Ce beneficii ne aduc exerciţiile de recunoştinţă. Cât de uşor putem reduce nivelul emoţiilor negative

Ce beneficii ne aduc exerciţiile de recunoştinţă. Cât de uşor putem reduce nivelul emoţiilor negative

Reflectarea, măcar pentru câteva minute în fiecare zi, la lucrurile şi oamenii care ne fac bine şi pe care-i avem lângă noi cresc şansele de a resimţi emoţii pozitive. O spun psihologii, care recomandă execiţii de focusare pe aspectele care ne fac puternici, practicând recunoştinţa pentru acele lucruri care ne aduc bucurie, indiferent de cât de mărunte sau importante sunt ele.

Criminalul care şi-a omorât prietena de faţă cu propriii copii cu 15 lovituri de cuţit s-a sinucis în închisoare cu 14 lovituri de cuţit

Criminalul care şi-a omorât prietena de faţă cu propriii copii cu 15 lovituri de cuţit s-a sinucis în închisoare cu 14 lovituri de cuţit

Constantin Cornel Diaconu (44 de ani), bărbatul din comuna argeşeană Moşoaia care şi-a ucis acum două luni prietena cu 15 lovituri de cuţit de faţă cu propriii copii, s-a sinucis în închisoare tot cu un cuţit. Bărbatul era încarcerat la Penitenciarul Mioveni şi mai avusese două tentative de suicid înainte de a fi arestat.

Fructe şi legume care te scapă mai repede de vânătăi. Cele mai simple terapii naturiste pentru accelerarea vindecării

Fructe şi legume care te scapă mai repede de vânătăi. Cele mai simple terapii naturiste pentru accelerarea vindecării

Entorsele, luxaţiile şi vânătăile pot fi vindecate mai repede dacă apelăm la câteva remedii simple, din natură. Desigur, după ce trecem pe la medicul ortoped, pentru a ne asigura că nu vom avea parte de complicaţii: deschiderea articulaţiei, sânge în articulaţie, ruperi ale vaselor, cu risc de paralizie sau cangrenă, compresiuni nervoase, calcifierea hematoamelor.

Locuinţe ANL pentru medici la Curtea de Argeş

Locuinţe ANL pentru
medici la Curtea de Argeş

În vara acestui an, în curtea Spitalului Municipal Curtea de Argeş va începe construirea unui bloc de locuinţe destinat medicilor şi personalului medical care lucrează în unitate. Vor fi în total 14 locuinţe ce vor putea fi închiriate. Şi, cum cererea este mare, este posibil ca în 2018 să se construiască un al doilea bloc ANL pentru medici la Curtea de Argeş, tot în curtea spitalului.

INTERVIU Sociologul şi politologul francez Nonna Mayer: „Cheia succesului lui Macron a fost teama inspirată alegătorilor de Marine Le Pen“

INTERVIU Sociologul şi politologul
francez Nonna Mayer: „Cheia succesului lui Macron a fost teama
inspirată alegătorilor de Marine Le Pen“

Nonna Mayer, unul dintre cei mai apreciaţi sociologi şi politologi francezi, a acordat un scurt interviu pentru „Adevărul“ legat de rezultatul alegerilor prezidenţiale din Franţa. Profesoară la Institutul de Studii Politice din Paris, Nonna Mayer (69 de ani) este doctor în Ştiinţe Politice şi a fost preşedinta Asociaţiei Franceze de Ştiinţe Politice între 2005 şi 2016.

Buruieni bune pentru sănătate. Ce plantă contribuie la reducerea substanţială a colesterolului şi a presiunii sangvine

Buruieni bune pentru
sănătate. Ce plantă contribuie la reducerea substanţială a colesterolului şi a
presiunii sangvine

Dacă în cele mai multe cazuri buruienile pot cauza multe pagube recoltelor din grădini, sunt şi buruieni, nu foarte multe la număr, cu proprietăţi recunoscute în tratarea a numeroase boli. Iar câteva dintre aceste plante sunt mai sănătoase decât multe dintre medicamentele de pe piaţă. Vă prezentăm în cele ce urmează o parte dintre buruienile benefice pentru sănătate.

Argeş: Bărbat mort în urma unei altercaţii cu chiriaşul care locuia cu el în casă

Argeş: Bărbat mort în urma unei altercaţii cu chiriaşul care locuia cu el în casă

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din oraşul Câmpulung, judeţul Argeş, a murit în urma unei altercaţii cu un alt bărbat care locuia în chirie cu el în casă şi care l-a lovit cu pumnii. Iniţial, agresorul, care este cu 20 de ani mai în vârstă decât victima, le-a spus anchetatorilor că proprietarul a venit acasă bătut şi apoi i s-a făcut rău, ulterior el recunoscând că l-a lovit pe bărbat.

Multe discuţii în spaţiul public despre o iminentă remaniere. Deşi Liviu Dragnea încearcă să liniştească spiritele, este clar că obiectivul său este să-i facă ţapi ispăşitori pe miniştrii remaniaţi, pentru eşecurile actualei guvernări. Nu e prima dată când se apelează la soluţia aceasta. Şefii supremi sunt buni, Programul de guvernare, „Biblia” PSD, e bun, doar miniştrii sunt incompetenţi. Cine i-a uns în funcţie, nu se mai pune.

acum 11 zile · comentarii (2)

Joi, la Bucureşti, Comisarul Margrethe Vestager, responsabila pe sectorul concurenţă, va avea avea convorbiri oficiale cu preşedintele Klaus Johannis şi cu prim-ministrul Sorin Grindeanu. Înaintea acestei vizite, domnia sa a dat un scurt interviu, în exclusivitate, corespondentului la Bruxelles al ziarului Adevărul, Cristian Unteanu.

acum 11 zile · comentarii (2)

Absolut fascinantă lectura celor mai bine de 800 de pagini cât numără Confesiunile unui ambasador sovietic la Washington. Carte datorată unui diplomat cu un destin excepţional, Anatoli Dobrînin, omul care a reprezentat interesele pe plan extern ale URSS în Capitala SUA din 1962 şi până în 1986. Şi care a luat parte la toate summit-urile sovieto-americane din intervalul 1955-1990.

acum 11 zile · comentarii (1)

E bine că existaţi. Problema e să puneţi în fapt potenţialul vostru, ceea ce vă doresc fără rezerve. În nume propriu, eu vă cer să acţionaţi pe măsura aşteptărilor mele foarte mari pe un segment şi numai unul, critic pentru România: schimbarea paradigmei Educaţiei. Vă cer să fiţi de nota 10. Acum sunteţi de nota 3, în materia acestor politici publice. Şi unii, şi ceilalţi. Dar puteţi fi de 10, fără probleme.

acum 11 zile · comentarii (7)

Actualul Guvern s-a angajat ca la 1 septembrie 2017 toate posturile de director de şcoală vor fi ocupate prin concurs. Atragem atenţia că planificarea unei singure sesiuni de concurs poate să repete situaţiile de neocupare din 2016, drept care Coaliţia pentru Educaţie recomandă planificarea a minim doua sesiuni de concurs şi limitarea numărului de numiri succesive ale aceleiaşi persoane pe acelaşi post.

acum 11 zile · comentarii (0)

Ion Aion este absolvent de teologie şi de limbi clasice, preot ortodox de 11 ani, doctor în teologie şi traducător publicat de Patriarhia Ortodoxă Română. A renunţat la veştmintele bisericeşti, şi-a dat demisia din preoţie şi s-a hotărât să vorbească.

acum 11 zile · comentarii (16)

Sărbătoarea pregătită cu atâta efort şi bucurie găseşte Teatrul Nottara la el acasă, adică în sediul pe care îl ocupă de decenii. Doar că recuperarea locaţiei pare iluzorie de vreme ce trecerea de la bulina de risc seismic ridicat la un grad inferior care i-a permis instituţiei să-şi reia activitatea pe Bulevardul Magheru, trebuie urmată de o consolidare. Obligatorie. Când? Cum? Cu ce bani? Nu se ştie sigur, deocamdată.

acum 11 zile · comentarii (0)

M-am întrebat zilele acestea, alături de alţi prieteni, cu ce drept unii cetăţeni români, fie ei şi 3 milioane (deşi numărul este colectat suspect şi folosit forţat, ca în politică cu voturile cetăţenilor, poporul, dom'le!), doresc să orânduiască viaţa şi să interzică libertatea şi drepturile umane, constituţionale ale altor cetăţeni?

acum 12 zile · comentarii (227)

Ucraina revine din nou în prim planul agendei de securitate globale. După ce Directorul National Intelligence de la Casa Albă, Dan Coats, a făcut o depoziţie incendiară în faţa Comitetului Select pentru Intelligence al Senatului American, au fost date publicităţii presiunile, subminarea generală şi strategia Rusiei pentru a bloca Ucraina de a se alătura Occidentului.

acum 12 zile · comentarii (89)

Complet inexplicabil scăzutul interes arătat de mediile de informare bucureştene faţă de reuniunile la vârf a două dintre partidele parlamentare ale României. Reuniuni ce au avut loc la Cluj şi la Zalău la finele săptămânii trecute. Este vorba despre USR şi despre UDMR, formaţiuni politice aflate teoretic în opoziţie, care au avut în weekend congrese.

acum 12 zile · comentarii (7)
Postari Recente