Şase motive pentru a vă lăsa barbă pe timp de vară

Şase motive pentru a vă
lăsa barbă pe timp de vară

Foarte la modă în ultima vreme, barba este şi sănătoasă, existând în acest sens numeroase opinii argumentate ale medicilor specialişti. Chiar dacă la prima vedere nu ar părea o idee bună să vă lăsaţi barbă pe timp de vară, vă prezentăm în cele ce urmează şase motive pentru care este cât se poate de sănătos să purtaţi barbă.

Institutul Elie Wiesel vrea schimbarea denumirii unui liceu din Argeş

Institutul Elie Wiesel vrea schimbarea
denumirii unui liceu din Argeş

Institutul Elie Wiesel făcut recent cereri Ministerului Afacerilor Interne de schimbare a denumirii unor străzi şi instituţii de învăţământ pe motivul colaborării personalităţilor în cauză cu mişcările antisemite. Unul dintre obiectivele vizate este Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” din comuna argeşeană Stâlpeni, ce poartă numele unui fost secretar de stat din Guvernul mareşalului Ion Antonescu.

Cum au fost convinse zeci de tinere să se prostitueze prin metoda Loverboy: „Li se promitea că banii obţinuţi din prostituţie vor fi investiţi în case şi maşini“

Cum au fost convinse zeci de tinere să se prostitueze prin metoda Loverboy: „Li se promitea că banii obţinuţi din prostituţie vor fi investiţi în case şi maşini“

Procurorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T, au efectuat, marţi,  23 de percheziţii domiciliare în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Timiş, Sibiu, Vrancea, Argeş şi Vaslui. Acţiunea a vizat o grupare infracţională care ar fi acţionat pe teritoriul Germaniei, Marii Britanii şi Irlandei.

Pe urmele durerii: fosta închisoare Piteşti, locul unde tortura a ajuns obiect de studiu

Pe urmele
durerii: fosta închisoare Piteşti, locul unde tortura a ajuns obiect de studiu

Între 1949 şi 1951, la închisoarea Piteşti s-a desfăşurat Experimentul Piteşti, considerat a fi cel mai mare şi cel mai intensiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul comunist. Din 2014, o parte din fosta închisoare a fost deschisă publicului şi mii de vizitatori din ţară şi din străinătate vin aici anual. Iar o vizită în locurile în care s-a desfăşurat Experimentul Piteşti este o experienţă tulburătoare.

Aristide Ionescu, deţinut politic trecut prin Experimentul Piteşti: avea 42 de kilograme la eliberare

Aristide Ionescu, deţinut
politic trecut prin Experimentul Piteşti: avea 42 de kilograme la eliberare

Unul dintre cei mai îndârjiţi luptători anticomunişti, Aristide Ionescu a stat patru ani şi patru luni închis la Craiova, Piteşti şi Gherla, iar după eliberare avea 42 de kilograme. Tot după eliberare a încercat fără succes să se angajeze la 22 de întreprinderi. Aristide Ionescu a fost cel datorită căruia a fost salvată de la demolare în 2006 închisoarea Piteşti.

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 5 zile · comentarii (0)

Bucureştenii sînt obişnuiţi, mai degrabă, cu vuietul maşinilor şi cu ţiuitul claxoanelor, cu ritmuri de manea şi „n-aveţi un leu să iau o pîine?”, sunete pe care le păstrează mereu în fundal. Aşa încît, în drumurile noastre zilnice, deseori nu mai observăm unele din lucrurile care ne înconjoară şi nu mai sîntem conştienţi de tot restul universului sonor din jur. Mai ştim să ascultăm cu atenţie Bucureştiul?

acum 5 zile · comentarii (0)

La Kostas a fost deschis acum cinci ani într-o magazie de lângă Foişorul de Foc, o vulcanizare, un atelier sau ceva de felul acela, cu o curte alături. Era un fel de street food sau un mic loc de adunare pentru prieteni, nu cred că s-au gândit de la început că vor face o adevărată afacere cu asta. Au pus câteva bănci de lemn direct pe pietriş şi gata terasa La Kostas.

