Deputatul Cătălin Rădulescu s-a autosuspendat din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a anunţat că se autosuspendă din partid până la clarificarea anchetelor ce îl privesc, anchete declanşate ca urmare a declaraţiilor făcute într-un interviu acordat cotidianului Adevărul. Anunţul autosuspendării a fost făcut printr-un comunicat remis presei locale din Argeş.

În respectivul comunicat, Cătălin Rădulescu spune printre altele: ”Îmi cer scuze persoanelor de bună credinţă care s-au simţit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele; în decursul carierei mele şi până la aceasta vârstă, nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniştii publice.

Pe de altă parte, afirm că, aşa cum prevede Constituţia României, opiniile şi declaraţiile politice ale unui parlamentar sunt supuse imunităţii şi că orice altfel de anchetă privind declaraţiile şi opiniile politice ale unui parlamentar, este ilegală şi neconstituţională, libertatea de opinie fiind un drept câştigat prin Revoluţia Română din 1989.

Iată şi motivaţia lui Rădulescu legat de autosuspendarea sa din PSD: ”Întrucât am o vechime de 21 de ani în PSD, nu doresc ca imaginea partidului şi a preşedintelui PSD să fie prejudiciate în niciun fel, mă autosuspend până la clarificarea aspectelor ce ţin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credinţă şi faptul că interpretarea dată cuvintelor şi opiniilor mele a fost denaturată, pentru a-mi decredibiliza imaginea si activitatea politică.”

Reamintim că deputatul PSD Cătălin Rădulescu va rămâne fără cele două arme pe care le deţine, iar permisele de portarmă i-au fost anulate. Poliţiştii au constatat că pistolul-mitralieră pe care îl deţinea, în stare de funcţionare, dar fără muniţie, nu avea dispozitiv de siguranţă.

Poliţia Argeş s-au autosesizat şi a făcut verificări cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor după declaraţiile făcute de către deputatul Cătălin Rădulescu în cadrul unui interviu pentru „Adevărul“. Deputatul a declarat, printre altele, că a păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluţie şi că este pregătit să o folosească din nou şi a cerut ca tunurile cu apă să fie folosite împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei.

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei Argeş, „în urma controlului şi a verificărilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.500 de lei, iar în temeiul art. 28 alin 1 din acelaşi act normativ, a fost dispusă măsura anulăriii dreptului de deţinere a armelor“. Deputatul Cătălin Rădulescu are termen 10 zile să predea armele la un armurier autorizat, conform legii.

Şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a autosesizat după interviul acordat cotidianului Adevărul de către deputatul PSD Cătălin Rădulescu şi face cercetări pentru tulburarea liniştii publice. Deocamdată, cercetarea este "in rem". Pe rolul Parchetului mai sunt trei sesizări privindu-l pe deputatul Rădulescu, legat de regimul armelor şi muniţiilor.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite