Sute de sticle de whisky contrafăcut găsite în locuinţa unui tânăr

Sute de sticle de
whisky contrafăcut găsite în locuinţa unui tânăr

Poliţiştii argeşeni au ridicat aproape 300 de sticle de whisky contrafăcut de la un tânăr de 27 de ani din Piteşti. Respectivul a fost prins de poliţiştii în timp ce livra unui client whisky contrafăcut. Bărbatul a fost oprit în trafic pe o stradă din Piteşti, iar poliţiştii au găsit în maşina sa 84 de sticle de whisky fără banderole fiscale şi care prezentau semne vizibile de contrafacere.

Analia Selis aduce tangoul simfonic la Filarmonica Piteşti

Analia Selis aduce tangoul simfonic la Filarmonica Piteşti

Joi, Filarmonica Piteşti organizează, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Dirijorul József Horváth, pianistul argentinian Mariano Castro şi solista Analia Selis revin, după doi ani, în aceeaşi formulă alături de orchestra simfonică a instituţiei interpretând tangouri, valsuri şi milonga argentiniene, alături de celebre tangouri româneşti.

Mască pentru revigorarea părului cu drojdie de bere. Cum o poţi prepara acasă

Mască pentru revigorarea părului cu drojdie de bere. Cum o poţi prepara acasă

Recunoscută pentru beneficiile sale asupra organismului, drojdia de bere are efecte terapeutice nu doar în uzul intern, ci şi în cel extern. Vitaminele B şi minerale care se găsesc în drojdia de bere pot corecta dezechilibrele nutritionale de la nivelul pielii, înclusiv cea a capului. Specialiştii o recomandă pentru întărirea şi împiedicarea căderii părului, dar şi pentru prevenirea apariţiei firelor albe.

Scrisoarea pe care o tânără din America le-a scris-o părinţilor biologici din  Republica Moldova: „Vă sunt atât de recunoscătoare că m-aţi dat în adopţie“

Scrisoarea pe care o tânără din America le-a scris-o părinţilor biologici din  Republica Moldova: „Vă sunt atât de recunoscătoare că m-aţi dat în adopţie“

O tânără de 27 de ani din America, adoptată la vârsta de 5 ani dintr-un orfelinat din Chişinău, îşi caută, de aproape doi ani, părinţii şi fraţii naturali. Le-a scris celor care i-au dat viaţă o scrisoare emoţionantă în care le spune că-i iubeşte şi cât de mult s-ar bucura să-i cunoască în primăvara anului viitor, când va ajunge în România şi Moldova.

INTERVIU Luminiţa Huţupan Dinu, cel mai bun portar din istoria handbalului feminin: „Am vrut să plec din ţară, dar copilul meu m-a oprit“ | liga campionilor

INTERVIU Luminiţa Huţupan Dinu, cel mai bun portar din istoria handbalului feminin: „Am vrut să plec din ţară, dar copilul meu m-a oprit“

Aleasă cel mai bun portar din istoria handbalului feminin, Luminiţa Huţupan Dinu (46 de ani) este un nume de legendă al sportului românesc şi mondial, având în palmares zeci de trofee, inclusiv trei Ligi ale Campionilor. Într-un amplu interviu pentru „Weekend Adevărul“, Luminiţa Huţupan Dinu a vorbit cu multă sinceritate despre cariera sa fabuloasă, despre viaţa sa şi despre bucuriile şi dezamăgirile sale

Biserica Brădet, primul lăcaş de cult construit în întregime de meşteri români. Se întâmpla în urmă cu peste 600 de ani

Biserica Brădet, primul lăcaş de
cult construit în întregime de meşteri români. Se întâmpla în urmă cu peste 600 de ani

Biserica Brădet este unul dintre cele mai vechi monumente bisericeşti din ţară. Proporţiile şi planul, materialele şi punctele de rezistenţă, cupolele şi turla unică fac din această biserică o soră mai mică a Coziei – necropola lui Mircea cel Bătrân. Acest voievod este de altfel considerat ctitorul principal al bisericii Brădet. Cercetătorii plasează anul edificării în jurul lui 1400.

