Neamţ: Pietrenii au rămas fără filmele 7D

Echipamentul a fost mutat la mall-ul din Bacău, iar cinefilii locali nu vor mai putea vedea filme în oraş, cel puţin până în septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Singura sala de cinematograf din Moldova care oferea filme proiectate în suport 7D a fost mutată, la sfârşitul săptămânii trecute, de la Piatra Neamţ la Bacău. Administratorii afacerii, deschisă în urmă cu opt luni în complexul situat la baza telegondolei, au decis să-şi transfere tot echipamentul la mall-ul din Bacău din cauza încasărilor mici înregistrate în oraşul de sub Pietricica.

Sala are o capacitate de 14 locuri, iar biletele de intrare pentru filmele de 12-20 de minute variază între 10 şi 12 lei. În afara ochelarilor speciali, care proiectează imagini tridimensionale, spectatorii sunt „îmbiaţi“ cu miresme diferite, provenite din vapori de apă sau din aerul care tâşneşte din duzele plasate în faţa fotoliilor.

În acelaşi timp, scaunele sunt dotate cu senzori care le mişcă în toate direcţiile, în funcţie de acţiunea filmului. Cei mai dezamăgiţi sunt liceenii pietreni, care n-au apucat să urmărească toate cele opt pelicule disponibile.

Cinema nou, la toamnă

„Eu am fost, dar i-am promis şi fratelui meu mai mic că-l duc. Acum va trebui să mergem tocmai la Bacău pentru a vedea 15 minute de film“, a spus George Purcariu, elev în clasa a IX-a. Odată cu închiderea sălii a dispărut şi singurul cinematograf din oraş.

Cinefilii locali ar trebui să străbată acum peste 60 de kilometri, până la Bacău, ca să poată vedea ultimele filme. „Am făcut un calcul. Mă costă peste 60 de lei biletul la film, intrarea, drumul şi sucul sau floricelele. Preţul este pentru o singură persoană“, a explicat Bogdan Pârvu, un cinefil pasionat. Edilii promit însă că pietrenii vor avea o sală modernă în curând.

„Sperăm ca până la sfârşitul anului să avem o nouă sală de cinema, modernă, cu sunet de calitate şi care să permită vizionarea peliculelor 3D. Astfel, putem împiedica migrarea în masă a tuturor celor care doresc să vadă un film şi sunt nevoiţi să plece în judeţul vecin“, a explicat Victor Purice, directorul Cinematorgrafului Pietricica, intrat în reabilitare acum câteva luni.

citeste totul despre: