Decriptarea corectă a codului nonverbal al seducţiei. Cum indică femeile faptul că feromonii le-au intrat în acţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la înclinarea capului într-o parte, ca modalitate inconştientă de a evidenţia o disponibilitate, până la expresia chipului şi poziţia umerilor, a bazinului şi picioarelor, toate sunt mecanisme ale jocului seducţiei care pot fi descifrate când sunt analizate în context.

“Limbajul nonverbal în seducţie este pentru mulţi mai uşor de remarcat decât cel legat de minciună. Şi asta porneşte din instinctul de a seduce şi de a fi seduşi şi din dorinţa de a forma un cuplu. De altfel, limbajul nonverbal joacă un rol principal în seducţie, limbajul verbal fiind plasat de data aceasta pe locul al doilea. În cazul seducţiei, limbajul nonverbal îndulceşte mesajele care, spuse verbal îşi pierd din farmec, din mister – calităţi atribuite de seducători jocului pasiunii. În seducţie, pot fi descifrate nonverbal mesaje precum «sunt disponibil/ă», «sunt atras/ă de tine şi vreau să te atrag şi eu», «sunt abordabil/ă»”, explică, pentru „Adevărul“, Erna Constantin, psihoterapeut, specialist în psihoterapie integrativă.

“Poziţia corpului va fi orientată către partener”

Privirea orientată către celălalt, de jos în sus, intenţionat sau neintenţionat (inconştient), precum şi felul deschis în care sunt ţinute braţele sunt două prime semnale al interesului manifestat faţă de interlocutor.  

“Deschiderea sau disponibilitatea se pot descifra prin poziţia braţelor. Acestea nu vor fi încrucişate, ci vor fi relaxate şi la vedere. Privirea va fi orientată către interlocutor, de jos în sus şi nu invers, aşa cum se întâmplă atunci când ochii sunt aţintiţi în telefon (privirea de sus în jos) sau în situatia în care se doreşte dominarea şi implicit supunerea partenerului. Poziţia corpului va fi orientată către partener. Dacă ne gândim la poziţia picior peste picior, bazinul seducătorului va fi orientat astfel încât deschiderea să fie către partener şi nu invers”, explică Erna Constantin. 

Dacă înţelegi limbajul corporal al persoanelor cu care interacţionezi tu însuţi sau reguli care ţin de acest limbaj, ai deja un atu pentru că poţi să-i selectezi pe cei care şi-au luat rolul de seducători sau poţi cuceri mai uşor, prin mesajele pe care le transmiţi, dincolo de cuvinte. Interpretarea corectă a limbajului nonverbal te ajută să ştii dacă celălalt simte la fel ca tine şi să-ţi adaptezi corect strategia de seducţie. 

“Interesul seducătorului faţă de persoana cu care socializează poate fi interpretat ca fiind mai crescut în momentul în care îndepărtează ceea ce i-ar putea distrage atenţia. Astfel, să spunem că între cei doi parteneri ai jocului seducţiei există o masă pe care se află un pahar. Seducătorul îl va poziţiona într-o parte, astfel încât între priviri să nu fie niciun obstacol. Aplecarea înainte, în direcţia persoanei pe care seducătorul o vizează, defineşte, de asemenea, interesul şi subliniază disponibilitatea. Chiar şi într-un grup de persoane, aceste gesturi transmit persoanei vizate, la nivel subconştient, interesul celui care alege să le facă. Astfel, seducătorul primeşte atenţia asupra semnalelor lui”, spune psihoterapeutul. 

Semne că feromonii intră în acţiune

În jocul seducţiei, poziţia corpului la bărbaţi şi femei este interpretată în mod diferit, dar sunt şi gesturi care, indiferent de sex, spun acelaşi lucru.
 

“În seducţie, bărbatul va sta cu spatele drept, cu umerii lăţiţi şi picioarele depărtate. Acesta este un mesaj recepţionat la nivel subconştient de femei ca fiind semn al fertilităţii. În cazul femeilor, înclinarea capului într-o parte, semn că feromonii intră în acţiune, sau scoaterea în evidenţă a bustului sau a bazinului sunt indici ai disponibilităţii şi ai interesului faţă de partener. Aranjarea părului sau a hainelor pentru a fi cât mai atrăgători sunt comportamente asociate seducţiei”, explică Erna Constantin. 

Trupurile vorbesc altfel decât gura

În momentul în care ajungi să interpretezi corect limbajul corporal, vei putea înţelege ce aşteptări au ceilalţi de la tine şi cum poţi seduce fără prea multe cuvinte. Atragerea atenţiei asupra gurii, prin atingerea buzelor spre exemplu, poate fi unul dintre mecanismele flirtului şi, desigur, zâmbetul, care spune mai mult decât 1.000 de cuvinte rostite cu aceeaşi parte a anatomiei noastre.  

“Zâmbetul este nelipsit în seducţie şi uneori este însoţit de umezirea buzelor sau de muşcarea uşoară a lor. Însă, limbajul nonverbal trebuie, chiar trebuie, descifrat prin raportare la context şi la combinaţia de gesturi”, spune psihoterapeutul Erna Constantin care vine şi cu un exemplu de gesturi mai grăitoare decât vorbele: “Am să exemplific prin raportarea la o experienţă pe care am observat-o într-o cafenea: întâmplător sau nu, am stat la o masă aşezată în centru. Cafeaua mea, miros de ploaie, am devenit pregătită. Nici eu nu ştiam pentru ce eram pregătită, dar filmul mai avea puţin să înceapă. Ea si El au venit discret şi s-au aşezat la o masă mai retrasă. Nu i-am observat decât atunci când au intrat în roluri. Ea şi-a întins piciorul lung, de altfel picioarele erau punctele ei de rezistenţă, lăsând să îi lucească în lumina difuză pantoful cu toc cui. Şi-a întins piciorul atingând braţul scaunului lui. El povestea ceva lingându-şi buzele în mod repetat. Ea a vrut mai mult şi a râs în mod scuzabil ca să-şi lase capul pe spate. Numai aşa pieptul putea să-i iasă în faţă. Trupurile lor vorbeau altfel decât gura. Fiecare cu subiectul lui. Seara aduce pasiune…”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite