Primarul din Roman, acuzat de Ecaterina Andronescu că a plătit protestatari să vină la Bucureşti: „Analizez posibilitatea de a o acţiona în judecată“

Primarul din Roman, acuzat de Ecaterina Andronescu că a plătit protestatari să vină la Bucureşti: „Analizez posibilitatea de a o acţiona în judecată“

Primarul oraşului nemţean Roman, liberalul Lucian Ovidiu Micu, a declarat duminică că vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a spus un lucru total neadevărat afirmând că el a plătit protestatarii care au venit la Bucureşti şi că va analiza cu juriştii din primărie acţionarea în judecată a acesteia.

Nu are cum să iasă o clasă politică alternativă dacă trebuie să treacă prin filtrul statului paralel, ca la orice piaţă intervenţia distruge competitivitatea. O să mai stăm 20 de ani să înlocuim pe PSD cu alternative fabricate în laboratoarele lor de PR, în loc să fie culese de unde s-au luat voturi, adică din piaţă.

acum 12 zile · comentarii (12)

În lume sunt răspândite peste 110 milioane de mine anti-personal. În topul ţărilor cu cele mai multe mine anti-personal, se regăsesc ţări de pe toate continentele, de la Egipt la Bosnia Herţegovina, de la China la Somalia. Anual, mor sau sunt schilodiţi peste 5000 de oameni, dintre care 42% sunt copii. La 5000 de deminări, un genist moare şi alţi doi sunt răniţi.

acum 12 zile · comentarii (2)

Începând din 1979, deputaţii europeni sunt aleşi direct de cetăţeni. Până în acel an, rolul lor fusese jucat de membri ai parlamentelor naţionale, care se reuneau din când în când la Strasbourg. În ultimele patru decenii, europarlamentarii au fost desemnaţi în cadrul unor scrutine ţinute în fiecare stat-membru în parte. Cred că a sosit momentul unei schimbări. Iar schimbare înseamnă liste transnaţionale.

acum 12 zile · comentarii (27)

Există în toată ţara mii, poate zeci de mii, de hotărâri definitive şi irevocabile de retrocedare a terenurilor abuziv confiscate de către statul comunist, dar care nu pot fi puse în execuţie. Motivul? A.D.S., Agenţia Domeniilor Statului, refuză să transfere Comisiilor locale de fond funciar terenurile confiscate, aflate în proprietatea sa, pentru a fi retrocedate proprietarilor de drept.

acum 12 zile · comentarii (16)

Pe vremea când au apărut primele turnătorii în Franţa, cea mai puţin interesantă meserie era a celui care, toată ziua, trebuia să sufle aer asupra focului. O acţiune foarte simplă, repetată la infinit. O legendă lingvistică spune că această meserie se numea branleur şi era apanajul celui mai puţin înzestrat ucenic.

acum 13 zile · comentarii (10)

Uniunea Europeană a lăsat pe planul doi securitatea energetică şi pare că a luat în calcul ce este mai important pe termen scurt: consumatorii din UE să beneficieze de un preţ redus la gazele naturale, indiferent de provenienţa lor. Mai poate, însă, Rusia, să se folosească de gaz ca de o armă politică?

acum 11 zile · comentarii (23)

Funcţionarea zonei euro prezintă interes excepţional pentru România. Viitorul Uniunii Europene (UE) depinde în mod covârşitor de zona euro, la care România ţinteşte să adere. Zona euro (ZE) a eliminat riscul valutar pentru statele ce au format UE şi care doreau o adâncire a integrării economice.

acum 13 zile · comentarii (2)

Miercuri, la Strasbourg, pe agenda plenului Parlamentului European, este înscrisă dezbaterea pe problema atât de sensibilă ce priveşte existenţa unor posibile atacuri grave şi persistente la adresa Statului de drept din România, pornindu-se de la pachetul legilor justiţiei aprobate deja de Parlamentul României. Să aşteptăm să vedem ce se va spune mâine pe acest subiect şi, din ce ştiu până acum, vor fi foarte multe de comentat.

acum 13 zile · comentarii (6)

Un film cu tentă gay, spun unii / de propagandă homosexuală, spun alţii a fost proiectat ieri la MŢR. Un grup de protestatari creştini, spun unii / de fanatici religioşi, spun alţii au afişat icoane, au cântat tropare, şi au reuşit să întrerupă, până la urmă, proiecţia. Câteva gânduri, în fugă.

acum 13 zile · comentarii (25)

Din punct de vedere politic, în ultimul an, Liviu Dragnea şi-a dovedit capacitatea de a controla lucrurile. A decapitat două guverne, şi-a impus oamenii în funcţii-cheie, a ţinut opoziţia parlamentară în lesă, iar pe preşedintele Iohannis l-a izolat pe scena politică, lăsându-l fără prea multe alternative în momentele de criză guvernamentală.

acum 13 zile · comentarii (15)
Postari Recente