Elev bătut cu pumnii şi picioarele pentru că nu a avut să îi dea un leu unui coleg mai mare. Agresorul, condamnat la închisoare cu suspendare

Elev bătut cu
pumnii şi picioarele pentru că nu a avut să îi dea un leu unui
coleg mai mare. Agresorul, condamnat la închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Piteşti a dat recent verdictul într-un caz de violenţă juvenilă şocant pentru învăţământul argeşean. Un elev a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce în urmă cu aproape doi ani bătuse cu pumnii şi picioarele un elev mai mic de la Grupul Şcolar ”Vintilă Brătianu” din oraşul Ştefăneşti pentru că acesta nu avusese să îi dea un leu.

Ion Druţu, preotul care a făcut şapte ani de închisoare pentru că a spovedit oameni care rezistau comunismului

Ion Druţu, preotul
care a făcut şapte ani de închisoare pentru că a spovedit oameni care rezistau comunismului

Unul dintre cei mai apreciaţi preoţi din perioada interbelică, Ion Druţu a avut mult de suferit după cel de-Al Doilea Război Mondial din cauza opoziţiei la noile reglementări referitoare la culte făcute de către comunişti în perioada 1947-1948. A făcut în total şapte ani de închisoare în cinci dintre cele mai teribile penitenciare ale vremii.

Plasmoliftingul, terapia de întinerire de la care se aşteaptă minuni: ce e real şi ce e exagerare

Plasmoliftingul, terapia de întinerire de la care se aşteaptă minuni: ce e real şi ce e exagerare

Plasmoliftingul, o metodă revoluţionară de recuperare în bolile degenerative sau articulare, a adus în medicină o formulă de folosire a diverselor elemente extrase din plasmă, care, în combinaţie cu trombocitele, stimulează regenerarea rapidă a celulelor şi ţesuturilor. Un efect tot mai mult valorificat pentru obţinerea unei întineriri a tenului şi prevenirea îmbătrânirii mâinilor.

Aplicaţia românească de chat care se bate cu WhatsApp şi Viber. Mesajele utilizatorilor nu pot fi interceptate sau decriptate

Aplicaţia românească de
chat care se bate cu WhatsApp şi Viber. Mesajele
utilizatorilor nu pot fi interceptate sau decriptate

O firmă din Piteşti a lansat la începutul acestui an o aplicaţie gratuită de comunicare pe mobil cu care vrea să aibă mai mulţi utilizatori decât WhatsApp şi Viber. Onechat Messenger are deja peste 25.000 de utilizatori în Europa şi Asia, cei mai mulţi fiind din Iran (5.000) şi România (4.000). Ţinta este de a ajunge la peste 100.000 de utilizatori până la sfârşitul anului.

Porţi deschise la fosta închisoare Piteşti

Porţi deschise la fosta
închisoare Piteşti

Sâmbătă 20 mai, între orele 16 şi 21, cu ocazia ediţiei 2017 a Nopţii Muzeelor, Memorialul Închisoarea Piteşti îşi va deschide porţile pentru toţi cei care vor să viziteze fosta puşcărie unde s-a derulat cel mai mare program de reeducare prin tortură din Europa de Est în perioada comunismului.

Tânără rănită după ce tavanul unui pasaj a căzut peste ea. Pasajul a avut zeci de probleme în ultimii ani

Tânără rănită după ce tavanul
unui pasaj a căzut peste ea. Pasajul a avut zeci de
probleme în ultimii ani

O tânără de 16 ani a fost rănită la cap şi picioare duminică seara, după ce tavanul unui pasaj pietonal subteran din centrul Piteştiului a căzut peste ea. Tânăra mergea spre casă împreună cu un grup de prieteni în momentul în care zeci de bucăţi de tencuială din tavanul pasajului s-au desprins şi au căzut peste ea. Tânăra a fost internată la Spitalul de Pediatrie şi este în stare stabilă.

Destinul lui Florian Ştefănescu-Goangă, fondatorul psihologiei experimentale în România

Destinul lui Florian
Ştefănescu-Goangă, fondatorul psihologiei experimentale în
România

Născut la 5 aprilie 1881 la Curtea de Argeş, Florian Ştefănescu-Goangă a studiat la Leipzig, între anii 1908-1911, pentru obţinerea titlului de doctor. În teza sa de doctorat a cercetat tonalitatea afectivă a culorilor clasificate de el în „excitatoare” şi „calmante”. Teza sa a avut un impact mare în comunitatea internaţională, fiind publicată în Germania în 1911 şi 1964, în Franţa în 1932, în fosta URSS în 1940 şi în Statele Unite în anul 1972.

Multe discuţii în spaţiul public despre o iminentă remaniere. Deşi Liviu Dragnea încearcă să liniştească spiritele, este clar că obiectivul său este să-i facă ţapi ispăşitori pe miniştrii remaniaţi, pentru eşecurile actualei guvernări. Nu e prima dată când se apelează la soluţia aceasta. Şefii supremi sunt buni, Programul de guvernare, „Biblia” PSD, e bun, doar miniştrii sunt incompetenţi. Cine i-a uns în funcţie, nu se mai pune.

acum 11 zile · comentarii (2)

Joi, la Bucureşti, Comisarul Margrethe Vestager, responsabila pe sectorul concurenţă, va avea avea convorbiri oficiale cu preşedintele Klaus Johannis şi cu prim-ministrul Sorin Grindeanu. Înaintea acestei vizite, domnia sa a dat un scurt interviu, în exclusivitate, corespondentului la Bruxelles al ziarului Adevărul, Cristian Unteanu.

acum 11 zile · comentarii (2)

Absolut fascinantă lectura celor mai bine de 800 de pagini cât numără Confesiunile unui ambasador sovietic la Washington. Carte datorată unui diplomat cu un destin excepţional, Anatoli Dobrînin, omul care a reprezentat interesele pe plan extern ale URSS în Capitala SUA din 1962 şi până în 1986. Şi care a luat parte la toate summit-urile sovieto-americane din intervalul 1955-1990.

acum 11 zile · comentarii (1)

E bine că existaţi. Problema e să puneţi în fapt potenţialul vostru, ceea ce vă doresc fără rezerve. În nume propriu, eu vă cer să acţionaţi pe măsura aşteptărilor mele foarte mari pe un segment şi numai unul, critic pentru România: schimbarea paradigmei Educaţiei. Vă cer să fiţi de nota 10. Acum sunteţi de nota 3, în materia acestor politici publice. Şi unii, şi ceilalţi. Dar puteţi fi de 10, fără probleme.

acum 11 zile · comentarii (7)

Actualul Guvern s-a angajat ca la 1 septembrie 2017 toate posturile de director de şcoală vor fi ocupate prin concurs. Atragem atenţia că planificarea unei singure sesiuni de concurs poate să repete situaţiile de neocupare din 2016, drept care Coaliţia pentru Educaţie recomandă planificarea a minim doua sesiuni de concurs şi limitarea numărului de numiri succesive ale aceleiaşi persoane pe acelaşi post.

acum 11 zile · comentarii (0)

Ion Aion este absolvent de teologie şi de limbi clasice, preot ortodox de 11 ani, doctor în teologie şi traducător publicat de Patriarhia Ortodoxă Română. A renunţat la veştmintele bisericeşti, şi-a dat demisia din preoţie şi s-a hotărât să vorbească.

acum 11 zile · comentarii (16)

Sărbătoarea pregătită cu atâta efort şi bucurie găseşte Teatrul Nottara la el acasă, adică în sediul pe care îl ocupă de decenii. Doar că recuperarea locaţiei pare iluzorie de vreme ce trecerea de la bulina de risc seismic ridicat la un grad inferior care i-a permis instituţiei să-şi reia activitatea pe Bulevardul Magheru, trebuie urmată de o consolidare. Obligatorie. Când? Cum? Cu ce bani? Nu se ştie sigur, deocamdată.

acum 11 zile · comentarii (0)

M-am întrebat zilele acestea, alături de alţi prieteni, cu ce drept unii cetăţeni români, fie ei şi 3 milioane (deşi numărul este colectat suspect şi folosit forţat, ca în politică cu voturile cetăţenilor, poporul, dom'le!), doresc să orânduiască viaţa şi să interzică libertatea şi drepturile umane, constituţionale ale altor cetăţeni?

acum 12 zile · comentarii (227)

Ucraina revine din nou în prim planul agendei de securitate globale. După ce Directorul National Intelligence de la Casa Albă, Dan Coats, a făcut o depoziţie incendiară în faţa Comitetului Select pentru Intelligence al Senatului American, au fost date publicităţii presiunile, subminarea generală şi strategia Rusiei pentru a bloca Ucraina de a se alătura Occidentului.

acum 12 zile · comentarii (89)

Complet inexplicabil scăzutul interes arătat de mediile de informare bucureştene faţă de reuniunile la vârf a două dintre partidele parlamentare ale României. Reuniuni ce au avut loc la Cluj şi la Zalău la finele săptămânii trecute. Este vorba despre USR şi despre UDMR, formaţiuni politice aflate teoretic în opoziţie, care au avut în weekend congrese.

acum 12 zile · comentarii (7)
Postari Recente