Anii întregi de „linişte” mediatică privind gazele naturale, au fost înlocuiţi de o ”nelinişte”, tot mediatică, în ultimele săptămâni. Analizele au fost înlocuite de anchete. Expertiza s-a substituit bârfelor. Tema gazelor a devenit un subiect la ordinea zilei, pe care ne d[m cu părerea despre independenţa energetică, criza gazelor, neînmagazinarea gazelor, câte burse să existe în România, creşterea preţului gazelor.

acum 9 zile · comentarii (0)

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a încercat să facă o paralelă între referendumul pentru Unire, ce urmează a se organiza în perioada următoare, şi cel realizat în regiunea Crimeea şi prin care s-a justificat alipirea regiunii ucrainiene la Federaţia Rusă. Însă între cele două nu se poate face o paralelă deoarece în primul caz vorbim de respectarea dreptului internaţional, în timp ce în cel de al doilea e vorba de încălcarea lui.

acum 9 zile · comentarii (6)

Un funcţionar public oarecare a ieşit la pensie (pensie specială, deşi n-a făcut nici special la muncă) cu 6.000 de lei pe lună. După o jumătate de an, a dat concurs pentru postul de pe care tocmai se pensionase şi a fost reangajat cu o leafă de 9.000 de lei. Veniturile cumulate, plătite din bani publici, ajung la 15.000 de lei pe lună. Pare bizar, dar în ţara noastră cu mintea şuie, manevra este considerată legală şi morală.

acum 9 zile · comentarii (30)

Comentăm o acţiune declanşată de Ministerul Educaţiei, într-un program bazat pe fonduri europene. Mai exact, în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi“ (CRED) se va realiza abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice (15.000 din învăţământul primar şi 40.000 din învăţământul gimnazial) în vederea unei abordări metodologice centrate pe competenţe-cheie, în acord cu noul curriculum.

acum 9 zile · comentarii (0)

Sugestia făcută de ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, pare să fie perfect logică şi limpede precum apa de izvor: în opinia sa, reprezentatul oficial al Federaţiei Ruse spune că „soluţia referendumului“ ar fi cea mai potrivită pentru facilitarea unirii României cu Republica Moldova, asta fiind cea mai bună cale de urmat, şi nu invocarea unor considerente istorice.

acum 9 zile · comentarii (111)

Mă gândesc de o săptămână cum să încep textul ăsta. Nu ştiu cum ar fi drept. Dar cine mai ştie ce e drept pe lumea asta? Sigur nu e drept ca un copil să sufere. Şi sigur nu e drept ca un părinte să-şi privească neputincios copilul suferind. Dar ce putem face noi? Poţi face suferinţa şi neputinţa cuiva să dispară? Nu, sigur că nu ai o asemenea putere. Dar le poţi alina. Iar în ultimele zile tot mai mulţi oameni au făcut-o.

acum 10 zile · comentarii (6)

Nu cred că, într-o relativ lungă carieră de jurnalist care m-a purtat de mai multe ori împrejurul lumii, am fost martor la ceva atât de stupefiant cum este reacţia oficială a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) aflată în subordinea atât de generosului nostru guvern, la ştirea care a revenit de câteva ore în atenţia presei internaţionale.

acum 11 zile · comentarii (75)

Clişeul este acela că, la 100 de ani de comunism, trecem prea repede cu vederea marile ctitorii şi beneficii ale regimului – comunismul ne-a făcut blocuri, l-a mutat pe ţăran de la sat la oraş, ne-a dat tuturor locuri de muncă sigure în fabrici şi uzine, etc. Este un clişeu care mă zgârie (tare) pe scoarţa cerebrală.

acum 11 zile · comentarii (4)

De o vreme mă preocupă soluţiile la problema românească. M-am săturat să tot aud formule defetiste şi fataliste privitoarea la imuabila fortună românească. Am schiţat în câteva texte anterioare modalităţi de a rezolva diferite „insolubile“ mioritice. Am întârziat însă destul de mult în a scrie textul de faţă care îşi doreşte să propună una dintre cele mai grandioase idei de salvare a României:

acum 11 zile · comentarii (23)