VIDEO Şoferul condamnat iniţial pentru ultraj după o încăierare cu poliţistul Tufă  Mihalcea, ginerele viceprimarului din Ştefăneşti, a fost achitat la apel

VIDEO Şoferul condamnat iniţial pentru ultraj după o încăierare cu poliţistul Tufă  Mihalcea, ginerele viceprimarului din Ştefăneşti, a fost achitat la apel

Curtea de Apel Piteşti a dat marţi verdictul în cazul şoferului judecat pentru ultraj în dosarul unei încăierări din faţa unei vulcanizări din Ştefăneşti - Argeş, în care protagonist a fost şi Alin Tufă Mihalcea, ginerele viceprimarului din localitate. Instanţa de fond îl găsise vinovat pe şofer, însă după ce bărbatul a demonstrat că el a fost cel bătut de poliţist, nu invers, şoferul a fost achitat.

Reacţia unui activist de mediu, după ce DNA Piteşti a clasat un dosar privind scoaterile de teren din fondul forestier al Pădurii Trivale - Piteşti

Reacţia unui activist de mediu, după ce DNA Piteşti a clasat un dosar privind scoaterile de teren din fondul forestier al Pădurii Trivale - Piteşti

După ce, în toamna anului 2015, activistul de mediu Robertin Rusu a depus la DNA o plângere cu privire la scoaterile din fondul forestier al Padurii Trivale a unor suprafeţe, la doi ani şi jumătate, Direcţia Naţională Anticorupţie a clasat dosarul. Cercetările au arătat că faptele au fost făcute cu încălcarea unui ordin de ministru şi nu a legislaţiei primare. În mai 2018, activistul de mediu a trimis, la rândul său, un răspuns către DNA.

Un danez şi un grec, suspecţi în dosarul jafului de 1,5 milioane de euro de la BCR Argeş

Un danez şi un grec, suspecţi în dosarul jafului de 1,5
milioane de euro de la BCR Argeş

La peste patru ani şi jumătate de la jaful casetelor de valori de la BCR Argeş, jaf comis pe 25 octombrie 2013, noi detalii ies la iveală. Un danez şi un grec sunt suspecţi. Parchetul Înaltei Curţi a început urmărirea penală pentru furt calificat, tentativă la furt calificat şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. Informaţiile apar în procesul intentat de primul păgubit, proces aflat pe rol la Tribunalul Argeş.

Federaţia pentru Protecţia Animalelor, revoltată că „uciderea unui pui de căprioară prin ruperea gâtului este încadrată doar la braconaj“

Federaţia pentru Protecţia Animalelor, revoltată că „uciderea unui pui de căprioară prin ruperea gâtului este încadrată doar la
braconaj“

Săptămâna trecută a stârnit un val de emoţie uciderea unui pui de căprioară de către un braconier. Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor se declară revoltată pentru că ”Fapta de ucidere barbar a puiului de căprioară de către un individ care a oripilat România şi comunitatea internaţională este încadrată de către Poliţia Argeş la „braconaj” ”.

CEZ România a lansat primul Raport de impact din domeniul energiei electrice: „Fiecare angajat al companiei susţine alte 5,6 locuri de muncă în România”

CEZ România a lansat primul Raport de impact din domeniul energiei electrice: „Fiecare angajat al companiei susţine alte 5,6 locuri de muncă în România”

Grupul CEZ in Romania a prezentat, săptămâna aceasta, în premieră, la Piteşti, Raportul de impact socio-economic al operaţiunilor derulate în ţara noastră în ultimii 12 ani. Potrivit acestei analize, valoarea adaugată totală generată de Grupul CEZ în România se ridică la circa 1,7 miliarde lei în 2016. Raportul a fost elaborat pe baza metodei Input-Output, elaborată de un laureat al Premiului Nobel.

CNCD a dat amenzi pentru discriminarea unui elev, la doi ani de la incident

CNCD a dat amenzi pentru discriminarea unui elev, la doi ani de la incident

Amenzi şi avertismente după scandalul izbucnit în 2016 la Şcoala I.L.Caragiale – Piteşti, acolo unde elevii au organizat proteste şi au refuzat să mai intre la cursuri din cauza unui coleg pe care l-au acuzat că îi aleargă prin clasă cu un compas în mână, îi ameninţă că-i spintecă şi-i aruncă pe geam. Şcoala şi Inspectoratul Judeţean Şcolar Argeş au fost amendate cu 2.000 de lei fiecare, iar directorul unităţii de învăţământ, cu 1.000 de lei.

În 1989, dr. Chuck McIlhenny, pastor al primei Biserici Presbiteriene din San Francisco, a ajutat la respingerea unei legi a parteneriatului civil care, sub ameninţarea cu închisoarea sau cu amenzi grele, ar fi obligat publicul să trateze cuplurile de acelaşi sex ca pe familii. Episodul pe care îl prezint aici îl redau din sursele indicate la finalul relatării.

acum 9 zile · comentarii (30)

Sâmbăta viitoare va avea loc un marş motorizat gigantic: cel mai mare organizat vreodată în România. Moldovenii pornesc în marş spre Bucureşti pentru a cere construcţia autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni. Dacă problema nu se va trata cu responsabilitate vor avea loc manifestaţii şi de o mai mare amploare şi influenţă.

acum 9 zile · comentarii (6)

Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

acum 10 zile · comentarii (9)

Am mai spus şi am mai scris. Intrarea în criză, poziţia vulnerabilă sau nu a unei economii nu se vede la o cafea sau la o şuşanea politică. Literatura de specialitate a inovat în ultimii ani mecanisme de avertizare timpurie din ce în ce mai sofisticate.

acum 10 zile · comentarii (2)

Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

acum 10 zile · comentarii (9)

Guvernanţii noştri par decişi să se apropie din ce în ce mai mult de euro-scepticii europeni, adică de aşa-numitul „Grup Vişegrad“. Ceea ce era până acum doar o idee care plutea în aer şi, la un moment dat, părea să se stingă deoarece era neurmată de participarea la vreuna dintre deciziile prin care ţările respective ieşeau la luptă împotriva liniilor politice propuse de Bruxelles.

acum 10 zile · comentarii (61)

Nu m-aş fi oprit asupra comunicatului de presă al deputatului Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL, dacă n-aş fi avut şi eu informaţii care conduceau la aceleaşi concluzii. 50% din şcoli nu au suficienţi bani să achite către stat contribuţiile sociale reţinute, atenţie, din salariile brute ale profesorilor! Furt pe faţă! Situaţia îmbracă aspecte penale care trebuie cercetate de către organele în drept.

acum 10 zile · comentarii (28)

Klaus Iohannis a renunţat în ultima lună la rolul constituţional atribuit Preşedintelui României de actul fundamental, ignorând articolul 80 (II) care îl îndrituieşte şi obligă să „exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate” în niciun caz să atace constant un partid politic şi să interpreteze subiectiv statistici economice.

acum 11 zile · comentarii (44)

Miza diplomaţiei mondiale s-a schimbat de ceva ani buni: se vorbeşte despre bani, investiţii profitabile, surse noi şi adesea totalmente neaşteptate care să ofere unui stat puterea de a supravieţui în timpurile foarte ciudate şi pline de tensiuni de toate felurile care se văd deja foarte clar la orizont.

acum 11 zile · comentarii (24)