Preparatul culinar recomandat de un cunoscut chef român. Secretul unei salate perfecte de somon, cu iaurt aromatizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salata de somon cu iaurt aromatizat FOTO: Chef Giovanni
Salata de somon cu iaurt aromatizat FOTO: Chef Giovanni

În perioada călduroasă a anului, nutriţioniştii recomandată să fie consumate preparate culinare uşor de asimilat şi de gătit.

Ionuţ Popa sau Chef Giovanni, cum este cunoscut mai ales după participarea la o emisiune-concurs cu profil culinar (Chefi la cuţite - Antena 1), recomandă pentru zilele de vacanţă un preparat culinar pe bază de peşte, uşor de pregătit şi care poate fi servit oricând în timpul zilei.   

„Salata de somon cu iaurt aromatizat este foarte gustoasă şi foarte fresh pentru zilele toride. Reţeta e simplă, nu necesită o pregătire specială pentru a găti o astfel de salată“, spune Chef Giovanni.

În pregătirea salatei, se poate folosi orice fel de salată verde, la care se adaugă microplante, pentru aromatizare. 

„E vorba de răsaduri de la ridiche şi de la mazăre. Eu mai folosesc frunze de sfeclă şi de muştar. Aceste microplante sunt foarte aromate, sunt extrem de concentrate“, precizează Ionuţ Popa.  

În compoziţia salatei se mai adaugă seminţe de in şi de susan, avocado tăiat cubuleţe şi roşii cherry tăiate în jumătate.

„Peste toate se adaugă ulei de măsline, puţină zeamă de lămâie şi zeamă de portocală. Un lucru important este ca salata să se rupă cu mâna pentru a fi proaspătă şi nu tăiată cu un cuţit“, este sfatul lui Chef Giovanni.

Alături de somnul fume şi de salată, în farfurie se adaugă şi un dressing: iaurt grecesc aromatizat cu busuioc şi coriandru. 

„Indicat ar fi să fie preparat cu o zi înainte de afi consumat, sau măcar cu câteva ore înainte pentru a-şi lua gustul de busuioc şi coriandru. Se mai adaugă puţin ulei de măsline, sare şi piper“, mai spune specialistul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite