Neamţ: Pietrenii îşi aruncă gunoiul în dozele de bere

Neamţ: Pietrenii îşi aruncă gunoiul în dozele de bere

Neamţ: Pietrenii îşi aruncă gunoiul în dozele de bere

În această dimineaţă pietrenii care aşteptau mijloacele de transport în comun în staţia de la Blocul Turn Ozana analizau curioşi o doză de bere imensă.


Mai exact, un coş de gunoi special pentru reciclarea recipientelor din aluminiu. 


Noul mobilier stradal face parte dintr-un proiect propus de Primărie, care tinde să se extindă în zonele intens circulate din oraş, pentru menţinerea curăţeniei şi reciclarea gunoiului. Pe lângă pubelele în formă de doză, Primăria mai pregăteşte o surpriză cetăţenilor cu spirit civic. Pubele în formă de paralelipiped care vor aduna hârtie, plastic şi obiecte din sticlă, iar cele cinci feţe vor constitui suprafeţele de afişaj media.


 „Ne-am propus să aducem cele două pubele în Piatra Neamţ în special pentru a-i determina pe cetăţeni să dea dovadă de simţ civic şi să nu mai arunce gunoiul la întâmplare. Mai mult cred că pubelele au triplu rol. Pe lângă idea de bază de a recicla gunoiul, sunt decorative şi oferă spaţii de publicitate”, a declarat viceprimarul oraşului, Dragoş Chitic.


Pubelele stârnesc amuzamentul pietrenilor


Dozele de bere de pe străzi sunt montate de o firmă cu care Primăria Piatra Neamţ a încheiat un contract de colaborare pe o perioadă de cinci ani. Sub numele de Eco Box Media, publele noi au stârnit atât curiozitatea cât şi zâmbetul pietrenilor. „Le-am observat de aseară. Sunt foarte interesante şi sincer nu mă aşteptam să fie vorba de un coş de gunoi. Au o formă diferită de ce vedem acum pe stâlpii din oraş”, a spus uimită Ioana Silvaru.


Alţi pietreni care au trecut în această dimineaţă prin zona blocului turn Ozana, s-au arătat amuzaţi de dozele tridimensionale. „Chiar seamănă a bere la cutie. Sper să nu fie vreo aluzie la plăcerile unora dintre noi”, a adăugat zâmbind Ioan Baciu, constructor.


„Sperăm ca acest experiment să dea rezultate iar pietrenii să se obisnuiască să păstreze curăţenia în oraş“, a completat Dragoş Chitic.