acum 5 zile · comentarii (7)

De ce are rost să mai discutăm despre USR? Păi, pe de o parte, suntem unii care au senzaţia că, deşi are un început dezamăgitor, există acolo ceva care merită susţinere şi înţelegere. De cealaltă parte, avem cinicii politicii româneşti care se sperie de orice ar merita o investiţie emoţională, aşa că preferă să ţipe permanent: „ţi-am spus eu că nu sunt în stare?!“. Şi-l mai avem pe Nicuşor Dan, despre care încă nu ştim cine e şi ce doreşte.

acum 5 zile · comentarii (57)

Aş trimite, cu jubilaţie imensă, „Cel care cheamă câinii“ unor medici şi unor asistente, cartea asta aş trimite-o unor şefi de companii aeriene, unor psihologi şi cu maximă voluptate aş trimite-o unei doamne care locuieşte pe undeva prin Mestecăniş. Ar însemna să iau romanul lui Lucian Dan Teodorovici ca pe o carte-documentar.

acum 5 zile · comentarii (4)

Sînt ani buni de cînd public, săptămînal, comentarii „de actualitate”. Vorbesc adică despre oameni şi împrejurări care, într-un moment sau altul, sînt, sau au fost, în centrul atenţiei şi la originea regulilor (şi neregulilor) care ne modelează viaţa zilnică. Îmi dau şi eu cu părerea. Şi se găsesc gazete (cea de faţă de pildă) dispuse să mă tipărească generos şi răbdător.

acum 5 zile · comentarii (258)

Zilele trecute, publicaţia britanică The Telegraph anunţa că, în urma unei campanii susţinute timp de mai multe luni de către grupul Stonewall (care promovează interesele minorităţilor sexuale), conducerea metroului londonez vrea să ia măsuri prin care formulele de adresare din cadrul primei reţele de metrou din lume să excludă clasica formulă „Doamnelor şi domnilor...“ în favoarea unor variante neutre.

acum 5 zile · comentarii (12)

În contextul evenimentelor ce marchează 100 de ani de la Marea Unire, invităm toate organizaţiile non guvernamentale şi grupurile de iniţiativă să se reunească sub umbrela „Proiectului 2018“, care va fi lansat la Parlamentul României, pe 20 august. Aceasta este iniţiativa Declaraţiei de la Câmpul Românesc din Canada, pe care o voi reda mai jos:

acum 5 zile · comentarii (2)

Alt Shift e cunoscut pentru clientela sa. Mai mulţi mi-au spus că Alt Shift ar fi un local preferat de hipsteri, însă mie nu mi s-a părut a fi chiar aşa. Or, cel puţin nu la ceasurile prânzului, când am fost eu acolo. Conform definiţiei, pe hipsteri îi recunoşti după câţiva markeri sociali distinctivi, etalaţi (adesea ostentativ) în public, după interese, comportamente, viziuni, preferinţe.

acum 6 zile · comentarii (1)

Urmează o toamnă mai mult decât interesantă în ce priveşte devoalarea termenilor în care „motorul franco-german“ construieşte şi deja consolidează un joc comun, acela al unui nulceu foarte dur care-şi propune să meargă mult mai rapid înainte în formula unei viziuni cu puternice accente federaliste.

acum 6 zile · comentarii (20)

Ne-a anunţat că aşa va proceda, în urmă cu câteva zile: „PSD va avea o altă atitudine, nu va mai întoarce celălalt obraz“; „E o campanie împotriva mea şi a PSD. Vor să mă înlăture şi să distrugă PSD. Noi am vrut pace în România, se pare că ei nu vor pace. Nu ştiu cine sunt ei. O să aflăm. Nu vom mai sta că până acum. Nu vreau să mai rămânem într-o situaţie în care doar să încasăm, vrem să guvernăm“.

acum 7 zile · comentarii (32)
Postari Recente