Tânăra care a învins cancerul a murit. Vindecată miraculos de boala secolului în Turcia, a fost răpusă de o banală răceală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monaliza a biruit cancerul, dar a fost învinsă de o răceală Sursă foto Facebook - autor Liviu Dumitru
Monaliza a biruit cancerul, dar a fost învinsă de o răceală Sursă foto Facebook - autor Liviu Dumitru

Monaliza Zegheru, tânăra profesoară de canto a Centrului Cultural Mioveni, a murit luni dimineaţă, în jurul orei 5, pe un pat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

De Crăciun, Monaliza postase pe Facebook, de la clinica din Turcia, unde, timp de câteva luni, urmase un tratament oncologic, un mesaj prin care anunţa că s-a vindecat. Între timp s-a întors acasă, iar zilele trecute, pe fondul unei răceli puternice, starea sa de sănătate s-a agravat. Tânăra, în vârstă de 26 de ani, decisese să se reîntoarcă în Turcia, pentru rezolvarea complicaţiilor, însă n-a mai apucat.

În luna februarie a anului trecut, în urma unei operaţii de extirpare a polipilor, Monaliza Zegheru a fost diagnosticată cu Rabdomiosarcom alveolar, o tumoare la sinusuri, un cancer ce creşte rapid şi invadează nu doar sinusurile, ci şi organele. După o operaţie în ţară, boala a recidivat.

Cu ajutorul campaniei desfăşurate pentru ajutorarea ei, Monaliza Zegheru a ajuns la clinica din Turcia unde a şi suferit intervenţiile chirurgicale ulterioare la coloană, femur şi şoldul drept.

Toate aceste operaţii şi tratamentul paralel au costat 50.000 de euro, bani strânşi printr-o mobilizare uimitoare a şcolilor din Mioveni, care cu sprijinul administraţiei locale şi a Centrului Cultural Mioveni în special, au organizat spectacole caritabile, pentru a o ajuta pe tânăra profesoară de canto, dar şi cu sprijinul unor oameni inimoşi care au făcut donaţii în conturile deschise pe numele Monalizei. După luni întregi de tratament la clinica turcă, apăreau primele veşti bune: boala fusese învinsă.

„Aşa cum v-am promis, am luptat până la capăt"

Iată ce scria, de Sărbători, pe contul său de socializare, profesoara de canto Monaliza Zegheru:

„Dragii mei, ne aflăm în cea mai frumoasă seară a anului 2015. Este seara bucuriei şi a speranţei, seara Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, seara magică a Crăciunului, în care minunile se înfăptuiesc! De asemenea, este cea mai importantă seară din viaţa mea, seara în care pot spune din nou: Sunt sănătoasă, am câştigat acest război crunt, am reuşit, am învins una dintre cele mai temute boli ale secolului!

După aproape 1 an de luptă crâncenă pentru fiecare zi de viaţă, pot să mă bucur din nou de sănătate. Vă scriu aceste rânduri având în suflet o emoţie copleşitoare. Mulţumesc scumpa şi iubita mea mamă pentru că mi-ai fost alături clipă de clipă, m-ai învăluit cu atât de multă dragoste şi m-ai sprijinit în clipele cele mai cumplite ale vieţii mele. Ai fost lumina ochilor mei când nu am putut vedea, ai fost picioarele mele când nu am putut merge şi ai făcut tot şi mai mult decât atât ca eu să pot câştiga lupta cu această boală grea. Fără tine nu aş fi reuşit. Te iubesc!

Mulţumesc tuturor medicilor care m-au tratat şi care au făcut totul ca eu sa îmi pot recăpăta sănătatea. Vă voi rămâne profund recunoscătoare toată viaţa, rugându-mă lui Dumnezeu să va dea sănătate ca să puteţi să ajutaţi şi să redaţi sănătatea şi altor pacienţi aflaţi în suferinţă. Aşa cum v-a promis am luptat până la capăt, deşi drumul a fost unul foarte greu, voi ştiţi cât de cumplit a fost, m-aţi susţinut şi de aceea acum este momentul să vă mulţumesc tuturor!”.

„Sănătatea, cea mai de preţ comoară“

„Mă înclin cu respect şi apreciere în faţa voastră, a celor care mi-aţi întins o mâna atunci când am avut mai mare nevoie de ea. Este drept, în societatea de astăzi ajutorul financiar este cel mai important, deoarece în acest fel am putut beneficia de tratamentele necesare însănătoşirii mele.

Însă, pentru mine vor rămâne la fel de importante toate rugăciunile făcute pentru mine, toate mesajele de susţinere şi încurajare primite în tot acest timp de la voi, toate promovările făcute cazului meu pentru ca publicul larg să afle de suferinţa mea, toate evenimentele în care v-aţi implicat, fie că e vorba de artişti, actori, origanizatori sau spectatori.

Tuturor vă mulţumesc şi mă rog Bunului Dumnezeu să va răsplătească fiecăruia în parte eforturile făcute, să va dea sănătate (pentru că-i cea mai de preţ comoară), linişte sufletească şi tot ceea ce aveţi nevoie pentru a fi fericiţi!’’, scrisese Monaliza, în urmă cu trei săptămâni, pe contul său de socializare. 

Monaliza avea mari speranţe în revenirea sa. Visa să se întoarcă la catedră, să îşi reia cursurile şi să îşi înveţe elevii să facă împreună o lume mai bună, aşa cum mărturisea:

„Dragii mei cursanţi, profesoara voastră se va întoarce în curând acasă, să reluăm frumoasele noastre activităţi şi proiecte, aşa cum v-am promis, mai puternică, mai încrezătoare, mai determinată! Vom încerca să facem împreună o lume mai bună! Nu sunt alături de voi, în această seară atât de specială, dar cu gândul şi sufletul sunt deja în mijlocul vostru şi vă doresc tuturor să aveţi Sărbători cu pace, linişte sufletească, iubire alături de toţi cei dragi, iar anul care vine să vă găsească sănătoşi şi să vă aducă doar împliniri!“.

Pe aceeaşi temă:

Miraculoasa vindecare a unei femei diagnosticate cu o formă gravă de cancer, căreia medicii îi mai dădeau doar câteva zile de viaţă: „Am învins boala secolului!”

Olimpiada Deţinuţilor, pentru Monaliza Zegheru. 9 penitenciare din ţară participă la acţiunile sportive organizate pentru profesoara bolnavă de cancer

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite