FOTO VIDEO Accident grav pe Dealul Negru:  O persoană a murit şi alte şapte au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident grav de circulaţie s-a petrecut, în această dimineaţă, pe Dealul Negru, în comuna Morăreşti, sat Deduleşti. Şapte persoane au fost rănite, una şi-a pierdut viaţa, iar şoferul a scăpat nevătămat. Un echipaj de la Descarcerare şi opt echipaje de la Ambulanţa Argeş şi Vâlcea au ajuns la locul tragediei

În această dimineaţă, nouă persoane, printre care şi cadre medicale de la Spitalul Judeţean din Piteşti, au plecat într-o excursie organizată, către Hunedoara. Oamenii vroiau să ajungă la Mânăstirea Prislop, la mormântul părintelui Arsenie Boca. Intenţia pelerinajului s-a terminat tragic, la Deduleşti. Şoferul microbuzului în care se aflau toate cele opt persoane a pierdut controlul volanului, s-a izbit de un parapete de pe marginului drumului, după care s-a oprit în şanţ. O persoană care se afla în zonă a sunat la 112 şi în doar câteva minute, la faţa locului, au sosit o autospecială de la Descarcerare şi  opt echipaje de la Ambulanţa Argeş şi Vâlcea. Şoferul a scăpat ca prin minune fără traumatisme care să necesitate îngrijiri medicale.

Una dintre victime a rămas încarcerată în maşina avariată, fiind nevoie de ajutorul pompierilor de la Descarcerare pentru a fi eliberată. În urma impactului puternic, femeia captivă între fiare a intrat în stop-cardiorespirator. Unul dintre medicii sosiţi la faţa locului au resuscitat-o mai mult de 40 de minute, însă, din păcate, fără rezultat. Inima femeii a încetat să mai bată la ora 7.20. ”La spitalul din Râmnicu Vâlcea au fost transportate şase victime. Una dintre acestea nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi, la ora 7.20, a fost declarat decesul. Starea celorlalte cinci persoane este bună, se afla în afara oricărui pericol.”, a declarat doctorul Florin Nicolae, medic coordonator UPU Râmnicu Vâlcea. Celelalte două persoane rănite au fost transportate la Spitalul judeţean din Piteşti, unde sunt supuse mai multor investigaţii amănunţite de specialitatea, starea lor fiind stabilă.

Şoferul microbuzului susţine că accidentului s-ar fi produs din cauza unui alt participant la trafic, pentru că, a ţinut maşina pe fază lungă şi lumina puternică l-a orbit.”Mergeam la mânăstire la Hunedoara. Era o excursie organizată pe cont propriu...Şoferul unui tir a luat curba în larg şi avea faţa lungă pornită, iar în acel moment nu am mai văzut nimic. Pur şi simplu farurile m-au orbit. M-am dus drept, nu am mai luat curba şi am intrat în parapetele de pe marginea drumului.”, a spus  Tudor Petreanu, conducătorul auto. ”Din primele cercetări reiese faptul că şoferul microbuzului a pierdut controlul volanului. Opt persoane au fost rănite.”, a spus comisar şef Marian Badea, şeful Serviciului Rutier Argeş. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cu certitudine cauza producerii evenimentului rutier.

                        

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite