OMV Petrom demolează Rafinăria de la Piteşti

OMV Petrom demolează Rafinăria de la Piteşti

Peste 200 de oameni au făcut scandal la Petrochimia Arpechim

Primarul comunei Bradu susţine că OMV Petrom a făcut solicitare pentru o autorizaţie de demolare a Rafinăriei, iar autorităţile locale au la dispoziţie o lună de zile să formuleze un răspuns.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul comunei Bradu, teritoriu pe care se află platformă petrochimică Arpechim, susţine că a primit o cerere de autorizaţie din partea OMV Petrom, pentru a fi demolată Rafinăria.

Citiţi şi: Oamenii care au trăit istoria Arpechim

“Avem la dispoziţie o lună să dăm un răspuns. O să supun comisiei de buget-finanţe, să vedem ce se va decide. Nu avem cum să tergiversăm, este dreptul acestei societăţi cu capital majoritar privat să ia această decizie. Noi multe pârghii nu avem”, a spus Florin Frătică, primar Bradu. Decizia de desfiinţare vine la mai bine de un an după ce Petrom a scos rafinăria la vânzare, dar niciun cumpărător nu s-a arătat interesat de ea.

“Ei au în plan demult s-o demoleze, iar acum nu fac altceva decât să strângă autorizaţii, de mediu, de la primărie, şi tot ce mai e nevoie. Nu mai e nicio şansă pentru Rafinărie”, spune Ionel Popescu, liderul sindicatului “Rafinorul”, din cadrul Arpechim.


citeste totul despre: