avea loc manifestaţii şi de o mai mare amploare şi influenţă.

acum 9 zile · comentarii (6)

Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

acum 10 zile · comentarii (9)

Am mai spus şi am mai scris. Intrarea în criză, poziţia vulnerabilă sau nu a unei economii nu se vede la o cafea sau la o şuşanea politică. Literatura de specialitate a inovat în ultimii ani mecanisme de avertizare timpurie din ce în ce mai sofisticate.

acum 10 zile · comentarii (2)

Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

acum 10 zile · comentarii (9)

Guvernanţii noştri par decişi să se apropie din ce în ce mai mult de euro-scepticii europeni, adică de aşa-numitul „Grup Vişegrad“. Ceea ce era până acum doar o idee care plutea în aer şi, la un moment dat, părea să se stingă deoarece era neurmată de participarea la vreuna dintre deciziile prin care ţările respective ieşeau la luptă împotriva liniilor politice propuse de Bruxelles.

acum 10 zile · comentarii (61)

Nu m-aş fi oprit asupra comunicatului de presă al deputatului Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL, dacă n-aş fi avut şi eu informaţii care conduceau la aceleaşi concluzii. 50% din şcoli nu au suficienţi bani să achite către stat contribuţiile sociale reţinute, atenţie, din salariile brute ale profesorilor! Furt pe faţă! Situaţia îmbracă aspecte penale care trebuie cercetate de către organele în drept.

acum 10 zile · comentarii (28)

Klaus Iohannis a renunţat în ultima lună la rolul constituţional atribuit Preşedintelui României de actul fundamental, ignorând articolul 80 (II) care îl îndrituieşte şi obligă să „exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate” în niciun caz să atace constant un partid politic şi să interpreteze subiectiv statistici economice.

acum 11 zile · comentarii (44)

Miza diplomaţiei mondiale s-a schimbat de ceva ani buni: se vorbeşte despre bani, investiţii profitabile, surse noi şi adesea totalmente neaşteptate care să ofere unui stat puterea de a supravieţui în timpurile foarte ciudate şi pline de tensiuni de toate felurile care se văd deja foarte clar la orizont.

acum 11 zile · comentarii (24)