Mihai Popescu este cel mai apreciat doctor din Pitești

Mihai Popescu este cel mai apreciat doctor din Pitești

Doctorul Mihai Popescu a înființat secția de Neurochirurgie la Spitalul Județean de Urgență din Pitești

Cititorii pitesti.adevarul.ro și juriul alcătuit din specialiști în medicină din Argeș au decis: doctorul cu care Piteștiul se mândrește este Mihai Popescu de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești care, după o carieră de peste 20 de ani, a devenit “tatăl” neurochirurgiei din Argeș.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Când eram mai mic, un medic a vrut să-mi taie mâna stângă din cauza unor probleme. Atunci a zis tata că mă face doctor”, povestește el.

În 1982 a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Cluj, din 1988 a fost medic generalist în Țara Moților, după care s-a specializat în neurochirurgie. Timp de cinci ani a făcut secundariatul la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Mihai Popescu a plecat din București la Spitalul Forch, unul dintre cele mai mari din Paris, pentru specializări. “Am  avut intenția să rămân în străinătate, dar m-am întors. N-am agreat ideea de slugă la străini”, spune doctorul.

Odată ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, Mihai Popescu a înființat secția de neurochirurgie, acolo unde în momentul de față se tratează pacienți din toată țara, inclusiv români stabiliți în străinătate.

“Mai mult de două ore n-am stat în operație nici pentru tumorile cerebrale. Cu cât stă capul sau spinarea mai mult desfăcută, sângerarea și posibilitatea de infecție sunt mai mari. Am învățat să elimin din tehnica operatorie orice lucru neesențial. Este înfricoșător în momentul în care devii Dumnezeu, sunt câteva minute în care viața unui om depinde numai de tine, ca medic”, explică doctorul de nota 10.

Mihai Popescu a scris 12 cărți de specialitate și a publicat sute de articole în revistele de cercetare medicală.

Iată care sunt ceilalți medici din top:

Locul 5 – Dr. Alexandru Matrozi, medic specialist boli infecțioase

Vezi aici întreaga poveste a doctorului de pe locul 5!

Locul 4 Dr. Adrian Ciocănea, medic specialist în terapie intensivă.

Vezi aici întreaga poveste a doctorului de pe locul 4!

Locul 3 – Dr. Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș

Vezi aici povestea sa!


Locul 2 – Dr. Dragoș Șerb, medic ortoped, director medical al Spitalului Județean de Urgență Argeș

Citeşte aici despre medicul Dragoş Şerb!

citeste totul despre: