Carmen Dumitrache, dedicată culturii și televiziunii

Directorul Centrului Cultural Pitești este și unul dintre cei mai cunoscuți realizatori TV  pe plan local. Știe să îmbine perfect cele două pasiuni, astfel încât, din punct de vedere  profesional, se consideră o persoană împlinită.


Carmen este omul din spatele a tot ceea ce înseamnă activitatea Centrului Cultural Pitești și privește funcția de director, după cum ea însăși mărturisește, ca pe o onoare şi ca pe o mare responsabilitate. Pune suflet în tot ceea ce întreprinde iar asta se simte în rezultate și mărturisește că cel mai delicat este lucrul cu oamenii. “Există atâtea tipologii şi caractere, încât fac tot posibilul să îi înţeleg pe toţi cei care trec pragul Centrului Cultural Piteşti. Încercăm să-i fidelizăm pe cât mai mulţi care au o reală chemare către cultură în ideea de a participa consecvent la activităţile noastre, să menţinem relaţiile de colaborare cu personalităţile vieţii culturale dar să continuăm descoperirea şi promovarea de talente noi în domeniu. Orice muncă luată în serios presupune anumite eforturi, dar fac ceea ce îmi place, prin urmare, satisfacţia este întotdeauna mai mare.”, spune Carmen. Lucrează în cultură, nu din 2007 de când a venit la Central Cultural ci de mult mai devreme .” Încă de când lucram ca redactor la Radio-Televiziunea Alpha Piteşti mă ocupam de acoperirea acestui segment de activitate şi eram nelipsită de la principalele manifestări organizate de Centrul Cultural Piteşti, Biblioteca Judeţeană, Muzeul Judeţean, Muzeul Goleşti. Dovadă sunt numeroasele materiale tv care au rămas în arhivă. Pasiunea pentru televiziune am dezvoltat-o lucrând ca redactor şi realizator de emisiuni la acest post, care a fost o adevărată şcoală pentru mine.Îmi continui meseria de jurnalist tv, iar funcţia de director al Centrului Cultural Piteşti nu mă împiedică să fac acest lucru, ba chiar lucrurile se îmbină fericit”, mărturisește Carmen precizând că parteneriatul cu radio-televiziunea la care lucrează şi experienţa audio-vizualului o ajută ajută la promovarea activităţilor celuilat job al său. În plus, Carmen este pasionartă și de filmat, asigurând, printre altele, și imaginea pentru multe dintre reportajele pe care realizează.Întrebări și răspunsuri:
 Dacă ar fi să optezi , la un moment dat , pentru una dintere cele două activități, pe care ai alege-o?

Nu pot să aleg între cele două locuri de muncă, pentru că lucrurile se leagă. Orice instituţie de cultură are nevoie de promovarea propriilor activităţi, altfel, satisfacţia nu este deplină, iar publicul, interesat de viaţa culturală ar fi privat de informaţiile pe care le aşteaptă în domeniu.  Mai mult, le ikubesc pe amândouă și dacă aș renunța la una dintre ele m-aș simți neîmplinită.

  Mai ai și alte pasiuni?
Da. Cititul,  mai ales despre civilizaţiile Orientului de care sunt fascinată.

Ce-i place:

Îmi plac normalitatea, oamenii de bun simţ şi tot ceea ce mă ajută în carieră, în viaţă în general. Unele lucruri sau persoane par, la prima vedere, neinteresante sau chiar ostile, dar mai târziu realizez că unele experienţe, chiar  amare, mi-au fost de folos, m-au călit, m-au luminat.


Ce nu-i place:
 Nu-i plac minciuna și ipocrizia dar viaţa mi-a dat cea mai bună lecţie, şi anume, să nu judec superficial, să nu subestimez pe nimeni, să ştiu să ascult, să nu am orgolii.


Profil:

Născută: 13 ianuarie 1969 la Piteşti;
Studii: Absolventă a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion Bucureşti;
Familie: necăsărorită


citeste totul despre: