1.750.000 de buletine de vot sunt repartizate sâmbătă secţiilor de votare din Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă Adevărul
Foto Arhivă Adevărul

În data de 26 mai 2019, argeşenii, ca toţi românii, îşi pot exprima opţiunea prin vot pentru membrii României în Parlamentul European şi pentru referendumul naţional, conform Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European şi H.G. 278/2019 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional.

La nivelul judeţului Argeş, sunt organizate 520 de secţii de vot, din care 89 în Piteşti, 26 în Câmpulung, 20 în Curtea de Argeş, 9 în Costeşti, 24 în Mioveni, 10 în Ştefăneşti, 10 în Topoloveni şi 332 în comune. 

Pentru cei peste 530.000 de alegători înscrişi în listele electorale permanente, au fost tipărite trei tipuri de buletine de vot, unul pentru Parlamentul European şi două pentru referendumul naţional, câte unul corespunzător fiecărei întrebări.

Întrebările care vor apărea pe buletinul de vot la referendum sunt: “Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” şi “Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”. Se răspunde cu “Da”, sau “Nu”. Potrivit Biroului Electoral Central, introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată, NU atrage nulitatea acestuia. Va mai exista, în fiecare secţie, câte o urnă specială (mobilă), pentru cazurile de votanţi netransportabili. În aceasta vor fi introduse atât buletinul de vot de la alegerile pentru Parlamentul European, cât şi buletinele de la referendum, urmând a fi separate dupa deschiderea urnelor.

1.750.000 de buletine de vot sunt repartizate sâmbătă de către primarii din judeţ secţiilor de votare din Argeş
1.750.000 de buletine de vot sunt repartizate sâmbătă de către primarii din judeţ secţiilor de votare din Argeş

  

Alegătorul poate să voteze pentru un singur tip de scrutin sau pentru amândouă.

1.750.000 de buletine de vot sunt repartizate sâmbătă de către primarii din judeţ secţiilor de votare din Argeş
1.750.000 de buletine de vot sunt repartizate sâmbătă de către primarii din judeţ secţiilor de votare din Argeş

În total au fost tipărite aproximativ 1.750.000 de buletine de vot care vor fi repartizate de către primari secţiilor de votare, în data de 25 mai, până la ora 18.00. 

Şi distribuirea materialelor consumabile, puse la dispoziţie de către Instituţia Prefectului se va încheia tot astăzi.

"Sediile secţiilor de votare au fost deja dotate cu cabine de vot şi cu câte trei urne – una pentru europarlamentare şi două pentru referendum (...) Instituţia Prefectului-Judeţul Argeş, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Argeş, vor fi la datorie pentru desfăşurarea fără incidente a procesului electoral, aplicând toate măsurile specifice", transmite Instituţia Prefectului Argeş. .

Paza sediilor secţiilor de vot, cercetarea evenimentelor sesizate şi protecţia transportului buletinelor şi al celorlalte materiale între secţii şi Biroul Electoral Judeţean Argeş vor fi realizate de efective ale I.P.J. Argeş, I.J.J. Argeş şi I.S.U. Argeş. Totodată, pompierii argeşeni vor desfăşura activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat un "Îndrumar pentru alegători". 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite